Widok

usg- płeć pomyłki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Tak sobie statystycznie chciałabym zobaczyć u ilu z was lekarz się pomylił. U mnie w 22 tyg- diagnoza dziewczynka ale oczywiście na 100% babka nie gwarantowała i boję się,że na następnym zobaczymy,że to jednak chłopczyk, a ja się nastawię. Nie kupuję ciuszków. Mamy już chłopca i bardzo byśmy chcieli dziewczynkę właśnie. Stąd moje pytanie. Będzie stres przed następnym usg...
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z pierwszym dzieckiem 11 lat temu od razu był strzał w 10 tkę. Gin powiedział dziewczynka i urodziła się właśnie nasza Adusia :)
niespełna 10 lat temu. Ginekolog powiedział, dziewczynka a orzy następnej wizycie USG chyba po dwoch mc, że na 100% chłopiec i jak urodze dziewczynkę to zwróci mi wszystkie koszta jakie wydawałam w ciągu 9 mc ciąży ;)
I fakt urodził się chłopiec :) ale za pierwszym razem pomylił się.
Teraz po tylu latach spodziewamy się trzeci raz maleństwa :)
Jeszcze nie wiemy co będzie, ale mi się marzy dziewczynka :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
w 1 szej ciązy caly czas dziewczynka od-18 tc

teraz w 16 tc jakos chłopiec
potem od 18 tc dziewczynka-potwierdzona przez kilku różnych lekarzy
a co wyjdzie to zobaczymy:)
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może gdzieś u nas robią takie usg,że wiadomo na 100%?
image
na 100% to wiadomo jak sie urodzi
nawet najlepszy sprzet i najlepszy specjalista nie powie na 100%
bo np, pempowina bedzie miedzy nogami
mi powiedzieli ze na 99%
ale zawsze jest ten 1%
imageimage
a mi lekarz powiedział, że chłopak na 200% ( z resztą kolejny na następnym usg potwierdził z taką samą pewnością, że chłopak ) mówił, że tak rozłożył nogi, że nie sposób się pomylić ;)
image
wiem wiem ale wiadomo jak to jest. Standardowo to po połówkowym następne usg się robi koło 35 tyg tak? Chyba zbyt niecierpliwa jestem ale pewnie nie tylko ja:) Tak bym chciała iść do sklepu i kupić jakiś różowy ciuszek:)
image
Niekoniecznie, ja przy prawie każdej wizycie mam USG :) W dodatku parę razy byłam w szpitalu na kontroli, i tam za każdym razem pytałam lekarzy o płec :)
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
ja nie mam przy każdej wizycie i na pewno na następnej nie będę miała. Tam jest usg w gabinecie ale i tak trzeba mieć skierowanie- tak sobie nie robią. Mają tam pewnie jakieś rozliczanie z tego.
image
Ja również przy każdej wizycie mam robione USG i cichutko liczę, że za 2 tyg. dzidzia pokaże kim jest :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
nam lekarka już w 8! tygodniu powiedziała,że będzie chłopak i następne 2 usg(w 22 i 31 tygodniu) to potwierdziły.teraz jestem w 36 tygodniu i myślę,że nic mu nie odpadło :)))
w obu ciazach przed 20 tc na 100% chlopaki i tak tez sie urodzili ;-) zreszta widzielismy jaderka i lekarz uwiecznil je na zdjeciach.
image
image
no z chłopcami łatwiej- u nas też lekarz twierdził,że na 100% i jakoś nie brałam pod uwagę pomyłki:) No cóż, kiedyś się dowiem:) Njgożej jak komuś bardzo zależy na konkretnej płci i potem okazuje się,że jest nie ta, np. przy porodzie- to przecież można szoku jakiegoś doznać.
image
2 ciaze,po USG u :
Dr Doering- chlopiec
Dr Pries - chlopiec
Dr Fiutowski - chlopiec
Dr Jankowski - Chlopiec
Dr Nitkowski- Chlopiec
Dr Ciecielag- chlopiec

i mam dwoch chlopcow, nikt sie nie pomylil, wszyscy gwarantowali na 100 % i dostawalam foto z USG z "armatka i kulkami"
Chyba wątek zainspirowany moimi wczorajszymi przeżyciami ;P

Do wczoraj mieliśmy mieć córcię :) upragnioną, wymarzoną, wyśnioną, wywróżoną itd. :)
2 razy Dr Ciecieląg mówiła, że to dziewczynka :) 2 tygodnie temu nawet było to uwiecznione na USG :)

Wczoraj byliśmy na USG(z echem serduszka) u Dr Leszczyńskiej... i powiedziała, że na 100% chłopak - nawet jest zdjęcie siusiaka :P

w dalszym ciągu mam cichą nadzieję/przeczucie, że może jednak się pomyliła...

Za miesiąc chcę iść do 3 lekarza - żeby zobaczyć co powie :)

no i kusi mnie jeszcze 3D :)

jak się dzisiaj dowiedziałam - Męża kolega miał mieć synka... wszystkie USG to potwierdzały... a urodziła się dziewczynka :)

a my z mężem z kolei marzymy o chłopcu:)).Gdyż dziewczynkę, naszą najukochańszą córcię, która ma już 6 lat, już mamy:)).Na usg w 19 tc lekarz stwierdził,że chyba chłopiec, na usg w 23 tc ten sam lekarz powiedział,że dziewczynka.Poszliśmy w 27 tc na usg 4d do innej pani doktor i wyszło,że na 99,9 proc. jednak chłopak (było widać siusiaczka,ale nie było widać jąderek, bo ponoć schodzą dopiero w 30tc).Tak więc myślę,że jednak chłopczyk będzie:)).Oby...Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak agusia, trochę mnie zainspirowałaś, zwłaszcza,że niedawno miałam to usg, a chciałabym bardzo dziewczynkę- 3 już nie będzie, więc jak nie teraz to nigdy. Ale u ciebie to jeszcze moze się uda za drugim podejściem:)
image
Lekarz prowadzący moją ciąże powiedział, że będzie chłopiec.
Ok 25tc byłam na usg u Dr Doeringa, który powiedział, że na bank będzie dziewczynka.
Z tyłu usg dał swoją pieczontkę i napisał, że będzie dziewczynka.
Na 5 dni przed porodem mój lekarz dalej twierdził, że to chłopiec ;)
image
image
zadnej pomylki.od 20 tyg lekarka uparcie na 100% twierdzila ze dziewczynka.miala racje:)))
image
no właśnie czy na 3d lepiej widać poza tym że w trójwymiarze?
image
ja byłam na usg 3D w 24 tygodniu ciąży, dziecko ułożyło się pupą do nas i lekarz powiedział tylko chyba będzie dziewczynka, za to wcześniej byłam na usg zwykłym połówkowym i lekarka powiedziała że na 100% dzieczynka bo wszystko "widać jak na dłoni" , więc 3D moim zdaniem wcale nie jest lepsze, wszystko zależy od ułożenia dziecka
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja lekarka okreslila plec na zwyklym usg i byla pewna.co miesiac twierdzila to samo.tak wiec jak sie dziecko dobrze ulozy a lekarz jest dobry w tej kwestii,to odczyta ze zwyklego usg.
image
w pierwszym usg chłopak w 11 tygodniu,przed amniopunkcją chyba w 16 tygodniu dziewczynka no i potwieredziło badanie amniop. dziewczynka.
Karcia_Gd - dziękuję za to co napisałaś ;) może i u mnie Pani Dr się pomyliła (że to chłopak) :P
u nas przy pierwszej ciąży dwóch lekarzy twierdziło, że dziewczynka i tak było:)
przy drugie ciąży - zanim lekarz powiedział płeć - ja widziałam, że to druga dziewczynka:):):) i tak było:) i zobaczyłam tak wyraźnie właśnie na usg 3-4D:)
Mama Hana - w którym tc robiłaś USG 3D?
Agusia - jeśli mnie pamięć nie myli - okolice 23 tyg.:)
przeżycie cudne:):):) nawet mój mąż się wzruszył i miał łzy w oczach... a! i warto nagrać sobie takie usg - moja 3-letnia córcia bardzo lubi to oglądać:):):)
powodzenia! i trzymam kciuki za dziewczynkę:) są bardzo pocieszne:)
a jak teraz będzie chłopczyk, to może druga dzidzia będzie córeczką:)
a mogłabyś napisać gdzie robiłaś usg 3d?
image
21 tydzień lekarka napisała na zdjęciu filia tzn płeć żeńska. I tak zostało
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
Betrisa - w centrum Gdańska , ul. Podbielańska - tam był najkrótszy czas oczekiwania i najtaniej:) ale to było ponad rok i ponad trzy lata temu:):):)
up dla KaskaGdansk ;)
u mnie bez pomyłki, pan doktor wypatrzył dziewczynkę i potwierdzał każdym kolejnym usg :)
papilio1@op.pl
od 16 tc lekarz widział chłopaka (Doering-ponoć co do określeniapłci się nie myli). Potwierziła w 22tc lekarka z Invicty
Zresztą od początlu czułam ze to chłopak :-)
u mnie w 22 tyg lekarz powiedziała, że dziewczynka natomiast w 33 tyg,że chłopczyk jestem w 35 tygodniu ciąży i sama nie wiem
u mnie 2x że córcia i dodatkowo dowiedziałam się o płci w 23tc, potem potwierdzone w 31tc i Pani Dr powiedziała że w tych tyg to już nie powinno być zmian :D
mojej kuzynce przez cala ciaze mowili ze bedzie chlopczyk, nawet na usg przed samym porodem potwierdzili.
tak, Karolinka to śliczne imie jak dla "chłopczyka" :)
Już teraz po drugim dziecku mogę podsumować-u mnie i przy pierwszym i drugim dziecku- tak już na 100% płeć powiedzieli w swissmedzie, bo u moich lekarek coś cieżko z tym było, więc tam się wybrałam dodatkowo, tylko niestety przy końcu ciąży więc długo miałam wątpliwości.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ogrzewanie gazowe - jakie koszty (24 odpowiedzi)

Jesli ktoś ma ogrzewanie gazowe w domu, chciałam podpytać o koszty w sezonie zimowym - tak w...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (28 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry