Widok

samotne samodzielne mamy :) jak dajecie rade?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny.
dopadla mnie ciezka sytuacja zyciowa (ale nie nie, nie potrzebuje pieniedzy, ubranek, jedzenia czy czegokolwiek :)...
a wiec do rzeczy... wydawalo mi sie ze mam wspanialego partnera, zakochana bylam w nim po uszy, ale niestety wszystko co dobre szybko sie konczy. Przestalismy sie dogadywac, codzienne kllotnie, pretensje.. po prostu nie mam juz sily (dluga opowiesc).
z tego zwiazku mamy 1,5 roczna coreczke plus mieszkanie na ktore wzielam kredyt z moja mama, po to zeby mieszkanie bylo moje (ot tak dmuchac na zimne)

niestety albo i stety musze sie z nim rozstac i dac sobie rade sama - przeraza mnie to strasznie... nie wiem co bedzie, czy bedzie mnie stac utrzymac dziecko, no i jak wniesc sprawe o alimenty? ile to sie u was toczylo?

dalej z nim po prostu nie wytrzymam... psychicznie mnie molestuje, codziennie sa wyzwiska itp..
wsrod bliskich same SZCZESLIWE malzenstwa wiec moze tutaj jakas mama podzieli sie ze mna swoja historia i chociaz duchowo wesprze...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
dzięki, przyda się :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki, przyda się :)
No to wszystkiego najlepszego jakby nie patrzyć ... na nowej drodze życia :))). Trzymam kciuki za ciebie i córeczkę :)
no i od 4 dni na swoim. Sama z dzieckiem....
Rozpoczynamy nowe życie, mam nadzieję, że z czasem się ułoży tak jak niektórym z Was.
Trzymajcie za mnie kciuki
dla wszystkich samotnych (i nie tylko) mam. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Oby to nowe życie było już lepsze. Trzymam za Was i za siebie kciuki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej dziewczyny, dajcie do siebie jakies namiary!! ja pisałam już wyżej :) córcia 5 latek, a co robicie w sylwestrowa noc? moze jakies spotkanie z dzieciakami...odezwijcie sie na maila missya83@gmail.com
ja też chętnie spotkam się z mamami ktore muszą radzić sobie same :-) ostatnio brak koleżanek na plotki :)

jestem z nowego portu :-)
i jak tam dziewczyny macie ochote na jakies spotkanko i pogaduchy? :)
ja własnie wynajmuje małe m z dwojka dzieci (800 zł + rachunki za czynsz, energie, tv)do tego żlobek do oplacenia (650 zł) a starsza jako 5 latek do zerowki poszla wiec koszta mniejsze, a małzonek stwierdził ze 700 zł na dwojke to duzo dlatego sie nie pierdziele i skladam wniosek o alimenty moja pensja marna i na wszystko nijak nie starcza a wyrok zawsze bede miala w kieszeni - nigdy nie wiadomo kiedy bedzie na gwałt potrzebny zeby do komornika złożyc bo tatus zapomni o tym ze na utrzymanie dzieci trzeba dołożyć :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny chetnie sie spotkam i pogadam , nie tylko o tym o czym piszecie , moze troche odskoczni przy kawusi i ciasteczku :) zapraszam , pogadamy sobie a nasze dzieci sie pobawia
Jeśli któraś samotna mama chce pogadać napiszcie na pw gg,chętnie porozmawiam.
zdradzona...
Co u Ciebie? Odezwij sie!!!
Ech jak maz z domu wychodzi sam to pol biedy, gorrzej jak matka z dzieckiem/dziecmi musi sie tulac, wynajmowac mieszkania;/ jak bym miala swoje m tu w Gd to dawno ta sprawa bylaby zakonczona... niestety kolejna szansa, ale brak wiary...czekanie na kolejny kryzys. Najgorsze jest to,ze matka z dzieckiem chce wynajac mieszkanie a tu d*pa!!! Nie chca wynajmowac matkom samotnym z dziecmi mieszkan!!! Co za bzdura!!! Mysle,ze jakby na swiezo znalezc mieszkanie to tez bym sie nie zastanawiala, spakowala i wyszla...bezpowrotnie.
Olcia może podasz swojego maila lub gg- mamy w 99% podobną sytuację- może poklikamy?
pewnie musimy się wspierać. Ja też lubię tu poczytać, szczególnie jak piszą dziewczyny, że poradziły sobie z taką sytuacją.
Czyli pokazują mi światełko w tunelu.
Ja tez trzymam za wszystkie samotne kciuki.
jolcia , jak juz pisalam nie jestem w waszej sytuacji ale chetnie sie spotkam i pogadam , tez mam corcie choc troche starsza , jak chcesz to pisz na gg 32667515
dziewczyny duzo siły dla Was i dla siebie również ja mam dwoje dzieci moj mąż nie mieszka z nami od 4 tygodni ale radzimy sobie jakoś - jednak teraz po takim czasie bez nas zaczal sobie uswiadamiac co starcił zapisał sie na terapię psychologiczną mówi ze chce walczyc o nas ZOBACZYMY czy to nie tylko słomiany zapal chciałabym zeby to byla prawda :) ale za wiele tez nie moge oczekiwac bo nieciekawa sytuacja jest u nas od dawna - ale teraz mysle tylko o spokoju dla siebie i dzieci :) powodzenia!!! dajecie mi duzo wsparcia i siły do dalszej walki - odzywajcie sie czasem to pomaga :)
Jolcia, ja mam podobną sytuację tylko starsze dziecko i wyprowadzkę w połowie stycznia. Wczoraj byłam u psychologa. taka rozmowa naprawdę pomaga. Może powinnaś też spróbować
Cześć,wczoraj podjęliśmy z mężem decyzję o rozstaniu. Jak skończy się zima,szukam mieszkania do wynajęcia dla mnie i naszej 2,5letniej córeczki,nie wiem jak dam sobie radę i fizycznie i emocjonalnie.Może chce któraś z Was pogadać?
mozemy sie umowic np w galerii w empiku - moja bardzo lubi tam czasami sobie posiedziec bo uwielbia ksiazki - a ja mam chwile by poczytac gazete :) albo na spacerek po lesie - my np. duzo spacerujemy a moze spacer nad morzem? jezdzimy tam przynajmniej dwa razy w tyg.
oczywiście miało być: na jakiś spacerek, czy coś takiego

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry