Widok

usg genetyczne w Invicta

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy któraś z Was robiła takie usg w Invicta na fundusz w ostatnim czasie? Czy skierowanie musi wystawić lekarz tylko tam pracujący i tylko podczas wizyty na NFZ? Byłam dziś u gina w Invicta ale na wizycie prywatnej i muszę płacić. Tak się zastanawiam, czy dr nie mogła czy nie chciała wystawić takiego skierowania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiesz co, ja parę tygodni temu miałam usg genetyczne w invikcie. Skierowanie dostałam od tamtejszego lekarza w trakcie wizyty prywatnej. Zeby dostać skierowanie na usg genetyczne na nfz musisz miec jakieś wskazania (w moim przypadku był to wiek powyżej 35 roku życia).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi lekarz w invikcie powiedział, że skierowania na jakiekolwiek badania na nfz może wypisać tylko i wyłącznie jeśli i wizyta jest na nfz ...co jak wiadomo graniczy z cudem

na prywatnej wizycie nie może wypisać badan na nfz, nie ma takiej możliwości
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam i genetyczne i prenatalne tyle, że skierowanie ze względu na wskazanie (chory synek), jedynie co to do prenatalnego dopłacałam, żeby było 3d plus nagranie na płytkę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję za informacje, czyli muszę zapłacić

mam jeszcze jedno pytanko, czy któraś z Was robiła to badanie u dr Brzóski? Czy jest w tym dobra? Jeśłi nie to kogo z Invicty polecacie?
Ja do invikty sie strasznie zrazilam,takze nie polecam nikogo
dr. Brzóska robiła mi wszystkie usg w pierwszej ciązy (czyli jakieś 5 lat temu). Jak dla mnie był to najlepszy lekarz jakiegokolwiek spotkałam do tej pory. Miła, ciepła, cierpliwa,fachowiec w swojej dziedzinie.Bardzo ja polecam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja miałam robione usg genentyczne w Invicie pierwsze w 12 tyg ciąży - miałam wystawione skierowanie od ginekologa, u którego byłam na wizycie na NFZ (miałam wskazania ze względu na przebytą chorobę nowotworową). Badanie robił mi dr Puzio - którego zresztą polecam, po tym pierwszym badaniu dr Puzio wystawił mi skierowanie na kolejne USG - połówkowe w 22 tyg. ciąży, robiłam je teraz w listopadzie również bezpłatnie na NFZ.
oczywiscie, ze moze. ja bylam na prywarnej wizycie a dostalam skierowanie na nfz. lekarz daje Ci skierowanie jesli sa ku temu przeslanki: wiek, wczesniejsze poronienia i inne. najlepiej zapytac lekarza.
Ja robiłam badania prenatalne w invicta na nfz ze skierowania od lekarza, do którego chodze na nfz. Usg wykonywał dr Puzio, bardzo przyjemny, godny polecenia. Zresztą szwagierka-lekarka, jak usłyszała, że ide do dr Puzio to stwierdziła, że lepiej trafić nie mogłam:)
ja robiałam u dr brzóski i nie narzekam, wszystko powiedziała bez pytania, badanie nie było wykonane jak w "hurtowni". ale ja płaciłam.
Ja robiłam u dr Gniadka prywatnie i byłam zadowolona,bardzo dokładne,opis szczegółowy:)
ile kosztuje usg genetyczne w invikcie?
ja byłam ostatnio na połówkowym u Brzóski i jesteśmy bardzo zadowoleni!
image
witam usg ibadania bezpłatne tylko moga być wystawiane na wizycie na nfz,
ja polecam Dr. Gniadka dla nas to Anioł dzięki któremu mamy już 3,5 letniego synka,
powodzienia
ja płaciłam 200zł w czerwcu w tym roku u dr brzozki
Ja też robiłam odpłatnie u dr Brzóski. Jestem bardzo zadowolona. Pani doktor jest bardzo miła i rzeczowa. Na wszystko odpowiada. A samo badanie wykonywała bardzo dokładnie. Jest to moja pierwsza ciąża i nie mam porównania, ale póki co jestem zadowolona.
image
uważam, że nie powinnaś płacić za to badanie jeśli przekroczyłas wiek 35 lat
to podstawowe wskazanie do tego badania

moja koleżanka z prywatnej kliniki lux med miała skierowanie i mogła pójśc na NFZ zrobić to w invikcie albo w Gdyni na ul.sojowej (lekarze bardziej polecają sojową) za darmo, bo osiągnęła ten wiek, który statystycznie powoduje zwiększenie prawdopodobieństwa trisomii czyli zespołu dawna, zespołu edwardsa i zespołu pateau

dr Brzóska jest b.dobra do tego usg, jest uczennica Preisa i ma taki jak on sprzęt w invikcie
sprzęt taki mają wszyscy lekaże bo ztego co pamiętam to w gabinecie nr 4 się to robi
dr Brzóski rewelacyjna, robiłam badania w 12, 20, 30 i 33 tc.
Wykryła niepraidłowa budowe nerek, poradziła co dalej z tym robić, do jakiego szpitala się udać itp. Bardzo rzeczowa, miła, NAJLEPSZA!!!
jaka cena jest usg u dr Brzóski ?
W Invicta pierwsze badanie, to w 12 tygodniu, to koszt 250 zł. Następne badania kosztują już po 200 zł. Rozmawiałam z kobietą w rejestracji około półtora tygodnia temu. Nie wiem dlaczego jest taka róznica, bo nie zdążyłam zapytać /babka odłożyła już słuchawkę/
Ile aktualnie w Invicta kosztuje badanie po 30tyg. z funkcją 3d/4d ktoś się orientuje? :)
w invikcie 150 zł :)
ja mam we wtorek usg genetyczne, a wczoraj odebralam z invicty wyniki krwi. I nic z nich nie rozumiem...
Jestem w 12tyg i pappa mam 8.25 lU/l gdzie przedział jest ok 1,9 a wolne hcg mam 70,3lU/I przy czym w 12 tyg powinno byc 40,6...

I nie wiem czy sie martwic czy nie?

zreszta jak sobie tak po necie czytam to te testy to tylko nerwow przysparzaja a i badanie prenatarne inwazyjne nieraz jest mylące...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

do góry