Widok

sernik lodowy-jak zrobic?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Bardzo smakuje mi sernik lodowy(w kawiarni Minga).Może ktoś wie jak go zrobic w domu,marzy mi się duża blaszka:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem o jaki dokładnie sernik chodzi, ale może taki Ci się spodoba:
http://mojewypieki.blox.pl/2010/07/Mrozony-sernik-z-nutella.html

na tej stronie jest wiele godnych uwagi przepisów :)

o kurcze Natalia, wyglada bosko ten sernik. W weekend biore sie za niego ;) podpowiedz mi tylko jak ulozyc ten spod zeby tez obejmował boki ciasta?
asia82

tego ciasta akurat nie robiłam, ale myślę, że nie będziesz miała problemu. Po wymieszaniu ciastek i nutelli robi się taka mokra masa, więc spokojnie wyłozysz nią tortownicę wraz z bokami, po włożeniu do lodówki ładnie się zetnie :)
daj znać jak wyszło, bo może tez sie zabiorę :)

pieczenienatalia,bardzo dziękuje.Ten wygląda super.Ten co jadłam nie ma spodu.Smakuje jak lody śmitankowe z twarogiem,jest zimny i pyszny polany sosami.Zdjęcie jest w necie,ale przepisu brak:(
jakby zmielić z nutellą zwykłe suchary, to wychodzi taki spód kasztankowy. chyba nawet byłby lepszy niż z digestiwów.
Ja też pododnego szukałam i doszukałam się, że jest to sernik londyński. W necie można znaleć trochę przepisów. Ten wygląda całkiem nieżle: http://cynamonioliwka.blogspot.com/2011/05/sernik-idealny-czesc-ii-i-zagubienie_16.html.
asia82 - daj znak czy zrobiłaś ten sernik z pierwszego linku i jak wyszło...dodaję do ulubionych, kiedyś spróbuję zrobić a jak wyjdzie to na roczek małej (akurat w sierpniu) zrobię...mniam mniam :)
dawny temat ale robił ktoś w końu? łatwe? :) i czy przede wszystkim smaczne?
Ale spodobał mi się ten sernik ;-)
Która pierwsza robi i powie czy dobry :)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry