Widok

prosze o tytul utworu-inna wersja "Ave Maria'?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,przed chwila ogladalam program "Mam talent".przpeieknie zaspiewala tam pewna niewidoma Dziewczyna.W utowrze co chwile byly slowa 'ave maria",ale nie byla to "typowa,popularna" pieśn.czy znacie moze tytul tego utworu? strasznie bym chciala gdzies to znalezc,bo az mnie scisnelo ze wzruszenia.. z gory dziekuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tytuł tej piesni jest dokladnie taki sam choc w oryginale brzmi inaczej bo ma zwrotke i refren normalnie i jest spiewany po łacinie a zaczyna sie tak:"Ave Maria,gratia plena dominus tecum benedicta tu..." Tez ogladalam te niewidomą dziewczyne i az mi łzy w oczach stanęły...:]

image
jesli sciagasz muzyke z netu to wpisz normalnie tytuł"Ave Maria".zaraz zobacze u siebie w tym programie z ktorego ja sciagam muzyke czy jest cokolwiek z tej piesni...Ale moze byc ciezko znalesc tego typu utwor w necie...

image
no i sprawdzilam i jest kilkanascie wykonań tej piesni przez roznych artystów zagranicznych... Piesn jest ta sama tresc ta sama tylko rozne wykonania np przez:Shinead o Connor.To jest piesn koscielna znana juz od setek lat wiec kwestia gustu zeby znalesc takie wykonanie ,ktore sie nam spodoba.sciagne sobie z ciekawosci kilka wykonań i jutro przeslucham.

image
Ta samą wersje Ave Maria wykonuje Pani ewa z emisji głosu wykonywała ja na moim ślubie. Jest dostepna na ich stronie internetowej, link masz na stronach weselnika, tam znajdziesz mp3 z wersją przez Ciebie poszukiwaną

http://www.emisjaglosu.republika.pl/

opraw muzyczna mszy.
pozdrawiam
Dziewczyny , dziekuje bardzo za pomoc:)
ewo26-sciagnelam sobie wykonanie tej pieśni przez Gregorianów i naprawde polecam,jest bardzo ladne i wzruszajace:)ps:jak chcesz to moge Ci podeslac mailem:)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

do góry