Widok
pytania do ginekologa...
mam właśnie pytanie...hmmm.co do tych dni płodnych,wyliczyłam sobie ale nie jestem pewna co do tego...może mi pomożecie..ostatnie dwie miesiączki..1.trwała od 20.10-25.10,a następna ta ostatnia od 19.11-24.11,ostatni stosunek był 5.11.Czy możecie mi powiedzieć czy to był dzień płodny?????Kurde jak czytam te informacje o tych niepł. i płodnych dniach to nie bardzo rozumiem.wszystko jakoś tak ciężko to tłumaczą...właśnie najlepiej by było wypytać ginekologa, i żeby to była kobieta..ale tak pójść i z nia rozmawiać to też wstyd czasami więc dlatego wybieram takie wyjście z tej sytuacji---->FORUM:)
Sprawdź tu
http://kobieta.interia.pl/seks/kalendarz-intymny?gclid=CK7wpb33s5cCFcsa3godyUxLiQ
albo tu
http://www.forumzdrowia.pl/dni płodne/496?gclid=CISekYb4s5cCFc0a3godNzJOiQ
I dobrze pisze Anty to nie to forum! Tak ponadto to jest takie coś jak google i tam się szuka!
http://kobieta.interia.pl/seks/kalendarz-intymny?gclid=CK7wpb33s5cCFcsa3godyUxLiQ
albo tu
http://www.forumzdrowia.pl/dni płodne/496?gclid=CISekYb4s5cCFc0a3godNzJOiQ
I dobrze pisze Anty to nie to forum! Tak ponadto to jest takie coś jak google i tam się szuka!
Ave Satan i Józef - wiecznie prawiczek.
Wg mnie to mógł być dzień płodny - pamiętaj, że to co podają na stronach ma się w sumie często nijak do tego jak to wygląda u danej kobiety.Nie ma sposobu tego sprawdzić, ginekolog też Ci nie powie tego ze 100%pewności. W tej chwili nic nie możesz zrobić prócz pójścia do ginekologa po skierowanie na badanie krwi czy jesteś w ciąży. Testy dostępne w aptekach są zawodne i lepiej zrobić to badanie krwi, chyba że będziesz musiała długo czekać na wizytę. W żadnym wypadku nie bierz teraz pigułek "po stosunku" - za późno już i uważaj z lekami. A na przyszłość radziłabym zainwestować w dobre pigułki antykoncepcyjne, ale to też z głową... Ja się ostatnio dowiedziałam, że pigułki, które brałam parę lat wolno brać góra 8 miesięcy i to co chwila robiąc badania krzepliwości krwi... Powiedział mi o tym dopiero któryś z rzędu ginekolog, mimo że wszyscy wiedzieli co biorę i ile czasu. Także tym skubańcom, ginekologom nie można ufać:P
Witam, mam ogromny problem! :( kochałam sie z chłopakiem i kiedy wyciągał gumke to ona jakby lekko sie osunęła i wydaje mi sie że coś mogło się "wylać". Sprawdzilismy gumke i była cała. napewno nie osunęła sie w środku tylko przy "wejściu i niemam pewności że cos napewno sie wylało tylko strasznie sie boje bo tak mi sie wydawało. Uzywaliśmy prezerwatywy ze środkiem plemnikobójczym a po wszystkim dla pewności (w stresie) uzyłam jeszcze globulki. Jakie jest ryzyko "wpadki"? Ginekolog dziś nie przyjmuje:( BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ!!! :(
MAdziks, proponuję zaczekać do następnej miesiączki. Jeśli nie nadejdzie to zacznij się zastanawiać, zrób test... Tak naprawdę nieważne kiedy... Jeśli ktoś Cię tradycyjnie "puknie" zawsze jakaś szansa na zapłodnienie jest. :] A gdybyś chciała co miesiąc wiedzieć kiedy masz owulację (starasz się o dziecko??) - Rób testy owulacyjne. Powodzenia
Uś! proszę szanownej Pani madziks, pytanie "czy wtedy?" jest pytaniem tylko połowicznym, tu należy się także zapytowywać, gdzie? a raczej, w co? bo przecież możemy mieć do czynienia z aktem kanibalizmu!!! i co wtedy, Pani madziks???
Bardzo poważnie pytający i zatroskany
Mordechaj Lubomirski
Szalom :~]
Bardzo poważnie pytający i zatroskany
Mordechaj Lubomirski
Szalom :~]
Witam, mam ogromny problem! :( kochałam sie z chłopakiem i kiedy wyciągał gumke to ona jakby lekko sie osunęła i wydaje mi sie że coś mogło się "wylać". Sprawdzilismy gumke i była cała. napewno nie osunęła sie w środku tylko przy "wejściu i niemam pewności że cos napewno sie wylało tylko strasznie sie boje bo tak mi sie wydawało. Uzywaliśmy prezerwatywy ze środkiem plemnikobójczym a po wszystkim dla pewności (w stresie) uzyłam jeszcze globulki. Jakie jest ryzyko "wpadki"? Ginekolog dziś nie przyjmuje:( BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ!!! :(
W moim odczuciu nie masz szans na wpadkę, ja bym na Twoim miejscu nie panikowała. Spokojnie, dziewczyno - jeśli chcesz czuć się zupełnie spokojna to postaraj się nie brać żadnych leków, w przyszłym tygodniu idź do ginekologa i powiedz co się stało. Dostaniesz skierowanie na badanie krwi, jest pewniejsze niż wszelkie testy ciążowe. Ja szans nie widzę, ale domyślam się, że się martwisz... Nie jestem lekarzem, więc mogę się mylić. Jest jeszcze jedna możliwość - powinnaś się dziś dostać do ginekologa np w Luxmedzie czy Swissmedzie - na wszelki wypadek dostałabyś receptę na "pigułkę po" i miałabys spokojną głowę... Jedyny problem że tam lekarze przyjmują prywatnie jeśli nie masz abonamentu. Wizyta w Luxmedzie to ok 50,60zł, Swissmed jest chyba droższy, ale w tej sytuacji chyba powinnaś móc liczyć na pomoc swojego chłopaka. Tak czy inaczej dowiesz się wszystkiego jeśli zadzwonisz. Ich numery znajdziesz w necie, rejestracja jest przez telefon, przychodzisz na umówioną godzinę, nie czekasz, nie denerwujesz się.
Kasieńka a masz jakieś doświadczenie czy coś? o Twoje słowa bardzo mnie uspokoiły tyle że cięzko jest tak komuś uwierzyć, obys miaął racje. Aha i jest małe "ale", mam torbiela i dostałam lek "duphaston", czy moge mieszać te dwa leki? niewiem czy uda mi sie załatwić postinor duo ale jeśli tak to czy moge wziąść go i nic mi sie nie stanie przez duphaston??? błagam o odpowiedź!!
Dziewczyno, szansę na wpadkę masz raczej niewielką, ale tu na forum to raczej ci nikt nie pomoże. Jeśli masz jakieś wątpliwości to tylko lekarz może je rozwiązać. Co do postinoru to nie byłabym taka skłonna go brać, całkowicie rujnuje gospodarkę hormonalną. Na przyszłość polecam jednak skuteczniejesze metody niż prezerwatywa...
W poniedziałek nie ma już za bardzo szans, a co do leków o których piszesz - sama zrobiłabym przerwę dopóki nie byłabym pewna, że nie jesteś w ciąży. Nie ze względu na interakcje z Postinorem ale w razie gdybyś faktycznie miała takiego piekielnego pecha, w co nie wierzę i wpadła, zaoszczędzisz sobie nerwów przez 9 miesięcy. Pierwszy okres ciąży to czas, gdy można bardzo zaszkodzić płodowi... Nie, słońce, nie mam doświadczeń w tej dziedzinie - raz w życiu brałam Postinor, dokładnie czytam ulotki, wiem odrobinkę o gospodarce hormonalnej... Nie denerwuj się na zapas - wszystko będzie dobrze.
A jesli mi sie nie wydawało?? z brzegu miałam chyba jego sperme ponieważ po wszystkim sprawdziłam palcem i śmierdziało jakby jej zapachem... gumka była cała i w srodku była sperma ale cos jednak chyba kapło, napewno nie działo sie to głeboko tylko albo na zewnątrz albo gdzieś z brzegu, biorac pod uwage że było tego niewiele i że najpierw sperma była w gumce która miała substancje plemnikobójczą szanse na wpadke naprawde są niewielkie??? globulke włożyłam około 20 min po fakcie a "wylało" sie gdy byłam na boku i odrazu wstałam, w ubikacji sie jeszcze szybko "podmyłam", to wszystko a teraz prosze o pocieszanie, musze usłyszec czy biorac to wszystko pod uwage mam małe czy duże szanse na wpadke?
I DZIEKI ZA WSZYSTKIE KOMENTY, CZEKAM NA NASTEPNY
I DZIEKI ZA WSZYSTKIE KOMENTY, CZEKAM NA NASTEPNY
moja dzwiczyna w grudniu 23- 24 powinna dostac okres lecz dostal go wczesniej ok 5 dni przed. okres plodlosci przepadal na ok 5 stycznia + 2 dni dla pewnosci nie bylo zadnych pieszczot itp dpiero po 9 stczynia byly male piesczoty mys moze znajodowala sie sperma na ktoryms z moich palcow lecz napweno miala wiecej niz 5 < godzin 15 stycznia odbylp sie stosunek z prezerwatywa nicn nie peklo nie bylo wytrysku wewnatrz. dzis 26 stycznia a okresu nie ma sa duze oplawy dziewcyzna boi sie pojsc do lekarza
BARDZO PROSZE O ODPWIEDZ
slyszalem rowniez ze mozan byc w cizay i miec okres...
BARDZO PROSZE O ODPWIEDZ
slyszalem rowniez ze mozan byc w cizay i miec okres...
Okres może się spóźnić z bardzo wielu powodów - np. stresu ;) Teraz pewnie oboje się martwicie trochę, a to rozchwiało równowagę hormonalną u Twojej dziewczyny. Najlepiej wybierzcie się razem do lekarza. Upławy (przez "u"), w dodatku obfite (nie "duże") mogą świadczyć o infekcji / stanie zapalnym dróg rodnych. Moim zdaniem lekarz wyjaśni to najlepiej - nie czekajcie i nie stresujcie się, tylko umawiajcie na wizytę, nie ma się czego bać ani wstydzić.
dzieki:) moze i masz racje. ja juz sam nic nie weim co mam robic moja dziewczyna nadal nie ma okresu nie bylo tak gorznej sytuacji zeby doszlo do zaplodnienia dostala 21 grudnia a mailo byc 24. az do 15 stycznia nie bylo seksu bo nie bylo nawet czasu... moze czasem male pieszczoty bylu ale ponoc plemniki na rekach zyja do 2 - 3 godzin.... a te maily ponad 8 gdzin....
dlaczego moze sie jej sie spozniac okres??? czy to jak dostala 4 dni wczesniej to potem dostanie 4 pozniej ??
nie chce isc do lekarza ani testu zrobic...:(
dlaczego moze sie jej sie spozniac okres??? czy to jak dostala 4 dni wczesniej to potem dostanie 4 pozniej ??
nie chce isc do lekarza ani testu zrobic...:(
Witam
Mam problem ostatnią miesiączke miałam 11 stycznia , a 16 pękła prezerwatywa moje cykle zykle miały 26,27 dni jednak ostatni miał 24 , następnego dnia czyli po jakichś 20 h zażyłam escapelle, po 7 dniach pojawilo sie 2 dniowe krwawienie, a 31 dostałam okres, w między czasie zrobiłam dwa testy 1 po 7 a drugi po 12 dniach oba wyszły negatywne jednak ja ciągle zastanwiam się czy możliwe jest abym była w ciąży prosze o rade:(
Mam problem ostatnią miesiączke miałam 11 stycznia , a 16 pękła prezerwatywa moje cykle zykle miały 26,27 dni jednak ostatni miał 24 , następnego dnia czyli po jakichś 20 h zażyłam escapelle, po 7 dniach pojawilo sie 2 dniowe krwawienie, a 31 dostałam okres, w między czasie zrobiłam dwa testy 1 po 7 a drugi po 12 dniach oba wyszły negatywne jednak ja ciągle zastanwiam się czy możliwe jest abym była w ciąży prosze o rade:(
Witam, zastanawiam się czy przyjmowanie następującej mieszanki ziół w
postaci naparu spożywanego 3X 200ml może mieć wpływ na skuteczność
tabletek antykoncepcyjnych mercilon??
50gr
Kwiat jasnoty białej
Liść mącznicy
Liść rozmarynu
Liść pokrzywy
Ziele rdestu ptasiego
Ziele drapacza
Ziele przywrotnika
Kwiat kasztanowca
Korzeń mniszka
Owoc róży
Z góry dziękuję za odpowiedź
postaci naparu spożywanego 3X 200ml może mieć wpływ na skuteczność
tabletek antykoncepcyjnych mercilon??
50gr
Kwiat jasnoty białej
Liść mącznicy
Liść rozmarynu
Liść pokrzywy
Ziele rdestu ptasiego
Ziele drapacza
Ziele przywrotnika
Kwiat kasztanowca
Korzeń mniszka
Owoc róży
Z góry dziękuję za odpowiedź
Takich rzeczy generalnie się unika. Ryzyko jest choć niewielkie, ale skoro niektórzy potrafią wygrać w totka:) A zupełnie serio - wiesz po czym poznać, że ludzie są za młodzi na zaczynanie życia seksualnego? Po tym, że zachowują się nieodpowiedzialnie w kwestii ryzyka zajścia w ciążę. Tyle w temacie.
Witam mam 17 lat i mam takie dosyć krępujące putanie już ok 2 lat cały czas leci mi z macicy sluz nie mam wogóle dni suchych ginekolog mi przypisywał leki na stan zapalny ale śluz nigdy nie przestał lecieć ja rozumiem że to normalne ten śluz ale każda kobieta ma dni suche a ja ich nie mam juz ok 2 lat cały czas musze nosić wkładke bo inaczej mam całe majtki mokre ginekolog powiedział że mam dużą nadrzerke ok miesiąc temu skończyłam brać kolejne leki to były pigułki do pochwowe i jakies tam jesczcze jedne pigułki ale to nic nie pomogło śluz jak był tak jest po tych lekach w sierpniu okres mi sie spóżnił 7 dni i trwał tak jak zawsze 5 dni po tych 5 dniach juz nie brudziłam ani nic tylko miałam ten swój śluz który leci już od 2 lat. okres dostałam 29 sierpnia a skończył mi sie w środe 2września 10 września zaczoł mnie coś na dole brzuch pobolewać był to taki mdlący ból i było to ok godz 15 ale wieczorem ok godz 22 zauważyłam na mojej wkładce świerzą krew mam to już 3 dni z tym że z tą świerzą krwią jest terz tajki brązowawy śluz jak okres sie kończy i tekże jest świeża czerwona krew brzuch mnie pobolewa na dole chyba jajbiki ale to jest taki dziwny pól jak np skurcz łapie i zaraz znika Prosze pomóżcie mi
Pinko - są kobiety, które nie mają dni suchych.
Śluz "leci" przez wiele dni w cyklu, ale zmienia się - zmienia się kolor, konsystencja, czasem jest przezroczysty, biały, żółty itp. Poza tym oprócz śluzu jest jeszcze coś takiego jak stała wydzielina pochwowa, którą niedoświadczonym osobom trudno odróżnić od śluzu, a która nie stanowi problemu i powinna być praktycznie zawsze - tyle, że gdy jest jej za dużo, może sygnalizować stan zapalny.
Tyke na szybko, bo nie jestem lekarzem, choć obserwuję swój organizm już prawie rok i co nieco się nauczyłam ;>
Twoje objawy - "skurczowy" ból i plamienie - mogą świadczyć o owulacji (czyli jajeczkowaniu) - nie napisałaś w którym dniu cyklu jesteś.
Jeśli to nie ten dzień - być może nadżerka wróciła i konieczne będzie leczenie nie tylko pigułkami.
Jeśli to końcówka cyklu, może pojawiły się plamienia przed miesiączką, czasami tak jest.
Najlepiej gdybyś zaczęła obserwować, czy i jak ten Twoj śluz się zmienia. Będziesz spokojniejsza i nabierzesz pewności co do działania Twojego ciała.
No i oczywiście, jeśli plamienie i bol się utrzyma, zgłoś się do lekarza ginekologa. On jest właśnie po to, by rozwiać Twoje wątpliwości.
Uszy do góry!
m.
Śluz "leci" przez wiele dni w cyklu, ale zmienia się - zmienia się kolor, konsystencja, czasem jest przezroczysty, biały, żółty itp. Poza tym oprócz śluzu jest jeszcze coś takiego jak stała wydzielina pochwowa, którą niedoświadczonym osobom trudno odróżnić od śluzu, a która nie stanowi problemu i powinna być praktycznie zawsze - tyle, że gdy jest jej za dużo, może sygnalizować stan zapalny.
Tyke na szybko, bo nie jestem lekarzem, choć obserwuję swój organizm już prawie rok i co nieco się nauczyłam ;>
Twoje objawy - "skurczowy" ból i plamienie - mogą świadczyć o owulacji (czyli jajeczkowaniu) - nie napisałaś w którym dniu cyklu jesteś.
Jeśli to nie ten dzień - być może nadżerka wróciła i konieczne będzie leczenie nie tylko pigułkami.
Jeśli to końcówka cyklu, może pojawiły się plamienia przed miesiączką, czasami tak jest.
Najlepiej gdybyś zaczęła obserwować, czy i jak ten Twoj śluz się zmienia. Będziesz spokojniejsza i nabierzesz pewności co do działania Twojego ciała.
No i oczywiście, jeśli plamienie i bol się utrzyma, zgłoś się do lekarza ginekologa. On jest właśnie po to, by rozwiać Twoje wątpliwości.
Uszy do góry!
m.
Boże dziewczyno,żeby uprawiać seks trzeba dojrzeć, a przede wszystkim pytać wcześniej lekarzy o antykoncepcję co jak i dlaczego , a nie rozpisywać się na forum ! jeżeli bierzesz od 2 miesięcy tabletki to już Twój organizm je przyswoił i nic się nie dzieje jeżeli tabletki 1 zapomnisz to jesteś już przez te 2 miesiące wystarczająco nasączona hormonami i zabezpieczona poza tym masz tyle kwasu w pochwie ,że większość tych plemników ten kwas zabija to byłby cud przy braniu jakbyś zaszła w ciąże po zapomnieniu 1 tabletki! OMG..