Widok
puchnięcie rąk dłoni w ciąży
no i dopadło mnie puchnięcie
początkowo myslałam ze to zdrętwienie ale to chyba 2w1
puchną mi palce a w nocy ból jest tak niesamowity że nie mogę spać
jak sobie z tym radzić masowanie ruszanie palcami nic nie daję
wkładam palce pod zimna wodę i troche pomaga na chwilę
budzę się w nocy i normalnie palce mi płoną
jak wstanę to staje się to mniej meczace także w środku nocy włuczę się pół przytomna po mieszkaniu
czy jest na to jakaś rada, bo normalnie chyba sobie odrąbie te palce
początkowo myslałam ze to zdrętwienie ale to chyba 2w1
puchną mi palce a w nocy ból jest tak niesamowity że nie mogę spać
jak sobie z tym radzić masowanie ruszanie palcami nic nie daję
wkładam palce pod zimna wodę i troche pomaga na chwilę
budzę się w nocy i normalnie palce mi płoną
jak wstanę to staje się to mniej meczace także w środku nocy włuczę się pół przytomna po mieszkaniu
czy jest na to jakaś rada, bo normalnie chyba sobie odrąbie te palce
Mój lekarz mówił, że puchnięcie jest normalne i można się kłaść,ale jeśli boli kiedy leżysz, to trudno coś wymyślić... Ja nie miałam aż tak mocnych boleści. Widzę, że to już 38 tydzień ciąży, więc takie rzeczy mają prawo się dziać, ale może podjedź do swojego lekarza czy do szpitala, bo niestety mogą to być kwestie nadciśnienia, oby nie zatrucie ciążowe. Nie chcę Cię straszyć, po prostu warto się upewnić. Koleżanka miała zatrucie, nadciśnienie i podobne objawy :(
jest duże prawdopodobieństwo , że tak jak ja masz cieśń nadgarstka, jeżeli objawy występują tylko w ciąży to nie ma się co obawiać, bo to się cofnie, tylko że nie wiele można na to poradzić, można łykać magneb6 i potas, ale za nim się zdecydujesz pogadaj z lekarzem
ja się staram rozmasowywać dłonie, ale i tak muszę to robić kilka razy w nocy :(
ja się staram rozmasowywać dłonie, ale i tak muszę to robić kilka razy w nocy :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ