Widok

próba glukozowa – LuxMed

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie, czy któraś z Was robiła próbę na obciążenie glukozą (50mg) w LuxMedzie?
Czy tam trzeba wziąć swoją glukozę? Bo czytałam tu w jednym wątku że dziewczyny musiały wziąć ze sobą proszek kupiony w aptece. Badanie w LuxMedzie to około 20zł (bo mam rabat), to może glukoza już jest w cenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dostajesz na miejscu glukoze

ale jak robiłam glukoze (50mg) to kupiłam w aptece i przyjechałam tak żeby wejść na pobieranie krwi

z kolei jak robiłam glukozę (75mg) to trzeba było najpierw na czczo pobrac a pozniej po 2h i wtedy dostałam w LuxMedzie glukoze

polecam wcisnąć połówke cytryny - glukoza staje się "znośniejsza" ;)

Kurcze, tak jeszcze patrzę, że lekarz mi nie napisał czy po 1 godzinie czy 2 godzinach. Na infolinii powiedzieli że pobierają na czczo, potem piję glukozę, potem za (chyba) godzinę pobierają znowu, a wyniki są na drugi dzień.
50 mg jest po godzinie;) to takie najbardziej standardowe badanie

ale weź sobie cytrynę bo ta glukoza paskudna jest;)

OK :-)
Dzięki wielkie za odpowiedź.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry