Widok

samotne samodzielne mamy :) jak dajecie rade?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny.
dopadla mnie ciezka sytuacja zyciowa (ale nie nie, nie potrzebuje pieniedzy, ubranek, jedzenia czy czegokolwiek :)...
a wiec do rzeczy... wydawalo mi sie ze mam wspanialego partnera, zakochana bylam w nim po uszy, ale niestety wszystko co dobre szybko sie konczy. Przestalismy sie dogadywac, codzienne kllotnie, pretensje.. po prostu nie mam juz sily (dluga opowiesc).
z tego zwiazku mamy 1,5 roczna coreczke plus mieszkanie na ktore wzielam kredyt z moja mama, po to zeby mieszkanie bylo moje (ot tak dmuchac na zimne)

niestety albo i stety musze sie z nim rozstac i dac sobie rade sama - przeraza mnie to strasznie... nie wiem co bedzie, czy bedzie mnie stac utrzymac dziecko, no i jak wniesc sprawe o alimenty? ile to sie u was toczylo?

dalej z nim po prostu nie wytrzymam... psychicznie mnie molestuje, codziennie sa wyzwiska itp..
wsrod bliskich same SZCZESLIWE malzenstwa wiec moze tutaj jakas mama podzieli sie ze mna swoja historia i chociaz duchowo wesprze...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
dzięki, przyda się :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki, przyda się :)
No to wszystkiego najlepszego jakby nie patrzyć ... na nowej drodze życia :))). Trzymam kciuki za ciebie i córeczkę :)
no i od 4 dni na swoim. Sama z dzieckiem....
Rozpoczynamy nowe życie, mam nadzieję, że z czasem się ułoży tak jak niektórym z Was.
Trzymajcie za mnie kciuki
dla wszystkich samotnych (i nie tylko) mam. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Oby to nowe życie było już lepsze. Trzymam za Was i za siebie kciuki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej dziewczyny, dajcie do siebie jakies namiary!! ja pisałam już wyżej :) córcia 5 latek, a co robicie w sylwestrowa noc? moze jakies spotkanie z dzieciakami...odezwijcie sie na maila missya83@gmail.com
ja też chętnie spotkam się z mamami ktore muszą radzić sobie same :-) ostatnio brak koleżanek na plotki :)

jestem z nowego portu :-)
i jak tam dziewczyny macie ochote na jakies spotkanko i pogaduchy? :)
ja własnie wynajmuje małe m z dwojka dzieci (800 zł + rachunki za czynsz, energie, tv)do tego żlobek do oplacenia (650 zł) a starsza jako 5 latek do zerowki poszla wiec koszta mniejsze, a małzonek stwierdził ze 700 zł na dwojke to duzo dlatego sie nie pierdziele i skladam wniosek o alimenty moja pensja marna i na wszystko nijak nie starcza a wyrok zawsze bede miala w kieszeni - nigdy nie wiadomo kiedy bedzie na gwałt potrzebny zeby do komornika złożyc bo tatus zapomni o tym ze na utrzymanie dzieci trzeba dołożyć :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny chetnie sie spotkam i pogadam , nie tylko o tym o czym piszecie , moze troche odskoczni przy kawusi i ciasteczku :) zapraszam , pogadamy sobie a nasze dzieci sie pobawia
Jeśli któraś samotna mama chce pogadać napiszcie na pw gg,chętnie porozmawiam.
zdradzona...
Co u Ciebie? Odezwij sie!!!
Ech jak maz z domu wychodzi sam to pol biedy, gorrzej jak matka z dzieckiem/dziecmi musi sie tulac, wynajmowac mieszkania;/ jak bym miala swoje m tu w Gd to dawno ta sprawa bylaby zakonczona... niestety kolejna szansa, ale brak wiary...czekanie na kolejny kryzys. Najgorsze jest to,ze matka z dzieckiem chce wynajac mieszkanie a tu d*pa!!! Nie chca wynajmowac matkom samotnym z dziecmi mieszkan!!! Co za bzdura!!! Mysle,ze jakby na swiezo znalezc mieszkanie to tez bym sie nie zastanawiala, spakowala i wyszla...bezpowrotnie.
Olcia może podasz swojego maila lub gg- mamy w 99% podobną sytuację- może poklikamy?
pewnie musimy się wspierać. Ja też lubię tu poczytać, szczególnie jak piszą dziewczyny, że poradziły sobie z taką sytuacją.
Czyli pokazują mi światełko w tunelu.
Ja tez trzymam za wszystkie samotne kciuki.
jolcia , jak juz pisalam nie jestem w waszej sytuacji ale chetnie sie spotkam i pogadam , tez mam corcie choc troche starsza , jak chcesz to pisz na gg 32667515
dziewczyny duzo siły dla Was i dla siebie również ja mam dwoje dzieci moj mąż nie mieszka z nami od 4 tygodni ale radzimy sobie jakoś - jednak teraz po takim czasie bez nas zaczal sobie uswiadamiac co starcił zapisał sie na terapię psychologiczną mówi ze chce walczyc o nas ZOBACZYMY czy to nie tylko słomiany zapal chciałabym zeby to byla prawda :) ale za wiele tez nie moge oczekiwac bo nieciekawa sytuacja jest u nas od dawna - ale teraz mysle tylko o spokoju dla siebie i dzieci :) powodzenia!!! dajecie mi duzo wsparcia i siły do dalszej walki - odzywajcie sie czasem to pomaga :)
Jolcia, ja mam podobną sytuację tylko starsze dziecko i wyprowadzkę w połowie stycznia. Wczoraj byłam u psychologa. taka rozmowa naprawdę pomaga. Może powinnaś też spróbować
Cześć,wczoraj podjęliśmy z mężem decyzję o rozstaniu. Jak skończy się zima,szukam mieszkania do wynajęcia dla mnie i naszej 2,5letniej córeczki,nie wiem jak dam sobie radę i fizycznie i emocjonalnie.Może chce któraś z Was pogadać?
mozemy sie umowic np w galerii w empiku - moja bardzo lubi tam czasami sobie posiedziec bo uwielbia ksiazki - a ja mam chwile by poczytac gazete :) albo na spacerek po lesie - my np. duzo spacerujemy a moze spacer nad morzem? jezdzimy tam przynajmniej dwa razy w tyg.
oczywiście miało być: na jakiś spacerek, czy coś takiego

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry