Widok

sieśnimisieśnimi

stało się. mumio mi się dzisiaj śniło. łysy był czasopodwajaczem a ten z dużym nosem maił sen o nim. kłócili się intensywnie. potem łysy powiedział: lepiej niech pan się obudzi bo pan utonie. długi nochal natychmiast się przebudził i okazało się że spał w wannie pełnej wody.
wiem, na spot się to nie nadaje a tylko świadczy o tym, że za dużo telewizji oglądam.

ps. ćma, był ktoś czy cała polska siatkówkę oglądała? ja bym przyszedł ale dopiero dzisiaj tu zajrzałem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:)))))

ŚRODEK NA ASTMĘ, ALERGIE, CHOROBY SERCA I INNE CHOROBY!

Aparat oddechowy – zdrowie bez lekarstw

Aparat "Samozdrav" jest wynikiem pracy dwóch nauk: fizjologii i inżynierii, pomagającym odbudować i wzmocnić zdrowie człowieka bez zastosowania medykamentów. Pomaga w zwalczaniu wielu zachorowań, szczególnie układu oddechowego, krwionośnego, trawiennego i innych chorób, które są powodowane poprzez zaburzenia układu krwionośnego czy skórczów mięśni. Astma, bezsenność, cukrzyca, alergia, migrena, artryt, hipertonia, choroby spowodowane niedotlenieniem serca, na te i inne choroby często chorują starsi ludzie. Medycyna jest bezsilna w stosunku do tych chorób, dlatego są nazywane przewlekłymi. Dlaczego człowiek zaczyna chorować na takie właśnie choroby? Mniej więcej od dwudziestego piątego roku życia, kiedy organizm zaczyna się starzeć, z powodów takich jak hipodynamia, stres i t.p. naczynia krwionośne zaczynają się zwężać, tkanki nie są w pełni zaopatrywane, zaczynają się choroby przewlekłe, prawie zawsze jest podwyższone ciśnienie, z czego rodzi się hipertonia. Często ludzie po prostu przyzwyczajają się do nie najlepszego samopoczucia, ale to nie jest najlepsze rozwiązanie. Podwyższone ciśnienie zwiększa ryzyko wylewu czy zawału serca. Czy naprawdę są to choroby nieuleczalne? Absolutnie nie! Wielu słyszało bądź też próbowało zajmować się jogą czy ćwiczeniami oddechowymi wdług metody Buteiko. Jednak te sposoby wymagają dużo woli i czasu. W skład aparatu wchodzi Kapnometr – zwykłe urządzenie do pomiaru poziomu oddychania i ilości dwutlenku wegla we krwi. Jest to określonej wielkości woreczek foliowy z dwiema zaworkami. Oddychając, po jakimś czasie, woreczek napełnia się (1-4 min.), na podstawie tego według odpowiednich tabliczek ustala się koncentrację dwutlenku węgla w organiźmie. Główna część kompleksu „Samozdrav” jest kapnikator – urządzenie, formujace aktywne otoczenie do oddychania, inne niż atmosfera, z mniejszą ilością tlenu i zwiększoną (regulowaną) ilością dwutlenku węgla. Codziennie przez 20 min. oddychając przez kapnikator spokojnie, równo, niezatrzymując powietrza, otrzymujemy tymczasowe zwiększenie dwutlenku węgla we krwi ( w zależności od regulacji, ale nie więcej niż 6, 5% normy). Zważając na to, że zmiany zachodzące w organiźmie człowieka są takie same jak i zmiany zachodzące z powodu wysiłku fizycznego, kapnikator oficialnie jest nazywany „Imitowanym atlasem kulturystycznym”. Wystarczy jedna krutkotrwała procedura oddychania w ciągu dnia i intensywność oddychania w stanie spoczynku zmniejszy się do normy. 1-2 razy miesięcznie urzywając drugiego urządzenia, to jest kapnometru, wchodzącego wskład kompletu, sami będziecie mogli robić pomiary intensywności oddychania i odpowiednio obserwować proces normalizacji. Starszym ludziom używającym „Samozdrav” 4-10 miesięcy, kilkakrotnie zmniejsza się minutowa objętość oddychania (MOO), np. od 8-12 do 3-5 litrów na minutę. Odpowiednio ilość dwutlenku węgla we krwi powoli będzie się zwiększać i osiągnie 6-6, 5% normy. Tonus tętnic stanie się prawie taki, jak w wieku 25-30 lat. Dlatego po wyprubowaniu często ludzie nazywają „Samozdrav” „świeżymi jabłkami”. Jest to realne odmłodzenie ale w sensie fiziologicznym. Po znormalizowaniu obiegu krwionośnego poprzez mikro naczynia krwionośne, usuwany jest tak zwany brak tlenu w komórkach. Komórki zaczynają pracować pełną mocą, dobrze wykonując swoje funkcje. Jednym z ważniejszych osiągnięć wynikających z dotlenienia komórek – zwiększony imunitet organizmu. System immunologiczny składa się z komórek, a główny czynnik, który reguluje ich pracę, to normalne zaopatrzenie w tlen. „Samozdrav” wyróżnia się szczególną cechą, jest to prostota i dostępność. W odróżnieniu od metodu Buteiko (i temu podobnych), kompleks ten może być używany przez każdego człowieka, bez względu na wiek, gdyż nie wymaga on wysiłku fizycznego czy też dużej woli. Kapnikator można używać np. czytając gazetę czy oglądając telewizor, dlatego nie tracimy czasu. Nawet mając małe dochody, człowiek może pozwolić sobie na „Samozdrav”. A wydatki związane z jego kupnem szybko się zwracają, gdyż nie trzeba wydawać na lekarstwa. Wygląd zewnętrzny kompleksu „Samozdrav” jest na tyle prościutki, że widząc go poraz pierwszy, większość się dziwi: „ Czy na prawdę taki zestaw plastikowych części plus worek foliowy, może dać taki efekt?” Często ludzie się dziwią i nie ufają. Naszym głównym argumentem i hasłem jest fakt, iż powodem najczęstszych chorób przewlekłych jest zwężenie arterii spowodowane obniżeniem poziomu dwutlenku węgla we krwi.

Wiecej informacji:

www.samozdraw.pl

lucas.gajewski@googlemail.com

510 917 164

Simlock Nokia 6680!!

zdjalem simlocka z 6680, kupilem go w anglii, w 3G dostalem od nich kod odblokowujacy, jezeli jest ktos z trojmiasta kto chce sprobowac sciagnac simlocka tym kodem to zapraszam, piszcie na maila.

wasz wacuś

Jeśli chcesz żyć i pracować w spokoju -- nie wyprzedzaj szefa w rozwoju

w tej sprawie dzwońcie do wacusia bardzo szybko

wasz wacuś

W sądzie:
- Wysoki sądzie, jestem niewinny!
- Wszyscy tak mówią.
- No widzi pan, panie sędzio! Skoro wszyscy tak mówią, to musi to być prawdą!!!

dzwoncie doo wacusia

wasz wacuś

Wnuczek przysyła babci małą paczkę z wojska. Babcia otwiera pudełko, a w środku granat i mała karteczka. Babcia wyciąga ją i czyta:
"Kochana babciu, jak pociągniesz za kółeczko, to dostanę przepustkę na trzy dni".

dzwońcie szybko

wasz wacuś

Dziennikarz z Europy pyta Eskimosa:
- Czy można u was pracować gdy temperatura spada poniżej 40 stopni Celsjusza?
- Można, ale wtedy do pracy używamy kobiet.

nie dzwońcie

Pomóżcie!!!

Elo!
Pomóżcie jednej stronce. To nic nie kosztuje. Wystarczy że odpalisz tę stronę http://e-autohits.info/hits.php?id=274 a pomożesz mi i jej bardzo. Niech się trochę pootwiera a nam to bardzo pomoże.

Strona o linuksie

Elo!
Chciałbym wam zaproponować dobrze prosperującą stronkę o linuksie.
http://www.happylinux.boo.pl

ach boryyyyyyna!!!

boryna jest to postać... z powieści... chłopi....eee....ją chętnie czytają... bo to coś o warzywnictwie... pomidorach....truskawkach...

Shaigan

zapewne jako Stworek, siedzę w tym latającym ustrojstwie, więc jeśli tam jestem to koniecznie chcę mieć maszynę która robi "ping".
O.

Ćmo, "Chłopów" przeczytałam dwa razy i dwa razy doszłam do wniosku, że nie na darmo Reymont dostał za tę książkę nagrodę Nobla... Jest doskonała.

m.

ze nie ulega stagnacji

blurrp

Ale z czego najbardziej, powiedz, powiedz:>

Tanie Mieszkania

Tanie mieszkania na www.mtwoje.yoyo.pl

Randki - ogłoszenia towarzyskie i anonse erotyczne

Randki - ogłoszenia towarzyskie i anonse erotyczne www.single.fe.pl

Oficjalnie

dziekuje za uwietrznienie.

hie hie hie...

poryczałam się ze śmiechu.

czeka Cię spóźniona matura? ;D

mnie się nie chciało czytać "chłopów"
nie lubię takiego "polnego" depresyjnego klimatu.

Pozdrowienia dla niżej wymienionych i ne tylko oraz wesołych świąt w razie gdyby mnie nie było!

Stworze! Odezwe się!

"Chłopi" Reymonta - wg. Shaigana Aegirssona

Było lato. Słońce wisiało w pół drogi między wschodem, a południem.
Grupka chłopów pracowała w pocie czoła przy sianokosach. Z oddali było widać zbliżającego się do nich sołtysa.
- Matka! - Matka! - jużci to nasz Toten idzie!
- Adaś! - śmignij no prawą po portkach bo zostaje! I nie gadaj tyle bo roboty wiela! - Rzekła Ćma ostrząc kosę.
Ale mały Adaś, jedenasty potomek Barowych, ani myślał o robocie i raz za razem, gdy matka nie patrzyła, skrzętnie wypatrywał nadchodzącego sołtysa.
- Prawde prawi syn twój, toż to nasz Toten, po wielgachnym brzuchu poznaje – stwierdził rumiany i barczysty chłop z widłami.
- Widze Hobo, samam ino zmiarkowała – skwitowała Ćma ziewając przy tym zamaszyście i ukazując przy tym dwa samotne zęby w buzi.
- Lenn, do roboty! - Sołtys nadchodzi!
- Zostaw... Zakochana... O Shaiganie marzy... Okolicznym rozbójniku, co ze swoją bandą, możnych okrada, a potem w swojej ukrytej grocie tańcują se juchy, gorzałę piją i papirosy kurzą. - Rzekła Ćma.
- Rozbójnicy!? Nieroby! Kobyle syny! Do roboty by się wzieli, heretyckie syny! Ja bym ich... widłami kopry zbałamucił! - Jakiem Hobo!
- Cichaj, sołtys tuż, tuż...
- Szczęść Boże w robocie! Krzyknął TotenKopf.
- Boże zapłać, dziękujemy! Odpowiedzieli wszyscy prostując się i ruszyli wszyscy razem do ucałowania rąk sołtysa kochanego.
- Nie pchać się! - Hobo, daj jeno pierwszeństwo! - Lenn, nie po sygnetach! Mówił Totenkopf podając wszystkim sprawiedliwie swoje ręce do ucałowania.
- Pan Bóg dał latoś urodzaj na kłosy, co? Rzucił zdawkowo sołtys w stronę Ćmy Barowej.
- Jużci, kłosy kiej kocie łby i dużo pod krzami. - Odpowiedziała chłopka z rodu Barowych i zaraz dodała smutno: - Ale Jezusiczek biedoty opuścić nie opuści...
- nie opuści, nie...- zawołał Toten i wsadził jej w garść złotówkę.
- Dobrodzieju nasz serdeczny, dobrodzieju!
Ćma przypadła mu do kolan roztrzęsioną głową, a łzy jak groch posypały jej się po twarzy szarej i zradlonej jak te jesienne podrówki.
- UFO! - UFO! - Wyskoczyła nagle z pobliskiego lasu Agentka Jo z rękami w górze i ukazując ogromne włosy pod pachami.
- Latający talyrz! - wołała!
Wszyscy podnieśli głowy.
- A ta gdzie się ino podziewała! Pracować w polu się niechce, to wymyśla...Na żebrach pewno znów była! Krzyknął Hobo, czyszcząc dziurkę nosa jednym potężnym smarknięciem.
- Jest tutaj, po Dębem! - Chodzcie ino gibko bo odleci!
Wszyscy pobiegli do pobliskiego lasu za zaoferowaną i szczęśliwą Agentką.
- Tu, tu! - Wołała.
Cała grupka tłumnie okrążyła Tajemniczy obiekt. Na końcu, przez chłopów przedostał się sołtys.
- Kiej, niemądra babo ;), to nieUFO, ani latający talyrz, ino krowia kupa, krowi placek, tyle że większy...
Naród chłopski gruchnął śmiechem, a Agentka ze łzami w ochach, uciekła szybko, pomstując z cicha.
- Dobra, chodżta do wsi, mam dla was jeno niespodziankę! Nie potom tyle szedł. - Rzekł Toten.
- A jaką? - spytała zaciekawiona Lenn, bawiąc się jednocześnie koralami (warte co najmniej całą krowę (!), które dostała od rozbójnika Shaigana.
- A taka, że nie będzieta musieli już kosą zamiatać, będzieta to robić maszynowo. Przywieżli jeno rosyjski kombajn nr.525-2.
- Oooooo!!! Rozległ sie pełen zachwytu okrzyk.
- Wkroczomy w XX wiek! Dalej jużci, chodzta! C.D.N.

Ogloszenia Towaryszkie, randki, sex... ( 1 245 679 wejsc w ciagu 7 dni )

Ogloszenia Towaryszkie, randki, sex... www.single.yoyo.pl

Inne tematy z forum Hydepark

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (157 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

gdzie warto studiowac (3 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

do góry