Widok

opryszczka, czy groźna?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj rano na ustach pojawiła mi się opryszczka i się przeraziłam! Czy szkodzi w jakikolwiek sposób mojemu maleństwu?
Przed ciążą sporadycznie pojawiała mi się opryszczka, w ciąży teraz po raz pierwszy. Czy powinnam czyms ją smarować, czy lepiej nie "dotykać"?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mozesz spokojnie posmarować sudocremem:) ja smarowałam i zlazło odrazu :)

opryszczka jest zarazliwa wiec moze byc tak iz w genach Twoje malenstwo moze je dostac

"Zaraźliwa w genach"? Cóż za odkrycie, toż to z tego Nobel będzie :D

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=403&highlight=opryszczka

nie zaszkodzi :)

Asia, spokojnie nic nie zaszkodzi, nic się nie stanie, ja przed ciążą miałam może ze trzy razy opryszczkę,a w ciąży już miałam 2...ale to nie jest nic groźnego:)
Ja polecam Vratizolin niedrogi i dobry:)

Niby nie zaszkodzi.... przeczytałam już sporo rzeczy w sieci na ten temat, ale przed chwilą wróciłam od tesciowej... jak zobaczyła moją opryszczkę to od razu pobiegła po gazetę w stylu " Pani Domu" i tam była wzmianka o opryszczce i o tym, że niekorzystnie wpływa na rozwój płodu :( no i myślówa gotowa... ech....

opryczczka nie musi sie odrazu pojawiac ale jest jakies prawdzopodobienstwo ,ze dziecko tez moze miec je w przyszlosci.opryszczka to wirus ,ktory pojawia sie jak jest organizm oslabiony i czasami sie ujawnia a czasami nie.to zalezy od organizmu

ja juz drugi raz mam opryszczkę w ciąży i powiem Ci szczerze że raczej się tym nie przejmuję..nawet niczym nie smaruję bo ciągle zapominam...bez paniki:)

Dla płodu groźna jest tylko i wyłącznie opryszczka warg sromowych i pochwy i to też tylko wtedy, gdy jest obecna w trakcie porodu. Opryszczka na twarzy jest innym rodzajem zakażenia wirusowego i nie ma zagrożenia dla płodu.
to z jakiegoś portalu tak więc bądź spokojna i nie przenoś niżej:))

mam pytanko,jakie leki-masc ,co dac dwulatce na opryszczke?

ja miałam opryszczkę w 6 i 15tc, też się martwiłam mimo ze każdy mówił (łącznie z lekarzami) ze opryszczka na ustach jest bezpieczna dla płodu - urodziłam zdrowego silnego synka, nic się nie martw, ja dopeiro teraz wiem, ze nie było warto!
wiecie co - a mi najszybciej zwalcza opryszczę przykłądanie wacika nasączonego spirutusem :)
jest tez taki płyn w aptece - z mentolem - mała buteleczka z kuleczką - mozesz zastosować

A tesciowych się nei pytaj i nie słuchaj bo kakaze ci neidługo chodzić pod drabiną, patrzeć na zwierzeta, a szczególnei na myszy, bo jak sie przestraszysz "todziecko myszkę bedzie na cile miał" - babobony i niedouczenia nigdy nie znikną

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry