Widok

przyjęcie na roczek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny czy wypada żebym na roczkową imprezę rodzinną przygotowała tylko słodki poczęstunek i tort?

mam teraz problemy z kasą poza tym jestem strasznie zarobiona i zwyczajnie nie chce mi się siedzieć w kuchni no i w ogóle najchętniej bym uniknęła całego tego zamieszania....ale wiadomo...

pomyśląłam sobie, że zrobię/zamówię tor, jakieś inne ciasta upiekę, lody i tyle, może kolacja-salatka czy jakieś przekąski i na tym bym najchętniej poprzestała
u nas w rodzinie zawsze są wystawne przyjęcia z okazji urodzin (obiad kilkudaniowy, słodkie, ciasta, torty, desery i kolacja na ciepło), ale denerwuję się, że się spłuczę finansowo i potem nie nadrobię tego

mam ochotę przygotować prezentację dvd, kilka innych niespodzianek (zamiast "obżarstwa" )ale uniknąć wystawnego obiadu
czy ktoś z was miał podobny pomysł? a może jakieś inne sugestie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mielismy normalnie impreze w knajpie ale po znajomosci to i cena byla niska, bo za obiad z kolacja zaplacilismy raptem 30 pare zl od osoby.

ale twoj pomysl jest świetny i bardzo mi sie podoba :)))))
mnie też niebawem czeka roczek i zrobię właśnie bez obiadu. najpierw tort i ciasto a potem kolację. myślę, że to powinno wystarczyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mysle ze tort i jakies inne ciacho wystarczy :)

ja tak zrobilam przy 2 dziecku :)
jasne, ze wystarczy, tylko powiedz wyraznie ze zapraszasz na ciasto :) i nie w porze obiadowej :)
wypada jak najbardziej!
wg mnie to co planujesz jest super, każdemu się spodoba - przecież przyjdą ze względu na dziecko a nie na wyżerkę :)
dla mnie bomba, też bym tak zrobiła !!!!
Ja też miałam bez obiadu i teraz na drugie urodzinki też będzie bez obiadu-kawka,tort,jakieś inne ciasto i coś dla dzieci.
wypada :-) ja też tak zrobię;-)
wczoraj bylismy na takim roczku- były 2 sałatki,bigos, ciasto, chipsy i flipsy i było ok - stół szwedzki
Odrzucało mnie na myśl o imprezie roczkowej i o siedzeniu w kuchni ;-) ale widzę, że nie trzeba przesadzać i dobrze!

Tylko chyba się skuszę na jakiś supertort u którejś z dziewczyn z forum...
Jeśli nie masz gości z daleka, to czemu nie? Ważne, żeby miło spędzić czas. Możesz też przeliczyć, ile by ci wyniosło robienie w domu i w lokalu. Ja przeliczyłam po roczku że lokal byłby tańszym wyjściem i nie byłoby szykowania i zmywania + upychania gości po kątach (razem 15 dorosłych i mała), a tak to musiałam zrobić obiad (1 danie), kupiłam tort i ciasta, ale jeszcze były sałatki i wędliny bo miałam zapowiedzianych gości na porę kolacji. I siedzieli bardzo długo (cała impreza 8 godzin :/).
przy tak małym dziecku to lepsze rozwiązanie, oczywiście że wypada.

Dziecko wymaga opieki i nie zawsze mama ma czas na organizację wielkiej imprezy.

Tyle że trzeba zaprosić w porze po obiedzie :)
Ja mialam roczek latem.Bylo bardzo goraco takze na stol postawilam salatki,jakies miesa ale przy upale nikt tego nie jadl i torta.Zalezy jak dlugo planujesz swietowac.Bo jak od popoludnia do poznego wieczora to na samym ciescie wszyscy ci popadaja.Ja uprzedzialm rodzinke w wczesniej ze to jest impreza malego i to on dyktuje warunki.Naszczescier szybko padl i rodzinka tez sie zmyla:)Powodzenia.
dziękuję za odpowiedzi
pocieszyłyście mnie, stresuję się ponieważ moja szwagierka jest tzw. "mamą doskonałą" jest w innej sytuacji finansowej no i ma na podorędziu mamę, która jej we wszystkim pomaga
u mnie jest inaczej, i stwierdziłam, że wolę zrobić mniej i nie być tak zmęczona i zdenerwowana, bo chcę mieć miły dzień z dzieckiem a nie nerwy stres i cholery dostać przy tym wszystkim, a życzliwa rodzinka i tak skrytykuje choćbym nie wiem co zrobiła....
wypada jak najbardziej
ja planuję także zrobić tylko coś na słodko+kawka, a wieczorkiem postawić jakąś sałatkę, wędlinke do przegryzienia
u nas ze względu na solenizanta goście poszli do domów o 7 bo trzeba było kłaść dziecko, nikt nie siedział długo
a cos extra ze wzgledu na roczek?? nie mowie o jedzeniu....
pewnie, że wypada :) tylko tak jak ktoś napisał, wyraźnie zapraszając zaznacz, że zapraszasz na kawkę i ciasto i będzie ok i nie przejmuj się żadnymi "idealnymi mamami"
"idealna mama" to taka która myśli przede wszystkim o dziecku - jak zniesie "najazd" rodzinki - nie stresuj się rodziną skoro i tak jest zawsze niezadowolona- i ma Cię skrytykować

ja też uprzedzam, że zapraszam na kawkę i ciasto - bo dzieci są małe i wymagają spokoju :)

a szwedzki stół to super pomysł każdy sobie coś dziubnie jakieś koreczki kanapeczki bądź sałatkę :))

powodzenia
Też miałam ciacho i kawę na roczek, ponieważ nie byłam w stanie siedzieć w kuchni, na dwa latka zrobiłam obiad z tortem.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Przy tak licznym składzie na 2 latka to chyba zrobię tylko ciacho i gości zaproszę na raty, ale mam wytłumaczenie w postaci brzuszka i chyba nikt mi głowy nie urwie ;-) Sorki za zejście z tematu.
ja do roczku mam jeszcse troszkę czasu ale już mam plan:) będzie lato więc roczek wyprawimy na ogrodzie, udekoruję balonami serpentynami altanę rozpalimy grilla będzie mięcho sałatki:):) potem zrobię ciasto i torta...a w związku z tym że ogród jest wspólny to jakby plac zabaw nawiedziły inne dzieci z bloku kupię karton soczków ze słomkami i przygotuję michę słodyczy dla dzieciaczków:):)
Bardzo fajny pomysł :)
ja mieszkam w bloku na 1 pietrze wiec takie cos odpada ale musze cos wymyslec.....
u nas był tort i trzy rodzaje ciast... hmmm tak szczerze to nawet się nie zastanowiłam nad tym czy wypada:) ale jak sobie teraz myślę no to chyba tak, czemu nie? :)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry