Widok

usg- płeć pomyłki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Tak sobie statystycznie chciałabym zobaczyć u ilu z was lekarz się pomylił. U mnie w 22 tyg- diagnoza dziewczynka ale oczywiście na 100% babka nie gwarantowała i boję się,że na następnym zobaczymy,że to jednak chłopczyk, a ja się nastawię. Nie kupuję ciuszków. Mamy już chłopca i bardzo byśmy chcieli dziewczynkę właśnie. Stąd moje pytanie. Będzie stres przed następnym usg...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Już teraz po drugim dziecku mogę podsumować-u mnie i przy pierwszym i drugim dziecku- tak już na 100% płeć powiedzieli w swissmedzie, bo u moich lekarek coś cieżko z tym było, więc tam się wybrałam dodatkowo, tylko niestety przy końcu ciąży więc długo miałam wątpliwości.
mojej kuzynce przez cala ciaze mowili ze bedzie chlopczyk, nawet na usg przed samym porodem potwierdzili.
tak, Karolinka to śliczne imie jak dla "chłopczyka" :)
u mnie 2x że córcia i dodatkowo dowiedziałam się o płci w 23tc, potem potwierdzone w 31tc i Pani Dr powiedziała że w tych tyg to już nie powinno być zmian :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie w 22 tyg lekarz powiedziała, że dziewczynka natomiast w 33 tyg,że chłopczyk jestem w 35 tygodniu ciąży i sama nie wiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
od 16 tc lekarz widział chłopaka (Doering-ponoć co do określeniapłci się nie myli). Potwierziła w 22tc lekarka z Invicty
Zresztą od początlu czułam ze to chłopak :-)
u mnie bez pomyłki, pan doktor wypatrzył dziewczynkę i potwierdzał każdym kolejnym usg :)
papilio1@op.pl
up dla KaskaGdansk ;)
Betrisa - w centrum Gdańska , ul. Podbielańska - tam był najkrótszy czas oczekiwania i najtaniej:) ale to było ponad rok i ponad trzy lata temu:):):)
21 tydzień lekarka napisała na zdjęciu filia tzn płeć żeńska. I tak zostało
- nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
a mogłabyś napisać gdzie robiłaś usg 3d?
Agusia - jeśli mnie pamięć nie myli - okolice 23 tyg.:)
przeżycie cudne:):):) nawet mój mąż się wzruszył i miał łzy w oczach... a! i warto nagrać sobie takie usg - moja 3-letnia córcia bardzo lubi to oglądać:):):)
powodzenia! i trzymam kciuki za dziewczynkę:) są bardzo pocieszne:)
a jak teraz będzie chłopczyk, to może druga dzidzia będzie córeczką:)
Mama Hana - w którym tc robiłaś USG 3D?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas przy pierwszej ciąży dwóch lekarzy twierdziło, że dziewczynka i tak było:)
przy drugie ciąży - zanim lekarz powiedział płeć - ja widziałam, że to druga dziewczynka:):):) i tak było:) i zobaczyłam tak wyraźnie właśnie na usg 3-4D:)
Karcia_Gd - dziękuję za to co napisałaś ;) może i u mnie Pani Dr się pomyliła (że to chłopak) :P
w pierwszym usg chłopak w 11 tygodniu,przed amniopunkcją chyba w 16 tygodniu dziewczynka no i potwieredziło badanie amniop. dziewczynka.
moja lekarka okreslila plec na zwyklym usg i byla pewna.co miesiac twierdzila to samo.tak wiec jak sie dziecko dobrze ulozy a lekarz jest dobry w tej kwestii,to odczyta ze zwyklego usg.
ja byłam na usg 3D w 24 tygodniu ciąży, dziecko ułożyło się pupą do nas i lekarz powiedział tylko chyba będzie dziewczynka, za to wcześniej byłam na usg zwykłym połówkowym i lekarka powiedziała że na 100% dzieczynka bo wszystko "widać jak na dłoni" , więc 3D moim zdaniem wcale nie jest lepsze, wszystko zależy od ułożenia dziecka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie czy na 3d lepiej widać poza tym że w trójwymiarze?
zadnej pomylki.od 20 tyg lekarka uparcie na 100% twierdzila ze dziewczynka.miala racje:)))
Lekarz prowadzący moją ciąże powiedział, że będzie chłopiec.
Ok 25tc byłam na usg u Dr Doeringa, który powiedział, że na bank będzie dziewczynka.
Z tyłu usg dał swoją pieczontkę i napisał, że będzie dziewczynka.
Na 5 dni przed porodem mój lekarz dalej twierdził, że to chłopiec ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry