Widok

usg w ciąży- główka większa od brzuszka miał ktoś?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Właśnie wróciłam z usg jestem w 33 tydz ciąży lekarz powiedział, że główka dziecka jest odpowiednia na 33 tydz ale brzuszek jest za mały na 30tydz. Miała któraś coś takiego?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
A co Ci lekarz powiedział na to? Dziecko nie jest za małe niż powinno być wg terminu z OM?
Moja przestała rosnąć ok 33 - 35 tyg i też miała brzuszek mniejszy. Miałam CC przez to, ale z małą wszystko OK.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no u mnie też dziewczynka:) waga okolo 1800. mam nadzieje ze btez bedzie wszystko ok
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a jak wody płodowe?
Moj maly tak mial i nic to nie znaczylo. Urodzil sie dlugi i chudy, tak tez wygladal juz duzo wczesniej na usg i nikogo to nie niepokoilo. Za to teraz bardzo szybko przybiera na wadze i sie ta drobna dysproporcja chyba szybko wyrownala, chociaz itak nie miala wiekszego znaczenia ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki
up
moja mala tak miala, roznica juz pod koniec dochodzila do 4 tyg miedzy glowka a brzuszkiem. urodzila sie duza dziewucha 2 tyg po terminie, 4310;-) zdrowa jak ryba;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
to wszystko bardzo pocieszające:) dzieki:)
witam nic sie nie martw, mi w 36 tyg ciązy wyszło ze mala wazy 2300 a roznica wynosiła 4 tygodnie -bylismy razem z męzem -oboje sie zmartwilismy , lekarz nie powiedzial z czego to wynika tak duza roznica , powiedzial tylko ze zdarza sie ze jest taka dysproporcja ale nie az tak duza w granicach normy jest do 2 tygodni , powoedział ze jezeli wczesniej bylismy na innym usg i tam lekarz nic nie pokojącego nie zauwazyl to mamy sie nie martić, urodzilam przez cc 37 tydzien i 2 dni okazalo sie ze nie mialam wod i groziła mi zamartwica - w dniu porodu mialam robione usg i według wymiarow mała miała 2800 urodziła sie 2500 i 46 długa miala problemy z oddychaniem -napewno bedzie dobrze ale ja uwazam ze trzeba dmuchac na zimne i lepiej sie skonultowac z innym lekarzem ja jakbym nie poszła to nie wiem jak by sie zakonczyła moja ciąża
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też się martwiłam ale mój dr powiedział że dzieci są różne też miałam duuuże rozbierzności a mały tak się skręcił że chyba nie dał się zmierzyć bo ważył 3 kg i miał 55 dł nie czytaj netuuu hehe bo jak ja weszłam i się naczytałam głupot to spać nie mogłam

ktoś jeszcze?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może i nie powinnaś czytać w necie, żeby się nie martwić na zapas, ale dodatkowe usg nie zaszkodzi.
u nas brzuszek też był za mały(chudy) w stosunku do główki i długości nóżek, z tym że mała od 30 tyg zahamowała tępo wzrostu czyli miała hipotrofię. ciąża rozwiązana 2 tyg przed terminem. Mała rozwija się prawidłowo
a co do USG to trzeba trochę przymrużyć oko, bo wszystko zależy od sprzętu i osoby wykonującej badanie. U nas raz było że mała jest długa i ma chudy brzuszek a raz że jest cała proporcjonalnie mniejsza. Jeśli bardzo się obawiasz zrób badanie przepływów- dopplera
i przede wszystkim nie stresuj się, co wiem, ze łatwo się mówi, bo jeszcze 3 miesiące temu byłam w tej samej sytuacji co Ty
Trzymam kciuki
imageimage
dziś idę na powtórne badanie usg do innego lekarza, do tej pory wszystko było ok a wczoraj nagle taki problem
Dzieci czasem rosną skokowo. Mój synek w 34 tyg. główkę miał już na 37 tydzień, a brzuszek na 34. Za tydzień wszystko się wyrównało, a mały urodził sie zdrowy i silny. Warto powtórzyć usg za tydzień.
i na kolejnym usg wyszło że wszystko jest ok:)
no to super:) dużo zdrówka życzę
imageimage
a u Nas jest jak narazie na odwrót,ale lekarka nic niepokojacego nie widzi :) w 22tyg brzuszek byl na 23,2 tc a np kosc udowa na 20,6tc reszta 21,6 tc i lekarka nic nie mówiła tylko ze dziecko sie duze zapowiada :) mam nadzieje ze bedzie ok
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

do góry