Widok

opuchlizna

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiem że może w ciaży występować ale ja jestem w 17 tyg...od wczoraj nie mam kostek stopy jak baloniki ,niestety przez noc nie zeszła,ciśnienie ok, badania robiłam ze 2 tyg temu i żadnego białka w moczu,jedynie podwyższone leukocyty...Czy któraś z Was radziła sobie z opuchlizną w tak wczesnej ciąży i jakie są sposoby na złagodzenie obrzeków? Do tego mam wysypkę na tej bardziej opuchnietej nodze,idę dzisiaj do lekarza ale dopiero wieczoremęc może ktoś podzieli się doświadczeniem?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak ja byłam teraz u lekarza to powiedział ze ograniczyc sól i picie wody, pic w miare pragnienia a nie wlewac w siebie litry bo organizm to magazynuje i od tego puchniesz ...

I często kładź się z nogami wyżej (oprzyj na poduszkach lub ścianie)
a ja pije duzo wody własnie po to by wypłukiwac sól i inne srodki niekożystne dla organizmu

a masz moze zylaki ?

Ja miałam ten problem około 12-16 tygodnia, brałam tabletki: cyclo3fort - są bez recepty, nie szkodliwe i pomogły bardzo.
ja wczoraj wieczorem zauważyłam to samo, kosteczke brak:)))))polożyłam się z nogami u góry i dziś rano nie było śladu, zobaczymy wieczorem:)też jestem w 17 tygodniu
Od tygodnia też mam problem z opuchlizną (ale ja jestem w 39 tygoniu) i lekarz polecił mi cyclo3fort - rzeczywiście troche pomaga.
no dokładnie cyclo3fort jest na opuchliznę dodatkowo można łykać aspargin, ale lepiej skonsultuj to ze swoim lekarzem
Palla a mi ginka mówiła, żeby pić dużo wody, bo im więcej pijesz tym więcej wydalasz, a ograniczać należy w zatruciu ciążowym, bo wtedy faktycznie magazynuje organizm, bo nerki nie nastarczają :/

Jesteśmy małżeństwem od 27.07.2007
image
no własnie @gnieszka mi przez noc opuchlizna nie zeszła i utrzymuję się już 24 h , taką schodzącą po odpoczynku to bym się nie martwiła
pmagdalena - tak mam żylaki tzn takie które wyszły to ze 2 ale pękają mi non stop naczynka ,myślisz że to od tych żylaków tak spuchło?

image
gabi jak najbardziej od zylaków mogły ci spóchnąc
spróbuj posmarowac liotonem 1000 pomaga

Gabi spróbój tych piguł cyclo3fort - one wzmacniają też naczynka krwionośne. Mi lekarz też kazał je brac na początku ciąży jak miałam popękane żyłki.
byłam u lekarza, przepisał mi detralex i zalecił jak najwięcej odpoczynku z uniesionymi nogami,jestem we wczesnej ciaży i taką opuchliznę trzeba kontrolować bo to nic dobrego, w każdym razie póki co nie mam co panikować..

image
gabi, a może zadzwoń do swojej lekarki/lekarza po prostu, chociaż nie sądze, żeby to było coś poważnego, bo by wyszło w badaniach
dobra jest maść lioven

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

do góry