Widok
pytanie o ustnik do butelki
witam mam pytanie do mam moje dziecko pije jeszcze heratki z butelki ze soczkiem widzialam jednak w sklepie ustniki do butelek i to dla dzieci juz od 6 miesiaca czy ktos jest w stanie mi powiedziec w czym lepszy jest taki ustnik od smoczka dla dziecka np 6 miesiecznego. czy dziecko pijace przez ustnik szybciej nauczy sie pic normalnie z kubka czy jakie sa plusy ustnika?
Ustnik jest bardzo miękki co pozwala łatwo przejść od karmienia piersią i butelką do nauki samodzielnego picia,jeśli dziecko karmione jest piersią to ustnik nie zaburza odruchu ssania jak to jest często ze smoczkami,warto z ustnika korzystać,bo potem mniejszy problem z odzwyczajaniem od butli ze smokiem
ale chodzi o takie nakladki jakby do zrobienia kubka niekapka z butelki?
jesli tak to chodzi o to, ze dobre jest jesli dziecko na roznych etapach uczy sie roznych metod picia, to ksztaltuje miesnie i pozniej jest pomocne w nauce mowienia. choc akurat niekapki nie sa za bardzo zalecane, lepiej takie z dziubkiem, ale z ktorych leci. moj tak od okolo 6 miesiecy wlasnie z takiego pil. tak samo jak pozniej dobrze nauczyc picia ze slomki, bo to cwiczy kolejne miesnie.
jesli tak to chodzi o to, ze dobre jest jesli dziecko na roznych etapach uczy sie roznych metod picia, to ksztaltuje miesnie i pozniej jest pomocne w nauce mowienia. choc akurat niekapki nie sa za bardzo zalecane, lepiej takie z dziubkiem, ale z ktorych leci. moj tak od okolo 6 miesiecy wlasnie z takiego pil. tak samo jak pozniej dobrze nauczyc picia ze slomki, bo to cwiczy kolejne miesnie.
mysle o cyzms takim http://www.gadzetomama.pl/kubki-niekapki-ustniki-avent/
Nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałam kiedyś jakaś audycję,że niekapki mogą powodować seplenienie...za to smoczki wadę zgryzu :/ my zdecydowaliśmy się na coś takiego http://www.nuk.pl/products/bottles/nuk_firstchoice/productdetail/?p=10.256.248<y=m&lid=30#path=products/bottles/nuk_firstchoice/productdetail&p=10.256.248<y=m&lid=30&m=1 i mamy to zamiast smoczka w butelce ale tylko dlatego,że syn nie chce jeść kaszki łyżeczka, a tylko butelką(wszystko inne normalnie, a do tego do tej pory nie da się przekonać) i dostaje tak raz max dwa razy dziennie.

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
A inne rzeczy je normalnie? tzn np zupę łyżeczką?
Dziecko w tym wieku spokojnie może nie jeść kaszek, bo rozumiem że chodzi o takie niemowlęce..? Zamiast tego normalne płatki owsiane na mleku, do nich banana i np rodzynki albo utarte jabłko i wytłumaczyć że już nie jemy kaszek jak malutki dzidziuś tylko płatki jak duży chłopiec łyżeczką.
Dziecko w tym wieku spokojnie może nie jeść kaszek, bo rozumiem że chodzi o takie niemowlęce..? Zamiast tego normalne płatki owsiane na mleku, do nich banana i np rodzynki albo utarte jabłko i wytłumaczyć że już nie jemy kaszek jak malutki dzidziuś tylko płatki jak duży chłopiec łyżeczką.
Droga mamo, zielony ustnik do którego zamieściłaś link jest przeznaczony dla dzieci powyżej 12-ego miesiąca życia. Nie jest on właściwy dla młodszych Pociech. Tak jak napisała mamunia - jest on zbyt twardy. Jeśli posiadasz ten konkretny model, możesz go zastosować gdy Maluszek podrośnie.
Dla Twojego 6-miesięcznego Synka najlepsze będą miękkie, białe ustniki. Są one tak zbudowane, aby nie podrażniały delikatnych dziąseł małych dzieci.
Jeśli posiadasz inne produkty Philips AVENT możesz też dowolnie montować do nich ustniki.
Jeśli chodzi o pozytywne strony podawania pokarmu za ich pomocą, to już wyjaśniam. Po pierwsze, dzięki ustnikom, Pociecha ma możliwość stopniowego przyzwyczajania się do picia ze zwykłych kubeczków. Ustnik jest na tyle miękki, że przypomina dziecku smoczek. Natomiast jego kształt i położenie zmienia się w taki sposób by nauczyć dziecko innego sposobu jedzenia. Po drugie, specjalny zaworek zapobiega rozlewaniu się płynu, więc Maluszek może dowolnie bawić się niekapkiem. Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości to zapraszam do dyskusji.
---
Ekspert Philips AVENT, udzielam porad i odpowiadam na pytania internautów związane z produktami Philips AVENT, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
Dla Twojego 6-miesięcznego Synka najlepsze będą miękkie, białe ustniki. Są one tak zbudowane, aby nie podrażniały delikatnych dziąseł małych dzieci.
Jeśli posiadasz inne produkty Philips AVENT możesz też dowolnie montować do nich ustniki.
Jeśli chodzi o pozytywne strony podawania pokarmu za ich pomocą, to już wyjaśniam. Po pierwsze, dzięki ustnikom, Pociecha ma możliwość stopniowego przyzwyczajania się do picia ze zwykłych kubeczków. Ustnik jest na tyle miękki, że przypomina dziecku smoczek. Natomiast jego kształt i położenie zmienia się w taki sposób by nauczyć dziecko innego sposobu jedzenia. Po drugie, specjalny zaworek zapobiega rozlewaniu się płynu, więc Maluszek może dowolnie bawić się niekapkiem. Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości to zapraszam do dyskusji.
---
Ekspert Philips AVENT, udzielam porad i odpowiadam na pytania internautów związane z produktami Philips AVENT, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
u nas kubeczek Lovi 360' był w użyciu od ok 9-10m-ca życia Gabrysia :] bardzo szybko załapał o co chodzi :]
jeśli chodzi o mleko z butelki (robiłam zagęszczane kleikiem ryżowym, z dodatkiem owocków ze słoika) - świetnie sprawdził się smoczek 3przepływowy Avent :] pasował do szerokich butelek Dr Brown's ;] a później wymieniłam butelki na Avent :]
jeśli chodzi o mleko z butelki (robiłam zagęszczane kleikiem ryżowym, z dodatkiem owocków ze słoika) - świetnie sprawdził się smoczek 3przepływowy Avent :] pasował do szerokich butelek Dr Brown's ;] a później wymieniłam butelki na Avent :]