Widok

praca jako NAUCZYCIEL

Hej !!!

Moja znajoma szuka pracy jako nauczyciel w szkole dziennej od poniedziałku do piątku. Najlepiej na umowę o pracę.

Wcześniej pracowała w szkołach Policealnych i wykładała takie przedmioty jak: ekonomia, ekonomika i organizacja przedsiębiorstw, statystyka, rachunkowość, analiza ekonomiczna.

DZIĘKI:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jakie 820, sama pracowałam w szkole i miałam co najmniej 1800 na rękę za etat, plus różne dodatki, trzynastki itd. Około 20 godzin pracy plus około 2-3 godzin na sprawdzanie testów średnio co tydzień więc chyba nie najgorzej, i nie wierzę też w te przesadne żale co niektórych nauczycieli,bo wiadomo z uczniami, szczególnie tymi chamskimi ciężko sobie radzić ale płaca jest póki co korzystna w tym zawodzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
korzystna/ gdzie pracowałeś? w jakiejś elitarnej szkole podstawowej z chodzącymi ideałami. Pracowałam jako pedagog w ośrodku przez niestety tylko rok. Podziwiam nauczycieli za ich cierpliwość ale też chęć pracy z młodymi ludźmi. Wystarczy że wspomnę jakie asy chodziły ze mną do szkoły. Myślicie, że łatwo ogarnąć 30 osób? a najlepiej z nieciekawego środowiska? Nauczyciele zarabiają za mało. Biorą też pod uwagę brak autorytetu w społeczeństwie. Nie mówię o uczniach. Ci chorzy rodzice s****ący się o byle co bo uważają, że uczeń, ich syneczek czy córeczka mają więcej praw niż nauczyciel. Czy to podstawówka, czy gimnazjum czy liceum- jak wspominam współczuję nauczycielom.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
hahaha... Pan Halewicz pracuje 18 godzin w dwa dni, a przez cały czas jest obecny na tym forum i się ciągle udziela :)
może Mu płacą za pisanie komentarzy :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wytrzymałbyś tygodnia na moim stanowisku - mentalny leniu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Studia łatwe i przyjemne to się zgadza. Znajomi studiują na UG historie (będą nauczycielami) , na 3 roku poszli na drugi kierunek kulturoznawstwo żeby za szybko nie iść do pracy i przecież łatwo jest !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pasja do pracy jako NAUCZYCIEL

jasne, praca to praca, rzadko kiedy jest pasją, i co każdy nauczyciel ma miec pasję do nauczania i może jeszcze rozkminiać nad pracą po powrocie do domu? ja jestem nauczycielem bez pasji, mówię to otwarcie. Moze sprzątaczka tez ma mieć pasję do tej pracy, albo taka pani w okienku na poczcie? Co to za utarty frazes z tą pasją do pracy jako nauczyciel?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
faktycznie, nie nadajesz si na nauczyciela skoro pleciesz takie bzdury ;) nie porównuj pracy sprzątaczki do pracy nauczyciela bo sié ośmieszasz. Oczywiście szanuje osoby wykonujące zawód sprzątaczki, chodzi mi tylko o bezsens porównania. Nie zdziw się tylko jak pod Twoimi skrzydłami wyrośnie banda głupków bez pasji bo to nauczyciel ma wytwarzać w dzieciach zacięcie i pociąg do nauki a do tego trzeba kochać to co się robi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Halewicz, czy ty się dobrze czujesz? Nauczyciel w państwowej szkole 2400 netto? Twój znajomek to w jakiejś prywatnej pracuje, sprawdza prace w czasie przerwy - może i się zgadza, ale to matematyka przecież, więc nie musi się wysilać ze sprawdzaniem. 2,5 m-ca wolnego w roku? To też ciekawe. Chciałbym pracować tam gdzie on...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba tu na forum...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dd napisał szczerą prawdę - tacy są nauczyciele. Co tylko potwierdza moją tezę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Halewicz Ty byłbyś zapewne świetnym nauczycielem co? skoro twoje dziecko ma nauczyciela z takim zapałem to pewnie wyrośnie na takiego lenia jak jego nauczyciel ;) Twoja teza jest bzdurna. Oparta na jednym czy dwóch przykładach, dodając kolegę dd z forum. Zawsze się znajdzie nauczyciel bez pasji ale tym samym 10 z pasją. Cóż, nie tego tyczy się temat. Skoro to taka lajtowa praca to czemu nie ma tylu chętnych? jak brzmiało chińskie przysłowie? " nie życz nikomu by cudze dzieci uczył" ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie chińskie, a żydowskie, nie uczył, a niańczył... :) Moje dziecko już średnią edukację zakończyło.
Moja teza nie jest bzdurna. Znam środowisko nauczycielskie - excuse moi ale to banda neurotyków :) Jak to było w tej reklamie..."ja ci tu dam jeden z drugim" - mniej więcej taka jest konwencja bakałarzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
chińskie czy żydowskie, sens jest jeden. Widać w niezłym towarzystwie się obracasz - otępiali ludzie, bez pasji :] taki jestem chodzący ideał ale to ci neurotycy kształcą twoje dziec, tudzież kształcili. Dzieci pewnie też neurotyczne?

czyli mit chodzący po forum że jesteś burakiem mającym zawsze rację to prawda. Więcej pokory i otwartości, nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. I zamiast się głupio tłumaczyć odpowiadaj na zadawane pytania. Ale jak się nie ma argumentów to czego się spodziewać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja staram się wierzyć w ludzi i mimo wszystko łudzę się, że Halewicz "tylko" bawi się na tym forum - tzn. dla rozrywki wymądrza się i prowokuje ludzi, ale sam nie zgadza się z tym, co wypisuje.

Inna możliwość - prowadzi jakieś badania i w tym celu bardzo często zamieszcza prowokacyjne teorie na forum, np. sprawdza, czy łatwo wciągnąć ludzi do dyskusji/kłótni.

Albo... jednak to są jego prawdziwe przemyślenia, a on sam żyje w innym świecie niż cała reszta ludzi :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Milka87 - rozumiem, że liczba 87 to Twój rok urodzenia. Zatem mogę śmiało stwierdzić, że niewiele wiesz o życiu, masz mleko pod nosem i w zasadzie nosisz jeszcze gacie z klapą.

Czy znasz pojęcie słowa mit?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
@Stopka - życzę powodzenia w dalszych badaniach socjologicznych Halewicza:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie dam się sprowokować Halewicz. Nie dam Ci tej satysfakcji. 2 lata pracowałam jako wychowawca w szkole i tego tyczy się temat a ty dalej swoje- brak argumentów to będziesz jechał że jestem smarkiem. Brawo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bo jesteś. Dwa lata bycia wychowawca widać odcisnęło wyraźne piętno na Twojej psyche - tzw. syndrom boga. Więc informuję Cie, że nie jesteś już wychowawcą i nie próbuj mnie brać na tzw. "huki".
Argumentów przytoczyłem aż nadto, widać masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. A że jesteś w wieku mojej córki, to uszanuj zdanie starszego i zachowuj się jak na smarkatą przystało.
Nie próbuj mnie atakować, bo na koniec się jeszcze poryczysz i wpadniesz w głębszą depresję...geografie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Jeżeli uważasz, że jesteś dobrym obiektem do badań, to również życzę powodzenia :)
Może spokorniałbyś, gdyby ludzie przestali reagować na Twoje wypowiedzi. Bo na razie brakuje Ci pokory i samokrytycyzmu - a pouczasz innych... To jakiś żart.
Lubię, a raczej lubiłam, to forum. Mam już przesyt wszechobecnego Halewicza.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też mam dość Stopka. A Ty Halewicz jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem wtedy się odzywaj. Zadałam Ci banalne pytanie na które Ty nie potrafisz odpowiedzieć. Zamiast tego zacząłeś ,mnie atakować. Ja tego nie robię. Cisnę Cię tylko byś łaskawie na to pytanie odpowiedział zamiast odbiegać od tematu.Szkoda mi twojej córki, jeśli tak ją ciśniesz swoją wszechwiedzą to musi mieć niezłe problemy. Skoro inne osoby w jej wieku traktujesz tak jak mnie powyżej to ją pewnie też tak traktujesz. Szkoda kobiety bo dzieckiem napewno juz nie jest. I pewnie g. wie o zyciu bo jej tatuś to wieeeelka walizka doświadczeń i zawsze ma rację :]

Tak, dałam się sprowokować bo odpisuję na twoje żałosne posty :] dotknęło mnie to że jedziesz po moich wieku nie mając pojęcia co przeszłam. Jestem uczciwym człowiekiem, z dużym bagażem doświadczeń ale ty o tym nie wiesz bo niby skąd. Zamiast tego oceniasz z góry że jestem małolatą i nic nie wiem o życiu. Po prostu zastanów się dziesięć razy zanim coś napiszesz bo jeśli nie wiesz nic o drugim człowieku zachowaj pewne opinie dla siebie.

A na następny raz odpowiadaj na pytania i trzymaj się tematu !

Ja już panu dziękuję i liczę że ktoś sensowny będzie się jeszcze udzielał w tym wątku, najlepiej ktoś kto zna temat. Jeśli jednak będziesz na tyle ogarnięty odpowiedz na moje poprzednie pytania: Ty masz pewnie doświadczenie jako wychowawca? a jesli nie to dlaczego tak chętnie nim nie zostaleś? domniemam że twoja odpowiedź będzie zaprzeczeniem tego wszystkiego co wyliczyłeś wcześniej dlatego nie chcesz odpowiedzieć bo męczę cie o to chyba trzeci raz.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry