Widok

przepuklina brzuszna po ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
właśnie dowiedziałam się, że mam przepuklinę, którą trzeba zoperować. problem polega na tym, że po zabiegu nie można dźwigać przez 2-3 miesiące, czyli nie będę mogła podnieść własnego dziecka, co jest niemożliwe. właśnie rozważam wszystko zanim podejmę decyzję.

czy ktoś miał operowaną przepuklinę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój teściu miał, ale oczywiście nie po ciąży ;)
szarpnął się na Swissmed, zoperowali go i tego samego dnia wypuścili do domu. Tam operują nowoczesną metodą, bo wkładają tzw. siatkę, a skórę kleją a nie zszywają.
image[/url]image[/url]
Hej,

ja miałam to samo, właśnie po ciąży zakończonej cesarskim cięciem. Przepuklinę mi zoperowano 8 miesięcy po porodzie, w szpitalu w Pucku - operował mnie dr Śmietański Maciej - specjalista od przepuklin :) W szpitalu byłam kilka godzin, mam założoną siatkę silikonową i wszystko na NFZ. Z dźwiganiem bylo tak, że nie mogłam podnosić dziecka przez 3 tygodnie, a potem już normalnie. W czwartek miałam zabieg, a we wtorek poszłam już do pracy i obyło się bez tabletek przeciwbólowych, więc zabieg niezbyt dokuczliwy :)
Wejdź sobie na stronę Dr Śmietańskiego i zerknij, bo z czystym sercem mogę Ci polecić :) http://smietanski.eu/kontakt.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
dziękuję:)
wolałabym na nfz, chociaż to klejenie brzmi kusząco:)
mój lekarz też chce mnie wysłać do tego lekarza w Pucku, tylko nie zapytałam czy w zwykłym szpitalu zrobią to gorzej. dzięki za stronę - obowiązkowo przejrzę. i pocieszające jest to, że wystarczyły 3 tygodnie bez dźwigania.
Trixia, nosiłaś przed lub po zabiegu pas przepuklinowy? ile czasu czekałaś na termin w Pucku?
Pasa nie nosiłam :) Na termin czekałam ok 2 miesięcy, ale to dlatego, że pierwszy proponowany termin mi nie pasował (miałam wyznaczony w ciągu tygodnia od wizyty u dr Śmietańskiego).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj
Miałam przepuklinę pępkową i kresy białej po cesarskim cięciu. Zabieg w Pucku u dr Śmietańskiego z wszyciem siatki na NFZ. Polecam zdecydowanie.
Najpierw wizyta u pana dr a potem ustalenie terminu i to wszystko na fundusz. Potrzebujesz skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu. Zabieg ustala dr z natury dość szybko.Kwestia tygodni.Dogadania.
Przerabiałam wizyty w Swissmedzie, Clinice Medica itp.
Polecam Puck.
Pas nosiłam po zabiegu przez 6 tygodni. I wtedy też nie dźwigałam dziecka, choć jak jest wszystko w porządku dr pozwała po 3 tygodniach podnosić dziecko. Wszystko powoli i z rozwagą :)
Byle nie wróciło :)
Znieczulenie było w kręgosłup co akurat było dla mnie dość istotne.
Najgorszy jet pierwszy dzień po zabiegu, później jest już z górki :)
Trzymam kciuki za Ciebie.
W razie pytań pisz :)
Dużo zależy tez od tego jaka masz przepuklinę. Czy pępkową, czy kresy białej czy też rozejście mięśni.
Dlatego ciężko przesądzać kiedy wrócisz do normalnego życia i kiedy po operacji wrócisz do domu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki:)
za tydzień mam usg i lekarza i dowiem się co i jak. lekarz I kontaktu napisał, że to przepuklina kresy białej. nie miałam cesarki.
W sumie nie musisz mieć cesarki żeby się dorobić przepukliny :) duże dziecko w brzuszku tez ma na to wpływ. I predyspozycje :)
Daj znać co postanowiłaś po usg.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry