Widok

przejazd przez Osowe - Spacerową w dni powszednie ?

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Chciałam zapytać czy w dni powszednie przejazd przez Osowę do Oliwy w godzinach 7.15 - 7.30 jest zawsze taki zakorkowany? Dostałam nową pracę i muszę dojeżdżać z chwaszczyna do Jelitkowa na 8.00 rano a jadąc w piątek o tej porze natrafiłam na gigant korki.. czy tak jest zawsze? Czy jadąc przed 7 rano dam radę spokojnie przejechać przez spacerową?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak jeżdziłam do szkoły to korki były zawsze!!! nazwa ulicy adekwatna do tego co sie tam dzieje:(
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w piątek była jakaś wyjątkowa masakra. zdarza mi się dość często tamtędy jeździć - lekko nie ma, ale tak źle jak w piątek nie jest
no mam taka nadzieję, bo żeby jechać 1.5h z Chwaszczyna do Jelitkowa to już gruba przesada :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Był remont w Sopocie, dlatego się tak konkretnie zatkało, ale naprawdę lepiej być na Spacerowej o 6:50 niż o 7:10, niby niewielka różnica, ale zaoszczędza się mnóstwo czasu. szerokości
na Spacerowej ZAWSZE są rano korki. Ale jak ktoś wcześniej wspominał, jeśli dojedziesz tam do 7.00 to powinno być w miarę luźno. Wiele lat jeździłam tamtędy do pracy na Wyścigach.
W poniedziałki zawsze korek jest większy.
Niestety o 16 w drugą stronę jest to samo...
Ale mogę Ci podpowiedzieć, że jeśli wyjedziesz z pracy 15.55, to też jest drastyczna różnica, niż np 16.05 - wielokrotnie to sprawdziłam ;)
Polecam dogadać się z pracodawcą, że będziesz przed 8 i przed 16.00 będziesz wychodzić :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki bardzo za Info... mam zamiar dogadać się właśnie żeby przyjeżdżać i wychodzić wcześniej, aczkolwiek praca w korporacji jest mało elastyczna, każda minuta rozliczana z karty więc będzie ciężko na ale spróbuję... zastanawiam się jeszcze czy trasą z chwaszczyna przez Karwiny i na Sopot byłoby coś lepiej, choć to dalej to może jednak szybciej hmmm.. trzeba będzie przerobić różne opcje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No nie wiem, czy lepiej, bo dzisiaj był masakryczny korek na Dąbrowie i Karwinach. Poczytaj w dziale "Korki".

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (5 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

do góry