Widok

pytanie do mam mieszkających w Suchym Dworze

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
..jak Wam się mieszka? Pewnie część z Was przeprowadziła się na wieś z centrum miasta? Jak droga do szkoły/przedszkola? Sklepy?
Mam małe dziecko i boje się zmian dlatego Was pytam mamusie zanim zdecyduję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na wieś? Fajna wieś z takimi cenami domów;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co prawda nie mieszkam na Suchym Dworze ale w Pogorzu ( tez ta czesc "wiejska") ale wiem ze na Suchym dworze jest fajny zlobek oraz przedszkole. Moja cora chodzi do Czarodziejskiego Gaju i jest super. Jesli chodzi o sklepy to raczej duzego wyboru nie ma ale na Pogorzu jest Biedronka, przychodnia lekarska, poczta. A to wszystko w odleglosci 2-3km od Suchego Dworu. Nam sie mieszka wspaniale :)

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Suchym Dworze jest super żłobek/przedszkole, jest też bardzo fajny plac zabaw z boiskami do koszykówki i piłki noznej. Sklepy spozywczo przemysłowe są dwa , bardzo dobrze zaopatrzone i czynne do późnych godzin a także w święta. Jest apteka i super pediatra przyjmująca w gabinecie w domu. Podobno będzie Biedronka niedaleko ronda w Suchym Dworze, ale tego nie wiem na 100%. Autobus jeździ co 30min z centrum Gdyni PlKaszubski do konca czyli przejeżdza przec cale osiedle. Generalnie w porównaniu do sytuacji sprzed kilku lat jest coraz lepiej w każdej dziedzinie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Suchy Dwór to taka dość prestiżowa wieś;-) Jest fajnie. Jak napisały dziewczyny jest szkoła itp. Jak masz samochód to nie widzę problemu. Autobus jeździ co 30 minut - ale to już też zostało wspomniane.
Zależy gdzie chcesz dokładnie mieszkać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
sanszajn my też na Pogórzy mieszkamy:) i też bardzo dobrze mi się mieszka.

Mieszkasz w "starszej" części czy w nowych blokach?:)
ja mieszkam na Pogórzu ale Gdynia-Pogórze
maja, mieszkam tuz przed osiedlem Morskim w tych domach jednorodzinnych. To jestesmy pewnie sasiadkami:) Trzeba by jakas kawke "Pogorzowa" wypic ;)

O dobry pomysł

O Hexusia następna Pogórzanka:) ja mieszkam w starych blokach 4 piętrowych:)
ja z kolei w okolicach Kościoła i Szkoły 43.
ja mieszkałam na pogórzu, w sumie rzut beretem od suchego i też uważam że to fajna okolica i będzie coraz lepiej, jesli jesteś niezmotoryzowana to jedynm utrudnieniem jest ten autobus co 30 min, to jednak dosyć rzadko, szczególnie jesli jest brzydka pogoda,
na suchym pracuję i widzę że wciaż wszytko idzie do przodu :)
Czyli nie jest najgorzej we wsi z tego co piszecie.. Na forum trojmiasta nikt z Sucheog Dworu się nie udziela, nikt nie narzeka ani nie chwali, chyba że jest jakieś inne forum którego nie moge zlokalizować? Nie znam nikogo stamtąd dlatego podpytuję tutaj mamuśki:)
Zmotoryzowana jestem ale obawiam się jak to będzie gdy dzieciaki będą musiały dojeżdżać do szkoły..
Hexusia, a gdzie w Suchym Dworze jest szkoła? Gdzie "lokalne" dzieci chodzą do szkoły, gimnazjum?
pomyliło mi się chodziło mi o szkołę podstawową w Pogórzu ;) tu na samym początku jak jedziesz na Suchy Dwór.
Hej, ja tez mieszkam nieopodal, na osiedlu Shiraz, a wczesniej mieszkalam na Pogorzu, obok Biedronki :). JAk widzisz, nie przeprowadzilam sie daleko, zal bylo mi opuszczac to miejsce :). Dodam, ze nie mieszkam tu od urodzenia. Szkola jest na Suchym Dworze i na Pogorzu tez. MAmy tez wlasna galerie - Szperk, bedzie tez Bp i w ogole mocno sie rozwija ta czesc Gdyni :). Polecam
dziękuję za opinie i czekam na więcej
hej, ja też całe życie mieszkałam na Pogórzu, a zaraz bedę mieszkać w "polu" za osiedlem morskim w powstaje nowe osiedle ekolanu i własnie tam. jedyny mankament ze to będzie już gmina Kosakowo.
powiem Ci, że rejony Suchego Dworu i Pogórza sa pełne młodych ludzi, ze względu na powstające nowe osiedla. Tak jak wcześniej dziewczyny pisały jest i szkoła, przychodnia, sklepy...także dla mnie bomba :-)
image
ano buduje się buduje na polu truskawkowym ;-) kiedyś jeździłam tam na rowerze a teraz nowoczesne osiedla;-)
Hej, tak naprawde ta czesc Gdyni oraz rejony Wiczlina to jedyne rejony, ktore sie rozwijaja i powiekszaja. W Gdyni nie ma wiecej miejsc, gdzie moglyby powstawac nowe osiedla. Dlatego tez robi sie tu coraz ladniej, wszysto jest nowe i mnostwo nowych ludzi :). Pozdrawiam :)
p.s. a do tego niedaleko morze... latem super jest wyskoczyc choc na godzinke do Rewy na spacerek lub po prostu sie wykapac, jest tam duzo atrakcji dla dzieci :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak sie mieszka w Suchym Dworze? Czego Wam tu brakuje?
meneli tam nie ma a to plus

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry