Widok

protokół ślubny....

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny - mam parę pytań i nie ukrywam, że liczę na waszą podpowiedź :)

1. Czy jak się idzie do Kościoła podpisać protokół i ustalić datę/godzinę ślubu to się zabiera portfel ?? :)
Kiedy się daje księdzu "co łaska"?
Przy protokole czy przed samym ślubem/po ślubie?

2. Kiedy zgłasza się świadków?
Teraz już czy w ostatniej chwilii?

3. Jakie dokumenty są potrzebne od świadków?
maritiki@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny zapraszam do wątku o poślubnej sesji zdjęciowej:http://forum.trojmiasto.pl/Panny-Mlode-Maj-Lipiec-My-Tez-Chcemy-Sesje-Foto-t158364,1,130.html

NAPRAWDĘ WARTO!!!
No i kupiłam buty dziewczyny:) jednak w longorii ;) troche zapłaciłam ale opłaca się dobry materiał, dobre wykonanie i przede wszystkim wygodne obuwie :) polecam ;) a dostępne buty można zobaczyć na stronie która ktoś podał wyżej http://www.witt.com.pl
Są tam platformy ale sandałki :P a ja się boję że mi nogi podepczą jak będę miała odkryte paluchy :) poza tym w kwietniu to różnie może być z pogodą i dlatego wolałabym pełne buty :)
Adusia zerknij na link ktory podalam wyżej :)może akurat..
Byłam dziś w Longorii na Wrzeszczu i powiem wam że ładne buty polecam ;) ale nie znalazłam takich jak mi się podobają ale wybór dobry mają :)
ja w poniedziałek idę po butki :) obym jakieś kupiła
jeśli mowa o butach zerknijcie tutaj...
http://www.fleq.pl/sklep/produkt,kategoria,obuwie-slubne

czekam na dostawe i zamawiam od nich jedne butki na ew.zmiane.
W Ryłko wczoraj widziałam bardzo ładne. Niestety miały 8cm obcas a ja mogę mieć max 4,5cm :/
Załamka :( To jedyne które mi sie podobały :(
maritiki@op.pl
A my dzisiaj byliśmy spisać protokół i poszło bezboleśnie :P
co to rezerwacji godziny . . .

ja telefonicznie zarezerwowałam sobie godzinę ślubu. Jeżeli wolicie zarezerwować termin osobiście możecie to zrobić same bez drugiej połówki i żadne dokumenty nie są do tego potrzebne :)
Tu jest jeszcze firma, która oferuje butki ślubne.
http://www.witt.com.pl/oferta/
Ja też nie chce w salonie bo tam drogo a to buty na raz później się w nich chodzić nie będzie bo i gdzie w białych butach :D
Ja tam w salonie kupować nie będę ;P
Względnie wybiorę się pomierzyć jakie są w chodzeniu i zapamiętać rozmiar :D przynajmniej o 40% taniej będzie ;P
Nie załamujcie mnie :) ja mam za sobą wszystkie sklepy w Wejherowie i tam nic nie było ;P teraz właśnie na Gdańsk chce się wybrać :) i w sumie to wiem tylko o tej gildii i o salonie sukien Longoria. Ponoć w Longori na zamówienie też robią
przynajmniej z 20 rodzajow widzialam ;p
a jakie konkretnie chcesz ? :>
Ja tam na gildii nie widziałam dużego wyboru :/ no fakt więcej niż w centrach handlowych, ale wcale nie jest ich tak dużo :/
na gildi wiecej niz 200 zł za buty nie dasz takie slubne ;)

sloneczko ja swoich wymarzonych jeszcze nie spotkałam.. ;P
No chce już buty kupić bo mam już wybraną suknie :) także wiem jakie buty muszę kupić ;) z resztą nie mam dużych wymagań chce proste atłasowe białe buty no i jak pisałam wyżej wysokie ;) najlepiej platformy :) no o gildii słyszałam że tam duży wybór w przyszłym tygodniu tam jadę :) mam nadzieje że nie zapłacę majątku ;) chciałabym wydać góra 200zł :)
No właśnie od 3 dni szukam butów :/
juz buty? :) ja bym buty kupila dopiero jak wybiore suknie, a jezeli chodzi o zakup butow to w gdansku chyba najwiekszy wybor oprocz w salonach slubnych to jest na gildii , ja wciaz nie mam butow bo nie znalazlam takich co by mi sie podobaly ;)
do góry