Widok

pranie ciuszków noworodka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
1. czy pierzeecie ręcznie czy w pracle?
2. jaki proszek polecacie
i czy do prania swoich ubran stosujecie ten sam proszek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
piorę w pralce w proszku Lovela
w pralce 40 C + dodatkowe płukanie ; proszek do prnia Dzidziuś, do naszych ubrań używamy zwykłego proszku , myślę że do roku będziemy prać oddzielnie , a później o ile nie będzie alergii to wszystko razem w "dorosłym "proszku
Ja też używam Dzidziusia - jest delikatny i ładnie pachnie (bo niektóre dzieciece proszki moim zdaniem pachną bardzo średnio). Piorę w pralce, w 40 stopniach zazwyczaj.
pralka, proszek dzidziuś. pierwsze prania 90 lub 60 stopni.

teraz (niemowlę) dzidziuś lub vizir sensitive. płyn do płukania lenor sensitive. zwylke 60 st, czasem 40.

piorę oddzielnie dziecka i nasze.
odzielnie pralam do 3 msc potem razem i rozne wizir, e , bonux nie ma uczulen :)
ja piorę w pralce w Lovelli. do moich i męża ubrań mam osobny proszek i płyn.
dz.:)
to bardzo pomocne..prac w pralce, poniewaz mi polecano prac recznie na poczaterk...ale przeciez zmeczenie po porodzie robi swoje..podejrzewam,ze nie bede miala sily prac recznie...

czyli wystarczy przeplukac pojemnik na proszek i wsypac proszek dla dzieci..nie uczula?
wydaje mi sie, że ręcznie ani tak dobrze nie wypierzesz, ani za dobrze nie wypluczesz.
w pralce będzie gites
i musisz wyprobowac proszek ja na pocztaku uzywalam Loveli co naszych dziecie nie uczula to moze twoje uczulic Odpukac:)
ręcznie ? toż to cofanie się do średniowiecza, dobrze że w strumieniu kijanką nie polecali Ci prać ;))
ja piorę w Dzidziusiu albo Bobasie, bez płynów zmiękczających, 40 stopni i dodatkowe płukanie, czasem w sytuacjach "krytycznych" dodaję do prania vanish, żadnych uczuleń nie zaobserwowałam
póki jest pogoda polecam suszenie na słoneczku, ubranka później tak ślicznie pachną :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Piorę w pralce przez pierwszy rok w lovelce a teraz piorę w persil sensitive i rzeczy małego piorę razem z naszymi
do roku pralam w lovela a teraz w naszym
Wszystko prałam i piorę na 40 C tylko i wyłącznie w proszku Jelp (jest hipoalergiczny a Amelia jest alergiczką) i bez żadnych płynów do zmiękczania bo one też uczulają. Nastawiam na max czyli 5 płukań :)

image

image
Rzeczy Małej piorę oddzielnie od naszych w pralce w 50 C w płynie persil sensitive do płukania Lenor Sensitive plus dodatkowe płukanie uczuleń brak
Ja w proszku Bobas lub Dzidziuś, płyn do płukania- zmiękczający- Chicco. W pralce automatycznej, na ogół w 60 st. z dodatkowym płukaniem.
Ja pralam do jakiegos 5m-ca Miski ubranka w Jelpie(proszek i plyn zmiekczajacy) ale nie bylo zadnych uczulen,nie zawsze chcialo mi sie czekac az wiecej ubranek sie zbierze,wiec zaczelam prac z naszymi w normalnym proszku,i wszystko jest ok:)
ja też w Dzidziusiu, uwielbiam jego zapach ;)
piorę oczywiście w pralce i zwykle na 49 stopni, na 60 jakies mocne zabrudzeia i ręczniki

używam Bobasa albo Dzidziusia - wg mnie najfajniejszy zapach no i cena ciekawsza niż Jelp czy Lovela
a do płukania używam płynu Bambi

nasze ciuchy w normlanym proszku
Ja rowniez tylko w pralce, na początku Lovela, Jelp, potem odkryłam Dzidziusia i jego cudny zapach :)

Jak Mloda skonczyla rok to piore w "dorosłym" proszku - najczęsciej niemiecki ariel i uzywam lenora sensitive do płukania

Ciuszki córki piore wciąz osobno (procz bialych i ciemnych te piore razem z naszymi) ale tylko dlatego, ze tyle sie ich zbiera, ze spokojnie co kilka dni zapelniaja mi pralke :)

Piore zazwyczaj w 50 st, raz na jakis czas jak córka była mała to pieluszki tetrowe, pościel, ręczniki wrzucałam na 90 st. Teraz juz sporadycznie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry