Widok
przyjęcie na roczek
dziewczyny czy wypada żebym na roczkową imprezę rodzinną przygotowała tylko słodki poczęstunek i tort?
mam teraz problemy z kasą poza tym jestem strasznie zarobiona i zwyczajnie nie chce mi się siedzieć w kuchni no i w ogóle najchętniej bym uniknęła całego tego zamieszania....ale wiadomo...
pomyśląłam sobie, że zrobię/zamówię tor, jakieś inne ciasta upiekę, lody i tyle, może kolacja-salatka czy jakieś przekąski i na tym bym najchętniej poprzestała
u nas w rodzinie zawsze są wystawne przyjęcia z okazji urodzin (obiad kilkudaniowy, słodkie, ciasta, torty, desery i kolacja na ciepło), ale denerwuję się, że się spłuczę finansowo i potem nie nadrobię tego
mam ochotę przygotować prezentację dvd, kilka innych niespodzianek (zamiast "obżarstwa" )ale uniknąć wystawnego obiadu
czy ktoś z was miał podobny pomysł? a może jakieś inne sugestie?
mam teraz problemy z kasą poza tym jestem strasznie zarobiona i zwyczajnie nie chce mi się siedzieć w kuchni no i w ogóle najchętniej bym uniknęła całego tego zamieszania....ale wiadomo...
pomyśląłam sobie, że zrobię/zamówię tor, jakieś inne ciasta upiekę, lody i tyle, może kolacja-salatka czy jakieś przekąski i na tym bym najchętniej poprzestała
u nas w rodzinie zawsze są wystawne przyjęcia z okazji urodzin (obiad kilkudaniowy, słodkie, ciasta, torty, desery i kolacja na ciepło), ale denerwuję się, że się spłuczę finansowo i potem nie nadrobię tego
mam ochotę przygotować prezentację dvd, kilka innych niespodzianek (zamiast "obżarstwa" )ale uniknąć wystawnego obiadu
czy ktoś z was miał podobny pomysł? a może jakieś inne sugestie?
wypada :-) ja też tak zrobię;-)
wczoraj bylismy na takim roczku- były 2 sałatki,bigos, ciasto, chipsy i flipsy i było ok - stół szwedzki
Odrzucało mnie na myśl o imprezie roczkowej i o siedzeniu w kuchni ;-) ale widzę, że nie trzeba przesadzać i dobrze!
Tylko chyba się skuszę na jakiś supertort u którejś z dziewczyn z forum...
wczoraj bylismy na takim roczku- były 2 sałatki,bigos, ciasto, chipsy i flipsy i było ok - stół szwedzki
Odrzucało mnie na myśl o imprezie roczkowej i o siedzeniu w kuchni ;-) ale widzę, że nie trzeba przesadzać i dobrze!
Tylko chyba się skuszę na jakiś supertort u którejś z dziewczyn z forum...
Jeśli nie masz gości z daleka, to czemu nie? Ważne, żeby miło spędzić czas. Możesz też przeliczyć, ile by ci wyniosło robienie w domu i w lokalu. Ja przeliczyłam po roczku że lokal byłby tańszym wyjściem i nie byłoby szykowania i zmywania + upychania gości po kątach (razem 15 dorosłych i mała), a tak to musiałam zrobić obiad (1 danie), kupiłam tort i ciasta, ale jeszcze były sałatki i wędliny bo miałam zapowiedzianych gości na porę kolacji. I siedzieli bardzo długo (cała impreza 8 godzin :/).
Ja mialam roczek latem.Bylo bardzo goraco takze na stol postawilam salatki,jakies miesa ale przy upale nikt tego nie jadl i torta.Zalezy jak dlugo planujesz swietowac.Bo jak od popoludnia do poznego wieczora to na samym ciescie wszyscy ci popadaja.Ja uprzedzialm rodzinke w wczesniej ze to jest impreza malego i to on dyktuje warunki.Naszczescier szybko padl i rodzinka tez sie zmyla:)Powodzenia.
dziękuję za odpowiedzi
pocieszyłyście mnie, stresuję się ponieważ moja szwagierka jest tzw. "mamą doskonałą" jest w innej sytuacji finansowej no i ma na podorędziu mamę, która jej we wszystkim pomaga
u mnie jest inaczej, i stwierdziłam, że wolę zrobić mniej i nie być tak zmęczona i zdenerwowana, bo chcę mieć miły dzień z dzieckiem a nie nerwy stres i cholery dostać przy tym wszystkim, a życzliwa rodzinka i tak skrytykuje choćbym nie wiem co zrobiła....
pocieszyłyście mnie, stresuję się ponieważ moja szwagierka jest tzw. "mamą doskonałą" jest w innej sytuacji finansowej no i ma na podorędziu mamę, która jej we wszystkim pomaga
u mnie jest inaczej, i stwierdziłam, że wolę zrobić mniej i nie być tak zmęczona i zdenerwowana, bo chcę mieć miły dzień z dzieckiem a nie nerwy stres i cholery dostać przy tym wszystkim, a życzliwa rodzinka i tak skrytykuje choćbym nie wiem co zrobiła....
pewnie, że wypada :) tylko tak jak ktoś napisał, wyraźnie zapraszając zaznacz, że zapraszasz na kawkę i ciasto i będzie ok i nie przejmuj się żadnymi "idealnymi mamami"
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
"idealna mama" to taka która myśli przede wszystkim o dziecku - jak zniesie "najazd" rodzinki - nie stresuj się rodziną skoro i tak jest zawsze niezadowolona- i ma Cię skrytykować
ja też uprzedzam, że zapraszam na kawkę i ciasto - bo dzieci są małe i wymagają spokoju :)
a szwedzki stół to super pomysł każdy sobie coś dziubnie jakieś koreczki kanapeczki bądź sałatkę :))
powodzenia
ja też uprzedzam, że zapraszam na kawkę i ciasto - bo dzieci są małe i wymagają spokoju :)
a szwedzki stół to super pomysł każdy sobie coś dziubnie jakieś koreczki kanapeczki bądź sałatkę :))
powodzenia
ja do roczku mam jeszcse troszkę czasu ale już mam plan:) będzie lato więc roczek wyprawimy na ogrodzie, udekoruję balonami serpentynami altanę rozpalimy grilla będzie mięcho sałatki:):) potem zrobię ciasto i torta...a w związku z tym że ogród jest wspólny to jakby plac zabaw nawiedziły inne dzieci z bloku kupię karton soczków ze słomkami i przygotuję michę słodyczy dla dzieciaczków:):)

[/url]
[/url]