Widok

pranie ciuszków noworodka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
1. czy pierzeecie ręcznie czy w pracle?
2. jaki proszek polecacie
i czy do prania swoich ubran stosujecie ten sam proszek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzielę ""z grubsza"",kolorami i rodzajem materiału.Nie piorę delikatnych np z pościelą czy dżinsem,kuchennych ścierek z bielizną.Często używam chusteczek do wyłapywania ewentualnej farby.Skarpetki,ten znikający gadżet,staram się prać w woreczkach.chemię mam przeważnie niemiecką.Używałam różnych proszków i płynów,kapsułki,tabletki i sądzę,że najlepsze to Ariel i Persil.Płyny do płukania też najczęściej niemieckie.kupuję różne,przeważnie jest jest promocja.Nie daję dużo.

Dla ułatwienia warto jest kupić sobie koszt do segregacji prania jeszcze przed praniem:
https://bokono.pl/kosz-na-pranie-3-komory-ciemnoszary-easyform
Ten ma wygodne podziałki na prawnie jasne, ciemne i kolorowe. Mi osobiscie znacznie ułatwiło to robienie prania.
racja co innego jak dziecko jest chore ma problemy skórne ale tak
to bezsens bo wyvhowuje sie tzw.wywyroty moja kolezanka ktora znam od 20 lat pracuje w przedszkolu i tam sa dzieciz e nie ruszy lyzka czy
widelcem bo mama nie nauczyla bo sloiczek czeka za dostanie sloiczek. albo inna sytuacja chlopiec lat 1,5 rku w dzinsach caly bity dzien i kolezanka zwrocila uwage ze jeszcze sa dresy, rajstopku lub dresiki i skarpetki na to mama a chlopcy chodza w rajstopach.Tylko plakac wymagac od dziecka madrosci jak rodzice sa pusci.Mam prawie 2, 5roczna corke i ona przewyzsza sowjego ojca rozumem i inteligencja mimoz e nic nie umie mowic ja ja rozumiem ale ludzie takie teksty to szok.PS.Jestem po rozwodzie a tatus malej nie widzial jej od listopada i nic nie wie :)
Proszek lovella a płyn vernel biały , program intensywny 90 stopni.
Ja piore w pralce.Po zuzyciu pierwszego opakowania Loveli,zaczelam prac z moimi ciuchami w moim proszu ariel lub bryza.Roznicy nie widze a dzielic pranie to przesada jak napisala poma poprzedniczka.
kiedys sie nie dzielilo i jakos zyjemy ;)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
ja pralam w parlce do 5 msc potem wszytsko razem szkody by dzielic 5 par body osobno i moje rzeczy osobno jak dla mnie przesada .Kazdy robi jak uwaza
podbijam,hopek
Janka ubranka w naszym proszku.

Dla maluszka te, ktore kompletuje, piorę w Jelpie.
image

image

piorę tylko i wyłącznie w pralce - musiałabym upaść na głowę, żeby robić to ręcznie :P tym bardziej, że na początku(przy refluksie) Młody zużywał 7-10 pieluch tetrowych dziennie!!!!

do prania używam Vizira Sensitive :] piorę razem z naszymi rzeczami - chociaż na początku często były prane tylko rzeczy Gabrysia - miał taką moc przerobową ;) że uzbieranie całej pralki nie było problemem ;) i to kilka razy tygodniowo :P

teraz ubrania pierzemy razem z naszymi :)

do płukania - Lenor Sensitive :)

ale od kilku tygodni(jak się biały skończył) używamy 4 innych Lenorów(mam zapas 4 różne zapachy) i nic się nie dzieje :]
argument...dziecko moze miec alergie
a w pralce pozostają pozostałości po" dorosłym proszku" i moze to jeszcze bardziej uczulac..
ale widze, ze wiekszosc nie ma problemow...wiec i ja w pralce bede prac :) jaka oszczednosc czasu i ludzkiej sily :P
Pleśnie, grzyby i drobnoustroje są wszędzie i wpadają do buzi maluszka tysiącami w każdej sekundzie jego życia!

ja piorę w Lovelli, w 40-60 st., ale słabo pierze, kupy i tak trzeba prać w vanishu
może chodziło o to że w pralce znajdują się bakterie i drobnoustroje, pleśnie albo grzyby, które przeniosą się na ubranka
innego powodu nie jestem w stanie wymyślić :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
A ktoś kto ci polecał pranie ręczne jak to argumentował?Bardzo mnie ciekawi ta wyższość prania ręcznego nad praniem w pralce.
image
JA wszystko na początku prałam w Dzidziusiu be z płynu - nasze też bo dziecko może się uczulić lub podrażnić od przytulania , noszenia. Od początku razem z naszymi bo ten sam proszek. Od 3 m-c w E sensitive + płyn Silan Sensitive lub E sensitive.
ja od początku piorę w pralce w Vizir Sensitive, Lenor.
Tyle że dzidzi ubranka osobno z naszymi.
Nie miała, nie ma żadnych uczuleń... nic
Jak dla mnie te proszki dla dziecinnych ubranek nie dopierają...
Ja rowniez tylko w pralce, na początku Lovela, Jelp, potem odkryłam Dzidziusia i jego cudny zapach :)

Jak Mloda skonczyla rok to piore w "dorosłym" proszku - najczęsciej niemiecki ariel i uzywam lenora sensitive do płukania

Ciuszki córki piore wciąz osobno (procz bialych i ciemnych te piore razem z naszymi) ale tylko dlatego, ze tyle sie ich zbiera, ze spokojnie co kilka dni zapelniaja mi pralke :)

Piore zazwyczaj w 50 st, raz na jakis czas jak córka była mała to pieluszki tetrowe, pościel, ręczniki wrzucałam na 90 st. Teraz juz sporadycznie :)
image
piorę oczywiście w pralce i zwykle na 49 stopni, na 60 jakies mocne zabrudzeia i ręczniki

używam Bobasa albo Dzidziusia - wg mnie najfajniejszy zapach no i cena ciekawsza niż Jelp czy Lovela
a do płukania używam płynu Bambi

nasze ciuchy w normlanym proszku
image
image
ja też w Dzidziusiu, uwielbiam jego zapach ;)
image

image
Ja pralam do jakiegos 5m-ca Miski ubranka w Jelpie(proszek i plyn zmiekczajacy) ale nie bylo zadnych uczulen,nie zawsze chcialo mi sie czekac az wiecej ubranek sie zbierze,wiec zaczelam prac z naszymi w normalnym proszku,i wszystko jest ok:)
image
image
Ja w proszku Bobas lub Dzidziuś, płyn do płukania- zmiękczający- Chicco. W pralce automatycznej, na ogół w 60 st. z dodatkowym płukaniem.
Rzeczy Małej piorę oddzielnie od naszych w pralce w 50 C w płynie persil sensitive do płukania Lenor Sensitive plus dodatkowe płukanie uczuleń brak
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

siódme urodziny w domu?- dobry pomysł? (21 odpowiedzi)

Witam.Córka chce koniecznie abym jej 7 urodzinki wyprawiła w domu,na ok 10 osób.Miejsce jest...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry