Widok

przyczepka rowerowa

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
co polecacie?
ma ktoś taką?
http://allegro.pl/super-przyczepka-rowerowa-dla-dzieci-jogger-i2240954015.html

czy jogger jest przydatny?
a amortyzowane koła?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a w Dechtlonie chyba można obejrzeć, widziałam rok temu.
To znaczenia nie ma, czy jezdzisz mało, czy duzo:)
A jakość przyczepki jest wazna, przeciez ni bedziesz miala jej na rk?
No, chyba ze tak planujesz;)

Kupisz szmaciankę za 200zl i do wywalenia po kilku przejazdzkach.
Warto zainwestować,bezpieczenstwo dziecka tez wazne, pasy, profilowanie pianki itd,
Nie jeździmy aż tak dużo, żeby kupować przyczepkę z górnej półki.
To może orientuje się ktoś gdzie te z pierwszych linków można obejrzeć?
My mamy Leggero.

Przyczepka zarąbista, wygodna, ma fajne siedzisko , pasy no i najważniejsze- plandeka nie jest po całości, ale plastik,a tylko ochrona od wiatru plandekowa.

Leciutka, wygodnie się montuje, używamy już od miesiąca.
W tamtym roku aż do pażdziernika używlaiśmy, Janek zasuwa rowerkiem, ale żeby nie zerkać ciągle na niego, i bać się,że gdzieś wpadnie pod samochód, ładuję ich do rikszy i zasuwamy:)

Mamy taką, tylko starszy model: ta przy której jest SOLD OUT, tylko niebieską mamy)

http://www.leggero.com/index.php?cPath=3&osCsid=d532d1186ac4343e4ff05a65e3c4a9ac

image
http://katalog.trojmiasto.pl/sport_i_rekreacja/wypozyczalnie_rowerow_i_sprzetu_sportowego/

zazwyczaj wypożyczalnei rowerów mają też przyczepki w ofercie
podłączę się pod wątek - wiecie gdzie w trójmieście można wypożyczyć przyczepkęna dzień / dwa - powoli się przymierzamy do zakupu ale wolałabym sprawdzić czy wogóle dla Młodego to ma sens i nie będzie się nudził/wyrywał itp :)
mieliśmy 2 przyczepy różnych firm - jedna z nich była właśnie taka, druga przyczepka nie wiem jakiej firmy - szczerze mówiąc nieinteresowałam się tym za bardzo - ale obydwie sprawdziły się tak samo super, nawet przy szybszej jeżdzie dzieciaki nie odczuwały zadnych niedogodnosci a nam na rowerach mimo przyczepy i plecaków było bardzo lekko prowadzić nawet pod górę.

ps - w decathlonie też mają przyczepy do rowerów - można tam obejrzeć, przymieżyć dziecko i ewentualnie porozmawiać z kimś z obsługi - może coś doradzą
dzięki za opinie:)
http://forum.trojmiasto.pl/Przyczepka-rowerowa-dla-dzieci-t112422,1,16.html
Polecam dokładnie ten model przyczepki, tylko uwaga, są 2 rodzaje, bez amortyzatora i z amotyzatorem. Polecam oczywiście z amortyzatorem. Ten prezenotwany model z allegro, jest bez, wtedy dobrze się sprawdzi na ścieżkach rowerowych, ale gdy do lasu, czy większe wyrtepki to juz lepiej amortyzator. Sprzedawca powinien mieć 2rodzaje, zawsze amortyzator będzie zaznaczony że jes"r Z". Ja swoją kupowałam 2lata temu, używana przez 2sezony przez 2dzieci do roweru,ale również jako wózek do lasu. Jakość-nie mam zastrzeżeń, dalej wygląda jak wyglądała. Nic sie nie zlamalo,polamalo. W tym sezonie dalej bedziemy używać. Nie wiem dokladnie u ktorego allegrowicza kupowaliśmy,ale sprzedawca byl z Gdyni, odebraliśmy sami (taniej wyszlo), acha, mamy kolor błękitny.
Jakość/cena, myśłę że polecam 9/10 (jedyne "ale" mam że mogłaby być wyższa. No pewnie że droższe pewnie są fajniejsze...ale my z uwagi na cenę, wybraliśmy ten rodzaj i nie żałuję
mysle ze przy takim sprzecie warto wejsc na strony i fora roweromaniakow.
podbijam pytanie. Bo cena kusząca - a jak z jakością?
mielismy/mamy taka przyczepke, wozilismy dwojke dzieci razem, pozniej, kiedy dzieci zaczely same jezdzic rowerkami, to juz w przyczepce rzadko :) ale i dzis sie zdarza. najczesciej uzywalismy bedac na wakacjach w lesie, jezdzilismy polnymi drogami, ale i zdarzalo sie, ze jezdzilam osiedlowymi chodnikami.
te aukcje sa tutejsze, moze mozna zobaczyc gdzies u nich na zywo:
http://allegro.pl/listing.php/search?category=0&sg=0&string=przyczepka+rowerowa&offer_type=0&price_from=&price_to=&state=0&distance=1&postcode=&postcode_enabled=2&city=gdynia&listing_sel=2&listing_interval=7&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E
podłączam się pod pytanie, tez akurat dzisiaj podobny model oglądałam w necie,a gdzie takie cuda można zobaczyć na żywo
aa mieliście dokładnie taką? czy może jakąś z wyższej półki? nie chce dużo wydawać ale też nie chciałabym się nadziać na bubel..
na wakacjach wynajeliśmy taką przyczepe na całodniową wycieczke rowerową - i jest to swietne - u nas sprawdziło sie zarówno dla 4 - jak i 7 latka, dziecko można przypiać pasami, jak jest zmęczone może sie położyć - i jest stabilna - zarówno na prostą drogę jaki i jakieś leśne, trawiaste "wertepy"

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

wycieczki objazdowe (26 odpowiedzi)

Szukam informacji o wycieczkach objazdowych w Europie. Chodzi nam o zwiedzanie np. autokarem...

Wakacje z dziećmi (123 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry