Widok
usg- płeć pomyłki
Tak sobie statystycznie chciałabym zobaczyć u ilu z was lekarz się pomylił. U mnie w 22 tyg- diagnoza dziewczynka ale oczywiście na 100% babka nie gwarantowała i boję się,że na następnym zobaczymy,że to jednak chłopczyk, a ja się nastawię. Nie kupuję ciuszków. Mamy już chłopca i bardzo byśmy chcieli dziewczynkę właśnie. Stąd moje pytanie. Będzie stres przed następnym usg...
Z pierwszym dzieckiem 11 lat temu od razu był strzał w 10 tkę. Gin powiedział dziewczynka i urodziła się właśnie nasza Adusia :)
niespełna 10 lat temu. Ginekolog powiedział, dziewczynka a orzy następnej wizycie USG chyba po dwoch mc, że na 100% chłopiec i jak urodze dziewczynkę to zwróci mi wszystkie koszta jakie wydawałam w ciągu 9 mc ciąży ;)
I fakt urodził się chłopiec :) ale za pierwszym razem pomylił się.
Teraz po tylu latach spodziewamy się trzeci raz maleństwa :)
Jeszcze nie wiemy co będzie, ale mi się marzy dziewczynka :)
niespełna 10 lat temu. Ginekolog powiedział, dziewczynka a orzy następnej wizycie USG chyba po dwoch mc, że na 100% chłopiec i jak urodze dziewczynkę to zwróci mi wszystkie koszta jakie wydawałam w ciągu 9 mc ciąży ;)
I fakt urodził się chłopiec :) ale za pierwszym razem pomylił się.
Teraz po tylu latach spodziewamy się trzeci raz maleństwa :)
Jeszcze nie wiemy co będzie, ale mi się marzy dziewczynka :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
a może gdzieś u nas robią takie usg,że wiadomo na 100%?
wiem wiem ale wiadomo jak to jest. Standardowo to po połówkowym następne usg się robi koło 35 tyg tak? Chyba zbyt niecierpliwa jestem ale pewnie nie tylko ja:) Tak bym chciała iść do sklepu i kupić jakiś różowy ciuszek:)
ja nie mam przy każdej wizycie i na pewno na następnej nie będę miała. Tam jest usg w gabinecie ale i tak trzeba mieć skierowanie- tak sobie nie robią. Mają tam pewnie jakieś rozliczanie z tego.
no z chłopcami łatwiej- u nas też lekarz twierdził,że na 100% i jakoś nie brałam pod uwagę pomyłki:) No cóż, kiedyś się dowiem:) Njgożej jak komuś bardzo zależy na konkretnej płci i potem okazuje się,że jest nie ta, np. przy porodzie- to przecież można szoku jakiegoś doznać.
Chyba wątek zainspirowany moimi wczorajszymi przeżyciami ;P
Do wczoraj mieliśmy mieć córcię :) upragnioną, wymarzoną, wyśnioną, wywróżoną itd. :)
2 razy Dr Ciecieląg mówiła, że to dziewczynka :) 2 tygodnie temu nawet było to uwiecznione na USG :)
Wczoraj byliśmy na USG(z echem serduszka) u Dr Leszczyńskiej... i powiedziała, że na 100% chłopak - nawet jest zdjęcie siusiaka :P
w dalszym ciągu mam cichą nadzieję/przeczucie, że może jednak się pomyliła...
Za miesiąc chcę iść do 3 lekarza - żeby zobaczyć co powie :)
no i kusi mnie jeszcze 3D :)
jak się dzisiaj dowiedziałam - Męża kolega miał mieć synka... wszystkie USG to potwierdzały... a urodziła się dziewczynka :)
Do wczoraj mieliśmy mieć córcię :) upragnioną, wymarzoną, wyśnioną, wywróżoną itd. :)
2 razy Dr Ciecieląg mówiła, że to dziewczynka :) 2 tygodnie temu nawet było to uwiecznione na USG :)
Wczoraj byliśmy na USG(z echem serduszka) u Dr Leszczyńskiej... i powiedziała, że na 100% chłopak - nawet jest zdjęcie siusiaka :P
w dalszym ciągu mam cichą nadzieję/przeczucie, że może jednak się pomyliła...
Za miesiąc chcę iść do 3 lekarza - żeby zobaczyć co powie :)
no i kusi mnie jeszcze 3D :)
jak się dzisiaj dowiedziałam - Męża kolega miał mieć synka... wszystkie USG to potwierdzały... a urodziła się dziewczynka :)
a my z mężem z kolei marzymy o chłopcu:)).Gdyż dziewczynkę, naszą najukochańszą córcię, która ma już 6 lat, już mamy:)).Na usg w 19 tc lekarz stwierdził,że chyba chłopiec, na usg w 23 tc ten sam lekarz powiedział,że dziewczynka.Poszliśmy w 27 tc na usg 4d do innej pani doktor i wyszło,że na 99,9 proc. jednak chłopak (było widać siusiaczka,ale nie było widać jąderek, bo ponoć schodzą dopiero w 30tc).Tak więc myślę,że jednak chłopczyk będzie:)).Oby...Pozdrawiam serdecznie
tak agusia, trochę mnie zainspirowałaś, zwłaszcza,że niedawno miałam to usg, a chciałabym bardzo dziewczynkę- 3 już nie będzie, więc jak nie teraz to nigdy. Ale u ciebie to jeszcze moze się uda za drugim podejściem:)
no właśnie czy na 3d lepiej widać poza tym że w trójwymiarze?
ja byłam na usg 3D w 24 tygodniu ciąży, dziecko ułożyło się pupą do nas i lekarz powiedział tylko chyba będzie dziewczynka, za to wcześniej byłam na usg zwykłym połówkowym i lekarka powiedziała że na 100% dzieczynka bo wszystko "widać jak na dłoni" , więc 3D moim zdaniem wcale nie jest lepsze, wszystko zależy od ułożenia dziecka
Agusia - jeśli mnie pamięć nie myli - okolice 23 tyg.:)
przeżycie cudne:):):) nawet mój mąż się wzruszył i miał łzy w oczach... a! i warto nagrać sobie takie usg - moja 3-letnia córcia bardzo lubi to oglądać:):):)
powodzenia! i trzymam kciuki za dziewczynkę:) są bardzo pocieszne:)
a jak teraz będzie chłopczyk, to może druga dzidzia będzie córeczką:)
przeżycie cudne:):):) nawet mój mąż się wzruszył i miał łzy w oczach... a! i warto nagrać sobie takie usg - moja 3-letnia córcia bardzo lubi to oglądać:):):)
powodzenia! i trzymam kciuki za dziewczynkę:) są bardzo pocieszne:)
a jak teraz będzie chłopczyk, to może druga dzidzia będzie córeczką:)
a mogłabyś napisać gdzie robiłaś usg 3d?
Już teraz po drugim dziecku mogę podsumować-u mnie i przy pierwszym i drugim dziecku- tak już na 100% płeć powiedzieli w swissmedzie, bo u moich lekarek coś cieżko z tym było, więc tam się wybrałam dodatkowo, tylko niestety przy końcu ciąży więc długo miałam wątpliwości.

[/url]
[/url]