Widok

poród na Klinicznej - 2010

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
podzielcie sie wrazeniami! /czy w salach jest cieplo, czy ktos moze korzystal z sali platnej? jak polozne, etc./ licze na wiele opowiesci!! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
co do ciepla, to powiem Ci, ze to kluczowe pytanie :) ja co prawda rodzilam prawie 4 lata temu w styczniu, moglo sie wiele zmienic, ale podejrzewam, ze cieplo maja tam zawsze, bo w koncu maluszkom musi byc cieplutko... wiec najlepiej pizama nie gruba, szlafroczek tez tylko do okrycia, nie frotte, bo sie ugotujesz, a jak przychodza odwiedzajacy, to musisz sie czyms nakryc! bylo bardzo cieplo!
bylam na ogolnej sali, byly nas 4 babeczki i dzieci, ale bylo wlasnie fajnie, bo mozna wymieniac sie doswiadczeniami i czas szybciej biegnie :)
dzieki, moze ktos jeszcze?
Ja rodziłam 3 miesiace temu i byłam na każdym z oddziałów. Najpierw moja dr (ktora tez pracuje w tym szpitalu) w zwiazku z nieprawidlowym zapisem KTG wyslala mnie na patologie. Tam spedzilam jedna noc, rano po badaniu wyslali mnie juz na sale porodowa i mialam wywolywany porod oksytocyna. W nocy (jak przyjechalam do szpitala) mialam robiony test oksytocynowy, ktory trwal z 2h i w tym czasie moglam byc z mezem. Na porodowce od rana bylam podlaczona do kroplowki z oksytocyna i udalo sie:) Po porodzie udalo mi sie byc w sali platnej 2-osobowej, w ktorej mialam wygodne łóżko (nie takie skrzypiace jak na patologii) z mozliwoscia regulacji wysokosci, lazienke z prysznicem. W sali rowniez byly takie rozkladane fotele i moj maz nocowal ostatniej doby pobytu w szpitalu (poza tym razem bylismy prawie caly czas). Ja pobyt na Klinicznej wspominam bardzo dobrze. Trafilam na super polozne (choc moim zdaniem najwazniejsza role odegral moj maz i dla mnie on byl najwazniejszy). Na sale porodowa wzielam sobie odtwarzacz CD i nawet sie przydal, bo mialam robione znieczulenie wiec sluchalam sobie spokojnie muzyczki:) Korzystalam z duzej pilki ale tylko przez chwile. Poszlam tez wziac prysznic. sale porodowe sa odnowione i bardzo ladne. Sale poporodowe (te nieplatne) podobno sa nie za fajne ale ja ich nie widzialam bo rzadko wychodzilam z pokoju w ktorym bylam gdyz wszystko mialam na miejscu (nie musialam nawet chodzic do toalety czy pod prysznic bo jak pisalam wczesniej byla odzielna lazienka w tym pokoju). Jedzenie ogolnie srednie ale obiadki calkiem ok. Ja i tak mialam sporo swojego jedzenia wiec akurat na tym mi az tak nie zalezalo. Opieka poporodowa bardzo dobra. Co chwila przychodzily do mnie panie polozne i od laktacji i pytaly sie czy wszystko dobrze i czy nie potrzebuje pomocy. Jesli mialabym jeszcze raz rodzic to tylko na Klinicznej:) Nasluchalam sie roznych historii na temat tego szpitala i nastawilam sie na najgorsze, a tu prosze... takie mile rozczarowanie:)
Agata, powiem tak, rodzę w kwietniu i postanowiłam absolutnie nikogo nie suchac bo co porod to sa rozne opinie. Wg mnie powinnas sama sie zdecydowac, ale nie polegaj tylko i wylacznie na opini innych. Pozdrawiami trzymam kciuki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
też tak uważam! kazdy ma inne oczekiwania i dla kazdego co innego jest wazne.
podzielcie sie wrazeniami ! :)
Ola ja rodziłam rok temu i też leżałam na tej sali :)
wielkie dzieki i czekam na jeszcze :) rodzilam juz na klinicznej - ale latem /a teraz zima/ i ze "swoja" polozna; lezalam na platnej sali ale to zalezy czy akurat jest wolna, dlatego bardzo ciekawa jestem najnowszych wrazen! za ktore bede wdzieczna !!
dziewczyny a czy te sale 2osobowe płatne to są aktualne???bo wczoraj rozmawiałam z jedną położną i twierdziła, że już nie ma czegoś takiego jak płatna sala tylko jak masz farta to akurat ją trafisz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wiem czy jest aktualne - za "moich czasow" czerwiec 2009 byly platne - dwie jedno i dwuosobowa, rzeczywiscie dosyc komfortowa;
podzielcie sie wrażeniami!
ja rodziłam na początku października. sale płatne są dwie - jedna dwójka i jedna chyba trójka.
W dwójce byłam odwiedzić koleżankę , z którą leżałam wcześniej na patologii. Sala bardzo ładna z wygodnymi łóżkami z wygodnym miejscem do przewijania z łazienką z szafą, ogólnie wrażenia zgoła inne niż na sali bezpłatnej :)
co do ciepła. w październiku był ciepło, nie wiem jak teraz , ale przypuszczam że też. Choć na patologii na korytarzach było chłodno, ale tam było wieczne wietrzenie. Sale były ciepłe. szlafrok zawsze się przyda i ciepłe skarpety też :)
pozdrawiam,
A ile się płaci/płaciło za te sale?
Sala płatna jest 150 zł. Tak jak pisała poprzedniczka jest sala dwu osobowa i sala jednoosobowa ( nie ma trójki)
a sala jedoosobowa kosztowala 200zł za dobe.
Kiedy trzeba umowic taka platna sale? Czy sami proponuja jak maja wolna?
Nie mozna sie wczesniej umawiac bo nigdy nie wiadomo kiedy sie urodzi. Ja jak zaczelam rodzic, to maz wtedy podszedl i mi zarezerwowal (ale to wtedy jak juz bylo wiadomo ze urodze).
dziewczyny polozna od mojego ginekologa mowila mi dzisiaj (pracuje na klinicznej), ze nie wiadomo czy od stycznia beda znieczulenia dla kazdego. Podobno im sie to nie oplaca. Skwitowala to: 'oczywiscie wymislili to faceci, bo ktoz by inny...' Slyszalyscie cos? Mam nadzieje, ze to tylko plotka.
A czy jest na klinicznej coś takiego jak dni otwarte - żeby można było sobie zobaczyć szpital co i jak przed porodem?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry