Widok

przedszkole nr 50 - Gdynia Dąbrowa

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, mieszkam na Dąbrowie i za rok będę chciała posłac moją córeczkę do przedszkola nr 50 na ul. Wiczlińskiej. Szukam informacji i opinii w internecie ale nic nie mogę znaleść.
Czy są tu rodzice dzieci, które chodzą do tego przedszkola? Jakie macie o nim zdanie? czy ciężko się tam dostać?
Będe wdzięczna za wszystkie opinie :)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja sie nie dostalam bo nie bylam samotna matka, a niestety dzielnica dąbrowa ma najwiecej samotnych matek, pozniej dostaja sie dzieci ktore w przedszkolu albo obok w szkole ma rodzenstwo, a pozniej jak zostana npo 2 miejsca to ponoc pani dyrektor sobie losuje...zostawiam to bez komentarza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no własnie tak myślałam, że ciężko się dostac. ja też pewnie będę spalona, bo nie jestem samotną matką :? szkoda, że tak duże młode osiedle ma tylko jedno przedszkole :?
może ktoś się jeszcze wypowie w temacie?
teraz zaznaczylabym ze jestem samotna matka bo i tak nie sprawdzaja a ludzie nie maja zednych skrupułów zeby zaznaczac ze sa samotnymi matkami. Niestety w tej konkurencji traca ludzie uczciwi, wiec jesli bede miec kiedys jeszcze drugie dziecko to zaznacze ze jestem samotna matka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
a większość dzieci tych "samotnych matek" odbierają z przedszkola tatusiowie :/
no niestety tak jest. czasem prawdziwa samotna matka nie ma szns na dostanie się dziecka do przedszkola bo inna ją wygryzie :/
haha to może wezmę rozwód albo separacje na marzec 2013 ;)
Lenka, a gdzieś dostało się Twoje dziecko? Jakie jeszcze brać przedszkola pod uwagę z bliższą lokalizacją?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
niektore matki tez uwazaja sie za samotne bo np maz pracuje za granica, ja nastepnym razem tez bede samotna bo maz konczy o 18 a ja o 16 i 2 h musze byc sama w domu :) moje dziecko chodzi na korczaka w redłowie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja za młodu chodziłam na Korczaka :)
Podobno bardzo fajne przedszkole :) i dobrze wyposażone.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,

Jestem Ojcem i wraz z moją żoną staraliśmy się o przyjęcie naszego syna do w/w przedszkola. Oboje pracujemy, mieszkamy na Dąbrowie. Niestety, syf, syf i jeszcze raz syf. Doszły do mnie plotki, że w w/w przedszkolu dochodzi nazwijmy to po "imieniu" do korupcji!!! Biorą w łapę i tylko w ten sposób może się do tego pseudo przedszkola dostać!!! Nie ma miejsca dla uczciwych wniosków i rodziców. Cieszę się że mój syn nie będzie przebywał z takimi ludźmi a Pani dyrektor przedszkola nr 50 może sobie swój "folwark" wsadzić głęboko w d...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jeszcze poproszę, jeżeli ktoś się orientuję gdzie taką sprawę można zgłosić, ponieważ nie rozumiem dlaczego Ci oszuści nie podlegają żadnym audytom/kontrolom. Proszę o pomoc, gdzie z taką sprawą można się zwrócić, chciałbym aby Ci ludzide ponieśli konsekwencje!!!
Witam

Moja córka dostała się do tego przedszkola jako 4-latek po naszej przeprowadzce na Dąbrowę. Dostała się po napisaniu odwołania (nie jestem samotną matką).
Córka bardzo szybko się zaaklimatyzowała. Panie są bardzo miłe, zajęcia kreatywne, ładne pomieszczenia, zabawki. Mam porównanie do innego państwowego przedszkola do którego córka chodziła w Gdańsku. Jest bardzo duża różnica. Córka jest zadowolona, idzie do przedszkola uśmiechnięta (w poprzednim przedszkolu często płakała przy odprowadzaniu). Bardzo też się rozwinęła, jest też bardziej śmiała.
Bardzo polecam to przedszkole.
Ponawiam Pytanie: Jeszcze poproszę, jeżeli ktoś się orientuję gdzie taką sprawę można zgłosić, ponieważ nie rozumiem dlaczego Ci oszuści nie podlegają żadnym audytom/kontrolom. Proszę o pomoc, gdzie z taką sprawą można się zwrócić, chciałbym aby Ci ludzide ponieśli konsekwencje!!!
Poprzedni wpis... nie odpowiada na moje pytanie. A pani z poprzedniego wpisu, gratuluję znajomości.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Córka koleżanki dostała się tam teraz jako 3-latek - koleżanka też nie jest samotną matką.
Na pewno trzeba mieć trochę szczęścia, ale nie jest to niemożliwe żeby dziecko nie samotnej matki się dostało do przedszkola.
Z własnego doświadczenia wiem, że warto pisać odwołania; chodzić do przedszkola i dopytywać się czy może zwolniło się miejsce. Moja córka tak dwa razy dostała się do państwowych przedszkoli - jako 3 i 4 latek.
Widzę, że jest Pan bardzo sfrustrowany.
Nie odpowiadałam na Pana pytanie tylko autorki wątku - pytała o opinie o przedszkolu.
Nie mam tam żadnych znajomości, niedawno się przeprowadziłam dopiero poznaję tą dzielnicę...
Koleżanka, której dziecko teraz się dostało też nie ma znajomości w tym przedszkolu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo ciezko dostać sie do tego przedszkola, córka nie dostała sie ani jako 3,4,5latka ani z naboru ani na odwołanie. Syn w tym roku sie dostał, ale do podania dołączyłam zaświadczenia ze pracujemy i takie podanie od serca, oczywiscie bez kłamania. Syn sie dostal, to było w sumie nasze 6podejscie. Niestety miejsc mało, ludzie kłamią na potege, nikt tego nie weryfikuje. Nie mielismy zadnych znajomosci.
ja tez chetnie dolaczylabym sie do skargi ale niestety nie ma instytucji do ktorej moznaby takowa zglosic, jedno jest pewne chyba czas na zmiane dyrektorki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie jestem Sfrustrowany tylko wkur... że komuna w urzędach państwowych jeszcze siedzi, jakoś sobie z żoną poradzimy, chodzi o zasady. Gratuluje wszystkim którym się udało. Nie zmienia to faktu że system jest delikatnie mówić nieudany. Nie mogę tego zrozumieć dlaczego nie ma nad tym żadnej kontroli, podtrzymuję prywatne "Folwarki".
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jestem pewien że takich spraw jest więcej. Jeżeli jednak ktoś zna sposób na dobranie się dziadom do stołka, poproszę o info.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
przedszkole podlega pod wydzial edukacji UM w Gdyni, moznaby bylo napisac tam w sprawie kontroli jako do organu prowadzacego
Dziękuję za podpowiedź/informację.
Proszę udać się do kuratorium oświaty w Gdańsku lub do Wydziału Edukacji w Gdyni na 10 Lutego. Też zna kilka osób, które dostały się po znajomości, my niestety nie dostałyśmy się. Też mam zamiar w tej sprawie interweniować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry