Widok

pytanie o trzydniówkę???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Drogie Mamy, jak wygląda wysypka po trzydniówce?
córeczka miała przez 3 dni podwyższoną temperaturę, dzisiaj jest 4-ty dzień i gorączki nie ma, więc od rana ją oglądam i szukam krostek. Podczas wieczornej kąpieli wydawało mi sie, że widzę lekką kaszkę na plecach, ale sama już nie wiem, może mam już zwidy, bo ciągle o tym myślę;-/ - jaka powinna być ta wysypka?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wysypka taka raczej z tych plamiastych na plecach, brzuchu potem stopniowo schodzi niżej i po 24-48 h znika
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem ..."
image
http://picasaweb.google.com/rybalon/Ciuszki56Lat116122#
U nas podobnie to wyglądało, wysypka na brzuchu i plecach własnie takie małe plamki ale tez lekko wyczuwalna pod palcami i po 2dnich schodzi

dzięki:)
więc to chyba nie to, bo u nas to bardzie coś w rodzaju "gęsiej skórki", ale będę jeszcze patrzeć
image
image
U nas czerwone malutkie kropeczki na plecach,brzuszku.
u nas też były malutkie czerwone kropeczki - na brzuszku :P jak się lekko naciśnie skórę - to bledną i ich nie widać :P
Majcia miała taki jak napisała AgusiaGda
odrobine zaczerwienione i po "rozszerzeniu" skórki znikały
image[/url]
u nas byla wysypka na plecach i brzuchu, zauwazona podczas kapieli. Na drugi dzien zniknela, mysle, ze mglabym ja nawet przegapic, gdyby nie kapil. Przy sztucznym, przyciemnionym swietle te plamki lekko czerwone byly malo widoczne.
a goraczka wysoka byla tylko w pierwszej dobie, w drugiej rosla co 12 godzin , w trzeciej dobie tylkos tan podgoraczkowy, w czwartej wysypka.
my przechodziliśmy trzydniówkę bardzo ciężko... Krostek było baaardzo dużo a potem czerwone plamy pokrywały niemal całe ciałko... Zaczęło się od brzuszka i pleców a skończyło na buźce i kończynach. Zachowałam zdjęcia poglądowe
U nas buzia,plecki i brzuszek byl w jasno czerwonych plamkach.
pojawily sie na 4dzien
U Nas po 3 dniach wysypki nie bylo,ale lekarz mowi ze tak tez moze byc;)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
u nas mlody mial przez 3 dni temperature a 5 dnia go wysypalo wezwalismy lekarke i okazalo sie iz to 3dniówka
no więc u nas 4 dzień też nic, dopiero następnego dnia lekka kaszka na plecach, bardzo słabo widoczna, trzeba patrzeć pod światło żeby coś zobaczyć, pewnie też bym przegapiła gdyby nie ta gorączka - ale myślę, że na pewno to właśnie trzydniówka;)

dzięki za odpowiedzi:)
image
image
moja córka miała 3dniówke tydzień temu. rzez równo 3 doby gorączka ponad 40st, trudna do zbicoa a na 5 dobę wyszła na pleckach taka delikatna "mielonka" ;-) czyli takie plamki. ledwie to dostrzegłam. syn kilka lat temu nie miał żadnych wysypek i faktycznie tak się zdarza jak pediatra powiedziała.
najważniejsze, że już to badziewie mamy z głowy :-)
Dziewczyny a czy wysypka może wystąpić jeśli nie było temperatury wcale? Zastanawiam się bo małą wysypało dziś ale nie wiem czy to trzydnówka niestety a jutro idziemy do lekarza. Dodam, że wysypka występuje za uszkami na karku, cały brzuszek i plecki rączki, buźka i nóżki są czyste bez wysypki.
Teraz krostek, plamek jest jeszcze więcej niż na zdjęciu bo zdjęcie robione było rano.
image

Może wygląd wysypki był u Was podobny. Będę wdzięczna za jakieś sugestie przed wizytą u pediatry
image
image

image
Aga napisałam PW
daj znać
U nas tak wygladala wysypka po 3dniowce, ale oczywiscie upewnij sie lekarza,pozdrawiam
a u nas nie było wysypki po 3 dniówce,ale może dlatego że syn ma azs
image
A czy jak się u Was zaczynały te 3 dniówki to od razu wzywałyście lekarza, czy podawałyście leki na obniżenie temperatury? U nas jeszcze nie było 3 dniówki, pierwsze dziecko - i nie wiem co trzeba robic jak się to pojawi.
PozdrawiamQ!
Agusia prawdopodobnie może to być trzydniówka, krostki pojawiają się od góry czyli od głowy, za uszkami i później schodzą na dół - brzuszek.
U nas trzydniówka trwała 4 dni i niestety wylądowaliśmy w szpitalu ponieważ do tego Młody miał wymioty i biegunkę. A miał 8 msc wtedy.
XYZ ;) najp leki na obnizenie temp. oczywiscie, lekarz byl u nas 1 i 4 dnia,by zbadac czy to cos innego.osluchac pluca itd ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

do góry