Widok

opryszczka, czy groźna?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj rano na ustach pojawiła mi się opryszczka i się przeraziłam! Czy szkodzi w jakikolwiek sposób mojemu maleństwu?
Przed ciążą sporadycznie pojawiała mi się opryszczka, w ciąży teraz po raz pierwszy. Czy powinnam czyms ją smarować, czy lepiej nie "dotykać"?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mozesz spokojnie posmarować sudocremem:) ja smarowałam i zlazło odrazu :)

opryszczka jest zarazliwa wiec moze byc tak iz w genach Twoje malenstwo moze je dostac

"Zaraźliwa w genach"? Cóż za odkrycie, toż to z tego Nobel będzie :D

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=403&highlight=opryszczka

nie zaszkodzi :)

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Asia, spokojnie nic nie zaszkodzi, nic się nie stanie, ja przed ciążą miałam może ze trzy razy opryszczkę,a w ciąży już miałam 2...ale to nie jest nic groźnego:)
Ja polecam Vratizolin niedrogi i dobry:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Niby nie zaszkodzi.... przeczytałam już sporo rzeczy w sieci na ten temat, ale przed chwilą wróciłam od tesciowej... jak zobaczyła moją opryszczkę to od razu pobiegła po gazetę w stylu " Pani Domu" i tam była wzmianka o opryszczce i o tym, że niekorzystnie wpływa na rozwój płodu :( no i myślówa gotowa... ech....

opryczczka nie musi sie odrazu pojawiac ale jest jakies prawdzopodobienstwo ,ze dziecko tez moze miec je w przyszlosci.opryszczka to wirus ,ktory pojawia sie jak jest organizm oslabiony i czasami sie ujawnia a czasami nie.to zalezy od organizmu

ja juz drugi raz mam opryszczkę w ciąży i powiem Ci szczerze że raczej się tym nie przejmuję..nawet niczym nie smaruję bo ciągle zapominam...bez paniki:)

image
Dla płodu groźna jest tylko i wyłącznie opryszczka warg sromowych i pochwy i to też tylko wtedy, gdy jest obecna w trakcie porodu. Opryszczka na twarzy jest innym rodzajem zakażenia wirusowego i nie ma zagrożenia dla płodu.
to z jakiegoś portalu tak więc bądź spokojna i nie przenoś niżej:))

image
mam pytanko,jakie leki-masc ,co dac dwulatce na opryszczke?

image
ja miałam opryszczkę w 6 i 15tc, też się martwiłam mimo ze każdy mówił (łącznie z lekarzami) ze opryszczka na ustach jest bezpieczna dla płodu - urodziłam zdrowego silnego synka, nic się nie martw, ja dopeiro teraz wiem, ze nie było warto!
wiecie co - a mi najszybciej zwalcza opryszczę przykłądanie wacika nasączonego spirutusem :)
jest tez taki płyn w aptece - z mentolem - mała buteleczka z kuleczką - mozesz zastosować

A tesciowych się nei pytaj i nie słuchaj bo kakaze ci neidługo chodzić pod drabiną, patrzeć na zwierzeta, a szczególnei na myszy, bo jak sie przestraszysz "todziecko myszkę bedzie na cile miał" - babobony i niedouczenia nigdy nie znikną

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

do góry