Widok

problemy w szkole

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moje dziecko jest w 2 klasie podstawowki i ma ogromny problem z matematyka czy jest jakas dobra metoda nauczenia dziecka prostego dodawania i tabliczki mnozenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sama jestem nogą z matematyki, dlatego u nas tabliczka mnożenia czy procenty były prawdziwym utrapieniem. Ale znalazłam darmową stronę edukacyjną http://aztekium.pl/ która okazała się wybawieniem, bo dzieciaki ogarnęły wszystko śpiewająco ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Albo w bardziej przyjemny sposób np. gry są na pewno w sprzedaży takie które umilą naukę mnożenia i dodawania. Mozesz spróbowa też na owocach lub słodyczach. W zależnosci co lubi twoje dziecko.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
beatryczes napisał(a):

> moje dziecko jest w 2 klasie podstawowki i ma ogromny problem z
> matematyka czy jest jakas dobra metoda nauczenia dziecka
> prostego dodawania i tabliczki mnozenia

spróbuj z patyczkami(wykałaczki, bierki - nie zapałki). Może Twoje dziecko musi zobaczyć to co dodaje czy odejmuje. Tabliczki mnożenia niestety trzeba się nauczyć na pamięć. Innej drogi nie ma.

z uwagą i przyjemnością przeczytam Wasze opinie na ten temat
spokojnie,powolutku,bez zadnych nerwow,tłumacz sto razy to samo ...na mnie działało i mojego brata

Nie przeprasam za bledy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry