Widok

przepis na peeling z kawy

czy któraś ma może??podobno jest super!!!

Anulka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pumka zna
jak zajrzy na forum to się ją zapyta
na ostatnim spotkania forumeek móiła co tam ma być, ale zapomniałam

.
pol szkl. kawy
1 lyzka soli
2 lyzki cynamonu
zalac to plynem/zelem do kapieli tak, aby powstalo blotko
wcierac w cialo ok 15 min. i splukac

AGNIESZKA06
Hej
od razu mówię że ten peeling to REWELACJA!!!!

A przepis:
pół kubka kawy mielonej (najzwyklejszej), łyżka cynamonu, łyżka soli i do tego żel/płyn pod prysznic (jakikolwiek - najlepiej słabo pachnący) w takiej ilości żeby po zmieszaniu wszystko miało konsystencję błotka :)
No i nakładacie to na ciałko i masujecie jakieś 5 minut. Potem dobrze spłukać i skóra jak u niemowlaczka :)

image
poczytajcie też tu: http://www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?t=28795

image
ja też potwierdzam!!!!!!!!!!!!!!
REWELACJA!!!!!!!
Żaden inny tak nie działał na skórę :-)
tez stosuje czasem i potwierczam supeeer jedyny minus to zabrudzona troszke łazienka ale co tam

image[/url]
fakt, wanna cała upaciana, ale warto stosować
wczoraj sobie robilam
niezle wygladalam...

AGNIESZKA06
A NA BUZIĘ MOŻNA STOSOWAĆ????

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
na buzie mozna,ale bez soli !

AGNIESZKA06
A można sobie zrobić wiecej tego "blotka" i trzymac w jakims sloiczku na pare razy? Czy musi byc za kazdym razem swiezo robiony?
ja sadze,ze raczej powinien byc swiezy
gwarancji nie ma na to,ze nie dostaniesz jakiejs wysypki na ciele

AGNIESZKA06
Kobitki to brzmi fantastycznie, jutro spróbuję, a czy po tym peelingu coś jeszcze wcierać - jakiś krem nawilzający?
Jestem po peelingu. Mam jakieś chrostki na udach, łazienka cała ujebana.
image
kijeksamobijek napisał(a):

> Jestem po peelingu. Mam jakieś chrostki na udach,

Na mózgu również?

na co jest ten pelinag?jak dziala?do jakej skory????

Nie przeprasam za bledy
ma działać na celulit, ja nie robię za każdym razem świeżego, po pilingu wczieram balsam nawilżający tak jak po kompieli, wysypki żadnej nie dostaję a miewam często wysypki po kupionych specyfikach, fakt zaraz po pilingu mam czerwoną skórę ale tak jest po każdym, przecięż pobudza się krążenie i złuszcza naskórek
a na twarz jak dziala?? bo któras napisala ze dziala na pory..ja mam problem z tym

Nie przeprasam za bledy
ja nie stosuję na twarz bo mam cerę naczynkową, więc mogę tylko enzymatyczne używać
anikia napisał(a):

> ja nie stosuję na twarz bo mam cerę naczynkową, więc mogę tylko
> enzymatyczne używać

a jaki peeleing enzymatyczny stosujesz? jakiej firmy i ile kosztuje? bo ja tez mam cere naczynkowa ale dotod stosowalam zwykly peeling choc wiem ze nie jest dla mnie zbyt dobry.
soraya jest nie drogi i nie podrażnia mi skóry, ale ostatnio zamiast peelingu stosuję maseczke nawilżającą soraya Beaty creator, jak dla mnie rewelacjaa
jak dziala na twarz na masezka z kawy??????

Nie przeprasam za bledy

buhahahaha

imageimage

<a href="http://www.slub-wesele.pl
I oto nastał mój pierwszy raz... użycia kawowego peelingu :D Zrobiłam go sobie jakieś 30 minut temu. Skóra - jak marzenie, tak gladkiej to chyba nie miałam :) Zapach peelingu też fajny (wymieszałam go w płynem avonu o zapachu trufli czekoladowej), stan łazienki "po" - lepiej nie pytać ;-) Na szczęście (jako że mam małą łazienkę i na wannie poustawiane wszelkie "wynalazki" kosmetyczne - płyny, mydła, szampony - najpierw to wszystko wyniosłam z łazienki, bo bym się chyba zapłakała jakbym musiała to wszystko po kolei czyścić. A tak skończyło się tylko na kafelkach , wannie i kawalku podłogi pod wanną. Na szczęście zrobiłam sobie ten zabieg pod nieobecność mojego K. w domu - bo by chyba ze śmiechu pękł (ja sama rżałam, jak się w lustrze w tym "kawowym ubranku" zobaczyłam), nie mówiąc o stanie łazienki (conajmniej jakby ktoś do kibelka nie zdążył ;) wiem wiem - jestem obleśna, ale tak to wygląda - ehhh co my musimy przechodzić żeby być piekne :) Na koniec po spłukaniu peelingu umyłam się żelem o zapachu pomarańczowym - zapachy kawy, cynamonu i pomarańczy wymieszały się - mniammm! pachniało pysznie :) No, skóra mi już wyschła, idę się nabalsamować. Pozdrawiam i namawiam na "kawowe ubranko" :)

No już wypróbowałam i rewelacja. skóra jak nowa. polecam. Stan łazienki opłakany:))))

image
image
ja też dałam się skusić - rewelacja, przepiękny zapach ciała
no i faktycznie! :) też się dałam skusić ;) BOMBA!

image
Zrobiłam. Kawę mam w nosie - dosłownie:)) Ale i ja dołączam do grona zachwyconych. Odważyłam się nim potraktować buzię z tym, że zamiast żelu do kąpieli dałam mleczko kosmetyczne. Buzia jak marzenie, tak gładka,że az jestem w szoku. A zaznaczę ,że mam bardzo wrażliwą cerę, ktora w oczach reaguje na niesprzyjające składniki. A tu nic .
Zobaczymy jutro.

dziewczyny, to jest rewelacja!
przyznam sie szczerze ze raczej sceptycznie podchodze do takich eksperymentów ale ten jest FANTASTICO!!!
Poniewac mojego B. nie ma, wiec tak sobie pomyślalam ze nawet gdyby ,to i tak mnie nie zobaczy...
Pamietając o przestrogach innych wlazlam pod prysznic i zaczelam sie "nacierac"...
najpierw nóżki ( znaczy uda, potem pupka i dekold) - efekt ...? skóra napieta, gładziudka, jak marzenie...
odwarzyłam sie i zrobiłam druga porcje na buźke ( bez soli jak podpowiadałyście). Pierwsze dotkniecie jak papier scierny - troche sie przeraziłam ale sie zaparłam i delikatnie masuje.
Po zmyciu okazało sie ze buźka troche czerwona - o zgrozo, jak ja bede wyglądac?
Ale to tylko pierwsze 15 min później w dotyku alabaster, normalnie jestem pod wrazeniem!

tak sobie pomyślałam że może fajnie by bylo zalożyc osobny watek ?
cos jak KĄCIK PIEKNOŚCI. mogłybysmy tam wpisywac nasze sprawdzone przepisu na maseczki , peelingi i inne rewelacje dla naszego cialka, duszy i relaksu?
co wy na to?

o tak !

Nie przeprasam za bledy
a poodbno ten peling dziala na pory ??ja mam jaks wysypke,male krostki na czle,niewiem od czego,moze mi pomoze??

Nie przeprasam za bledy
z wysypka to lepiej idź do dermatologa zwłaszcza że już niedługo masz ślub to taka moja uwaga :-)
ja też już jestem po - REWELACJA! skóra jak pupcia niemowlaczka, świetna sprawa!
Też spróbowałam i polecę wszystkim, najchętniej każdego dnia bym ją robiła, ale pewnie nie można. No właśnie a jak często można?

image
zeby zrobic sobie to na twarz, to jak długo należy to wcierac, a nastepnie jak długo to trzymać na twarzy?

Beti
sól , oczywiście ta do kąpieli , a nie sól spozywcza ????

image
image
raczej sól spożywcza - ona ładnie zmiękcza skórę, kiedyś robiłam sobie masowanki własnie tylko z soli, ale nie dawały takiego efektu, trudniej sie masuje, bo się rozpuszcza ;)))
dziewczyny byłam sceptyczna ale po dotyku super .mam nadzieje ze po kilkunastu uzyciach bedzie efekt widoczby gołytm okiem

zeby zrobic sobie to na twarz, to jak długo należy to wcierac, a nastepnie jak długo to trzymać na twarzy?

Beti
skoro tak polecacie ten peeling to ja tez sobie zrobie :-) i oposze potem jak na mnie zadzialal

up dla pracujących :)))

image
image

Inne tematy z forum Moda i uroda

Prostownica dla żony - jaka? (18 odpowiedzi)

Chcę kupić prostownicę dla żony. przeglądam oferty i tak ok 200zł będzie dobra? I czy jonizacja...

jak sobie rdzicie z siwymi włosami? (8 odpowiedzi)

Jestem brunetką i niestety mam już sporo siwych włosów...mam już dosć częstego farbowania.. po 3...

sucha skóra (73 odpowiedzi)

Odkąd mam problem z tarczycą ( niedoczynnośc) nie mogę sobie poradzic z suchą skórą... do mycia...

do góry