Widok
pytanie o trzydniówkę???
Drogie Mamy, jak wygląda wysypka po trzydniówce?
córeczka miała przez 3 dni podwyższoną temperaturę, dzisiaj jest 4-ty dzień i gorączki nie ma, więc od rana ją oglądam i szukam krostek. Podczas wieczornej kąpieli wydawało mi sie, że widzę lekką kaszkę na plecach, ale sama już nie wiem, może mam już zwidy, bo ciągle o tym myślę;-/ - jaka powinna być ta wysypka?
córeczka miała przez 3 dni podwyższoną temperaturę, dzisiaj jest 4-ty dzień i gorączki nie ma, więc od rana ją oglądam i szukam krostek. Podczas wieczornej kąpieli wydawało mi sie, że widzę lekką kaszkę na plecach, ale sama już nie wiem, może mam już zwidy, bo ciągle o tym myślę;-/ - jaka powinna być ta wysypka?
u nas byla wysypka na plecach i brzuchu, zauwazona podczas kapieli. Na drugi dzien zniknela, mysle, ze mglabym ja nawet przegapic, gdyby nie kapil. Przy sztucznym, przyciemnionym swietle te plamki lekko czerwone byly malo widoczne.
a goraczka wysoka byla tylko w pierwszej dobie, w drugiej rosla co 12 godzin , w trzeciej dobie tylkos tan podgoraczkowy, w czwartej wysypka.
a goraczka wysoka byla tylko w pierwszej dobie, w drugiej rosla co 12 godzin , w trzeciej dobie tylkos tan podgoraczkowy, w czwartej wysypka.
moja córka miała 3dniówke tydzień temu. rzez równo 3 doby gorączka ponad 40st, trudna do zbicoa a na 5 dobę wyszła na pleckach taka delikatna "mielonka" ;-) czyli takie plamki. ledwie to dostrzegłam. syn kilka lat temu nie miał żadnych wysypek i faktycznie tak się zdarza jak pediatra powiedziała.
najważniejsze, że już to badziewie mamy z głowy :-)
najważniejsze, że już to badziewie mamy z głowy :-)
Dziewczyny a czy wysypka może wystąpić jeśli nie było temperatury wcale? Zastanawiam się bo małą wysypało dziś ale nie wiem czy to trzydnówka niestety a jutro idziemy do lekarza. Dodam, że wysypka występuje za uszkami na karku, cały brzuszek i plecki rączki, buźka i nóżki są czyste bez wysypki.
Teraz krostek, plamek jest jeszcze więcej niż na zdjęciu bo zdjęcie robione było rano.

Może wygląd wysypki był u Was podobny. Będę wdzięczna za jakieś sugestie przed wizytą u pediatry
Teraz krostek, plamek jest jeszcze więcej niż na zdjęciu bo zdjęcie robione było rano.

Może wygląd wysypki był u Was podobny. Będę wdzięczna za jakieś sugestie przed wizytą u pediatry