Widok

poszkuje inspiracji - stroj balwana

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej,
wiem, ze jest tu kilka osob z talentem plastycznym i swietnym wyczuciem smaku....
Moj syn 15.11.2010 ma w przedszkolu przedstawienie, bedzie tam balwankiem. Ja poszlabym na latwizne i kupila stroj balwanka, taki mialam plan, ale sie niestety mocno rozczarowalam, poniewaz nigdzie takiego stroju nie znalazlam :(
Potrzebuje wiec inspiracji i pomyslu co moge mu ubrac, jak przystroic, zeby wygladal na balwanka.

Moze zwykle biale przescieradlo, zrobic z niego cos ala kombinezon, poprzyklejac czarne "wegielki" z wycinanek + czarny kapelusz z kartonu i dorobic czerwonego nocha????
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a na allegro szukalas?? jest kilka balwanków :)
image
szukalam wczoraj, nie znalazlam :(
mozesz mi podeslac linka? moze zle szukam.....
image
image
jak umiesz trochę szyć to ja bym uszyła z białego filcu(choć nie wiem ile filc kosztuje i czy takie coś po prostu by nie było drogie) takie coś jak spódnica-bombka-dwie, jedna pod drugą i na to czarne guziczki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może pokombinuj cos na wzór tych lamp okrągłych z papieru ? może jakiś stelaż z drutu i na to jakiś biłay materiał (prześcieradło)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ooo, fajny pomysl z tym drucikiem :-) zobacze czy taki miekki drucik dostane.

filc odpada, bo z szyciem u mnie krucho ;-)
link do balwankow

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=balw*&category=88293
image
a w wypożyczalniach sprawdzałaś?
rozyczka - bardzo dziekuje!!! ja niepotrzebnie wpisywalam "stroj" ;-)

w wypozyczalniach jeszcze nie sprawdzalam, ale dzis rano przeszlo mi to przez mysl :-)
Biały golf wpuszczony w białe spodnie np. od piżamki a pod golf mala podusia albo jakis materiał tak aby uformować brzuszek (może być siatka wypchana watą - będzie ładny okrągły);
Do tego można doszyć lub przyczepić agrafką czarne duże guziki jako węgielki (albo zrobione z kartonika i pomalowane na czarno).
Nos zrobić można z pomalowanej na pomarańczowo kartki zwiniętej w stożek i sklejonej --> do tego cieniutka gumka aby można było załozyć na głowę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

do góry