Widok

próba glukozowa – LuxMed

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie, czy któraś z Was robiła próbę na obciążenie glukozą (50mg) w LuxMedzie?
Czy tam trzeba wziąć swoją glukozę? Bo czytałam tu w jednym wątku że dziewczyny musiały wziąć ze sobą proszek kupiony w aptece. Badanie w LuxMedzie to około 20zł (bo mam rabat), to może glukoza już jest w cenie?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dostajesz na miejscu glukoze

ale jak robiłam glukoze (50mg) to kupiłam w aptece i przyjechałam tak żeby wejść na pobieranie krwi

z kolei jak robiłam glukozę (75mg) to trzeba było najpierw na czczo pobrac a pozniej po 2h i wtedy dostałam w LuxMedzie glukoze

polecam wcisnąć połówke cytryny - glukoza staje się "znośniejsza" ;)

Kurcze, tak jeszcze patrzę, że lekarz mi nie napisał czy po 1 godzinie czy 2 godzinach. Na infolinii powiedzieli że pobierają na czczo, potem piję glukozę, potem za (chyba) godzinę pobierają znowu, a wyniki są na drugi dzień.
image
image
50 mg jest po godzinie;) to takie najbardziej standardowe badanie

ale weź sobie cytrynę bo ta glukoza paskudna jest;)

OK :-)
Dzięki wielkie za odpowiedź.
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

do góry