Widok

usg- płeć pomyłki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Tak sobie statystycznie chciałabym zobaczyć u ilu z was lekarz się pomylił. U mnie w 22 tyg- diagnoza dziewczynka ale oczywiście na 100% babka nie gwarantowała i boję się,że na następnym zobaczymy,że to jednak chłopczyk, a ja się nastawię. Nie kupuję ciuszków. Mamy już chłopca i bardzo byśmy chcieli dziewczynkę właśnie. Stąd moje pytanie. Będzie stres przed następnym usg...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak agusia, trochę mnie zainspirowałaś, zwłaszcza,że niedawno miałam to usg, a chciałabym bardzo dziewczynkę- 3 już nie będzie, więc jak nie teraz to nigdy. Ale u ciebie to jeszcze moze się uda za drugim podejściem:)
a my z mężem z kolei marzymy o chłopcu:)).Gdyż dziewczynkę, naszą najukochańszą córcię, która ma już 6 lat, już mamy:)).Na usg w 19 tc lekarz stwierdził,że chyba chłopiec, na usg w 23 tc ten sam lekarz powiedział,że dziewczynka.Poszliśmy w 27 tc na usg 4d do innej pani doktor i wyszło,że na 99,9 proc. jednak chłopak (było widać siusiaczka,ale nie było widać jąderek, bo ponoć schodzą dopiero w 30tc).Tak więc myślę,że jednak chłopczyk będzie:)).Oby...Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chyba wątek zainspirowany moimi wczorajszymi przeżyciami ;P

Do wczoraj mieliśmy mieć córcię :) upragnioną, wymarzoną, wyśnioną, wywróżoną itd. :)
2 razy Dr Ciecieląg mówiła, że to dziewczynka :) 2 tygodnie temu nawet było to uwiecznione na USG :)

Wczoraj byliśmy na USG(z echem serduszka) u Dr Leszczyńskiej... i powiedziała, że na 100% chłopak - nawet jest zdjęcie siusiaka :P

w dalszym ciągu mam cichą nadzieję/przeczucie, że może jednak się pomyliła...

Za miesiąc chcę iść do 3 lekarza - żeby zobaczyć co powie :)

no i kusi mnie jeszcze 3D :)

jak się dzisiaj dowiedziałam - Męża kolega miał mieć synka... wszystkie USG to potwierdzały... a urodziła się dziewczynka :)

2 ciaze,po USG u :
Dr Doering- chlopiec
Dr Pries - chlopiec
Dr Fiutowski - chlopiec
Dr Jankowski - Chlopiec
Dr Nitkowski- Chlopiec
Dr Ciecielag- chlopiec

i mam dwoch chlopcow, nikt sie nie pomylil, wszyscy gwarantowali na 100 % i dostawalam foto z USG z "armatka i kulkami"
no z chłopcami łatwiej- u nas też lekarz twierdził,że na 100% i jakoś nie brałam pod uwagę pomyłki:) No cóż, kiedyś się dowiem:) Njgożej jak komuś bardzo zależy na konkretnej płci i potem okazuje się,że jest nie ta, np. przy porodzie- to przecież można szoku jakiegoś doznać.
w obu ciazach przed 20 tc na 100% chlopaki i tak tez sie urodzili ;-) zreszta widzielismy jaderka i lekarz uwiecznil je na zdjeciach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nam lekarka już w 8! tygodniu powiedziała,że będzie chłopak i następne 2 usg(w 22 i 31 tygodniu) to potwierdziły.teraz jestem w 36 tygodniu i myślę,że nic mu nie odpadło :)))
Ja również przy każdej wizycie mam robione USG i cichutko liczę, że za 2 tyg. dzidzia pokaże kim jest :)
ja nie mam przy każdej wizycie i na pewno na następnej nie będę miała. Tam jest usg w gabinecie ale i tak trzeba mieć skierowanie- tak sobie nie robią. Mają tam pewnie jakieś rozliczanie z tego.
Niekoniecznie, ja przy prawie każdej wizycie mam USG :) W dodatku parę razy byłam w szpitalu na kontroli, i tam za każdym razem pytałam lekarzy o płec :)
wiem wiem ale wiadomo jak to jest. Standardowo to po połówkowym następne usg się robi koło 35 tyg tak? Chyba zbyt niecierpliwa jestem ale pewnie nie tylko ja:) Tak bym chciała iść do sklepu i kupić jakiś różowy ciuszek:)
a mi lekarz powiedział, że chłopak na 200% ( z resztą kolejny na następnym usg potwierdził z taką samą pewnością, że chłopak ) mówił, że tak rozłożył nogi, że nie sposób się pomylić ;)
na 100% to wiadomo jak sie urodzi
nawet najlepszy sprzet i najlepszy specjalista nie powie na 100%
bo np, pempowina bedzie miedzy nogami
mi powiedzieli ze na 99%
ale zawsze jest ten 1%
a może gdzieś u nas robią takie usg,że wiadomo na 100%?
w 1 szej ciązy caly czas dziewczynka od-18 tc

teraz w 16 tc jakos chłopiec
potem od 18 tc dziewczynka-potwierdzona przez kilku różnych lekarzy
a co wyjdzie to zobaczymy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z pierwszym dzieckiem 11 lat temu od razu był strzał w 10 tkę. Gin powiedział dziewczynka i urodziła się właśnie nasza Adusia :)
niespełna 10 lat temu. Ginekolog powiedział, dziewczynka a orzy następnej wizycie USG chyba po dwoch mc, że na 100% chłopiec i jak urodze dziewczynkę to zwróci mi wszystkie koszta jakie wydawałam w ciągu 9 mc ciąży ;)
I fakt urodził się chłopiec :) ale za pierwszym razem pomylił się.
Teraz po tylu latach spodziewamy się trzeci raz maleństwa :)
Jeszcze nie wiemy co będzie, ale mi się marzy dziewczynka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry