Widok

przekłuwanie uszu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktos orientuje sie gdzie w gdańsku mozna przekłuc dziecku uszy za jednym razem, tzn. chodzi mi o zaklad kosmetyczny ktory posiada dwa pistolety i za "jednym" strzałem załatwia całą sprawę. Chciałabym oszczedzic dziecku stresu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i od nowa woda na młyn
Mam pomysł na nowy biznes. Założe gabinet "Dziarany niemowlak". Piercing i tatuaże dla milusińskich.

Przecież jak niespełna roczne dziecko "chce" się przyozdobić, to trzeba zaspokoić jego potrzeby.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kala oświeć mnie: jakie ja mam podejście??
trochę przegięłaś wiesz!!!

krzyki dziecka za ścianą a ocenianie kogoś za coś co nie jest w twoim systemie wartości to dwie różne sprawy chce kobieta przekłuć uszy córce to niech przekłuwa nie prosiła was o ocenę, dziecku się nie spodoba, będą ropieć uszy, nie będzie spało w nocy i krzyczało to wtedy poruszymy temat krzyków dziecka za ścianą, a może bedzie wszystko fajnie i zrobi matce awanture dopiero za 15 lat, ich sprawa.
:-)

Sysia, jeśli nie zauważyłas to pierwsza część postu była do Ciebie...

Nie zauważyłam bo nie precyzyjnie to ujęłaś. Raz zwracasz się do mnie a potem nagle piszesz TY. Jeżeli pisałaś to do Gosi to mogłaś zacząć od jej imienia.

Matki palące papierosy też nie proszą nikogo o ocenę. Pijące drineczki na rozluźnienie też nie. A dzieci pijących nigdy nie zgłoszą pretensji o to, bo ich intelekt nie pozwoli na zrozumienie własnych dysfunkcji...

Ale komu tutaj tłumaczyć... Przy okazji wędrówek po zadłużonych mieszkaniach prawie zawsze widziałam podobną scenkę: mamusia - paląca tipsiara, uwędzona w solarium i córunie w wieku od 6 miesięcy ZAWSZE ze złotymi kolczykami w uszach. Nie spotkałam w tych lokalach ani jednej małej dziewczynki bez kolczyków.
Wypowiedzi ktore wg niektorych Was odbiegaja od tematu moze zmienia podejscie matki ktora chce przekluc dziecku uszy.Jak dziewczyny pisza-nie jest to zwiazane tylko z ryzykiem powiklan jak ropienie uszka,stan zapalny ktory moze uwierzcie mi okazac sie grozny,ale tez z kwestia bezpieczenstwa w przedszkolu,zlobku.Dzieci w trakcie zabawy moga pociagnac za kolczyk nawet jesli nie jest dlugi.Po co naraz swoje dziecko na cos takiego?Dla dwoch kawalkow metalu?

A klucie 10 miesiecznego bobasa to juz lekkie przegiecie.I tak samo jak reagowalam jak za sciana byly krzyki dzieci tak samo bede reagowac chociazby slownie jak matce na glowe pada i kluje tak male dziecko.Po jaka cholere?Kazda mowi tutaj to jej sprawa,to sprawa rodzicow itd.Ale czemu to ma sluzyc?czy ktoras kolczykujaca swoje dziecko moze mi na to pytanie odpowiedziec?bo chyba nie dlatego zeby bylo ladnie...
i znowu ze skrajności w skrajność, czy to powoduje, że jest się fajnym? może spróbuję.

Zgłaszam, że w Tajlandii małym dzieciom zakłada się obręcze na szyje, to dopiero nieodpowiedzialne matki! i pewnie jeszcze palą marychę i piją napar z maku!!
Rany, Sysia, przez przeoczenie nie dodala jednego "a". A osoba "TAAA' występuje na forum, prawda? Co mam iść się biczować, za to przeoczenie? Poza tym, gdybyś przeczytała wszystkie wypowiedzi to wiedziałbyś do kogo piszę

dziewczyny ale jezeli sie nie myle,nikt tu nie napisal ile ta dziewczynka ma lat!skad wiecie ze to niemowlak

image
Agatha ja tez widzialam matki lalunie pchajace wozki,bedace na niebotycznie wysokich obcasach,papierosek w dłoni,odcieniu skory marchewki,a niemowle lezy w wozku ubrane w róż i kolczyki w uszach,jeszcze dziary brakuje.
hania napisala o 10 miesiecznym dziecku i stad ta dyskusja
O niemowlakach jest mowa dalej. W pierwszym poście jest mowa o dziewczynce, która jest za mała, żeby podjąć decyzję o przekłuciu uszu.
a teraz juz doczytalam

image
a co do tego wszystkiego maja obcasy matki, kolor jej skóry no i niemowlę ubrane w róż?!
Nie mam pojęcia co się dzieje w Tajlandii, wystarczy mi zmaganie się z niektórymi Polkami.
Nie widzisz związku?
Moyre,
widzę, ze mamy podobne zdanie:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dziecko z ADHD a sąsiedzi (16 odpowiedzi)

Czy ma ktoś problem z sąsiadami. Moje dziecko ma 7 lat i ma zdjagnozowane ADHD i problemy z...

nietrzymanie moczu po ciąży (29 odpowiedzi)

Słuchajcie czy któraś z Was miała po porodzie problem z nietrzymaniem moczu?

mąż uzależniony od pokera internetowego. (15 odpowiedzi)

Mam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić. Mój mąż jest uzależniony od pokera...

do góry