Widok

siusianie na plaży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak rozwiązać problem siusiania dziecka na plaży ? jak wiadomo na samej plaży toalet nie ma, a np. na Stogach trzeba lecieć aż do wejścia co mi się moją córą w życiu nie uda, jak mówi że chce siusiu to znaczy że tu i teraz,
z nocnikiem na plażę mam jeździć ?
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niedawno czytałam fajny artykuł o załatwianiu potrzeb fizjologicznych ;-) w miejscach publicznych. O tym, że straż miejska nie wlepi mandatu za siousianie pod krzacziem np. Ale, że tak jak po psie, twarde ;-) trzeba sprzątnąć. I było też o plaży. I poroponowali np. zabranie turystycznego nocnika ;-). Albo podobno są woreczki specjalne do tego - zakłada się na wiadeko i sik ;-), a potem woreczek zawiązujesz i do śmietnika.
a jakiej odpowiedzi sie spodziewasz? ;-) do morza? na piasek?

dla mnie jesli dziecko nie wytrzyma do toalety poza plaza nalezy ubrac mu pieluszke lub wziac jakis nocnk, woreczek cokolwiek
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
spodziewam się "normalnych" odpowiedzi, od tych co rozwiązali ten problem bo póki co widziałam jedynie maluchy siusiające do morza i na wydmach

Michalowa nie wiedziałam właśnie że są woreczki do zakładania na wiaderko - poszukam :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja lece pod krzaczek
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
w takiej sytuacji chyba wzięłabym nocnik

albo ulokujcie się niedaleko wydm i wtedy zdążycie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mój siadał na wiaderko z reklamówką , a potem zawiązanie szczelnie ładnie do śmietnika mozna zanieść
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Ja biorę nocnik bo na trawkę czy pod krzaczkiem i tak Mała nie umie zrobić, chyba się boi.
ja bralam pieluche i syn sikal na pieluche zeby wchlonela, a jak nie bylo akurat pieluchy to gleboki dolek i do dolka, potem czesc piachu do woreczka, a reszte zakopana, a kupa to wiadomo zebrana, moj na szczescie kupy tylko w domu robi ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja nawet nie wiem że kupa będzie bo mała na wszystko woła siusiu :)
a na rozłożoną pieluchę to też dobry pomysł
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mama, a co z zawartością nocnika?:)
image
Przed wyjściem z domu nie nawadniać nadmiernie i kazać się załatwić. Na plaży przebywać krótko, prażenie się w ostrym słońcu nie jest korzystne dla dorosłego a co dopiero dla dziecka. Znaleśc miejsce blisko toalet aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że o to w sezonie nie będzie prosto.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
moja nr 2 robi tylko w domu,ale nie poszlabym z nia do publicznej toalety,feeeeee
image
ja planuję przed wejściem na plażę kazać córce zrobić do toalety i myślę że te 2-3 godz spokojnie potem wytrzyma, ale ona z tych co mają "mocny zawór" :P

image

Wiecie jak dzieciaki zaczną wchodzić do wody to skończy się problem i nie znam dziecka, które wchodząc do zimnej wody nie zrobi siusiu :)
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ta na plazy nie dawac pic jasne... to ja juz wole zasikany piasek zbierac ,sama nie pij w upaly,mozna nie jesc ale pic trzeba
pozatym sa rozne dni i rozne pory siedzenia na plazy ja chodzilam z samego rana np o 8 i do 12 bylismy albo od 15-16 do wieczora i nigdy moim dzieciom sie nic nie dzialo bo robilam to z glowa, mielismy cien ze soba itp
fakt dzieci i w wode sikaja - ale moj nawet z wody przychodzil sikac do pieluszki,

a czesto dzieciom na sam widok wody chce sie sikac co 5minut - zalezy od dnia i dziecka.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja znam (moje dzieci) nigdy nie załatwiają się do wody, ja nigdy problemu nie miałam, bo w Gdyni są toalety
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja tez biegne w krzaczek ale problem jest w momencie ogrodzonych wydm i nie ma jak wejsć :-( staramy sie siadać w takim miejscu żeby potem było gdzie zrobic skok w bok :-) ale o tych workach na wiaderko tez pomysle :-)

mój problem jest bardziej złożony bo ja będę na plaży sama z dwójką maluchów, sytuacja oczywiście do ogarnięcia ale pod krzaczek dwójki na raz nie zatacham :)

a tak na marginesie jaką można mieć pewność, że maluch nie siusia do wody ??
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
a no taką że wybiega z niej i woła że chce siku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
salambo ja tam zawsze sama z 2 bylam i wlasnie siadalismy przy wodzie bo to byla ta atrakcja, dasz rade, u nas dlugie dojscie po deskach ;)
zawsze tachalam wozek nad wode ale ostatnio pomyslalam ze lepiej wziasc zabezpieczenie rowerowe , wozek przypiac wziasc tylko torbe i zabawki nad wode ;)
teraz to juz mnie czeka jezdzenie na rowerach, bez wozka choc moze mloda jeszcze by pospala w wozku zobacze jak to wyjdzie - o ile bedzie takie lato bo czerwiec zacza sie ziombem
tu jest fajny art o sikaniu na dworzu http://www.edziecko.pl/rodzice/1,79361,11750952,Siusianie_pod_chmurka___savoir_vivre.html

Nie ma obecnie artykułu w Kodeksie Wykroczeń, na podstawie którego strażnicy mieliby podstawę do interwencji wobec rodzica, który w miejscy publicznym (park, plac zabaw, ulica, brama ) "odsikuje" dziecko. Wykroczenie powstaje w chwili, gdy młodociany załatwiający potrzebę fizjologiczną ma ukończone 17 lat - art. 145, 140, 51 § 1 KW. W innym przypadku strażnicy mogą jedynie zwrócić uwagę by matka, po uzyskaniu informacji od pociechy , że "chce siusiu", pozwoliła dziecku na realizację powyższego w miejscu ustronnym.

Ja swoje wole wysadzic na dworzu niz w niektorych publicznych kibelkach gdzie strach wejsc - zawsze po dzieciu zbieram jesli sie da ;)
My również jeżeli jest taka możliwość wysadzamy Amelię na dworze ( wolę tak niż w toalecie publicznej, chociaż mała i tak nauczyła się siusiania w "powietrzu"
Trzymam ją nad ubikacją.

Jeżeli Twoja mała nie wytrzyma, to chyba bym się zaopatrzyła w nocnik turystyczny, chociaż może Ci się tylko wydawać, że musi zrobić tu i teraz :)
Jednak z dwójką maluchów nawet dla Ciebie będzie wygodnie brać po prostu nocnik :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
mi si ewydaje ze z nocnikiem kiepski pomysl - mam kolezanke ktora brala nocnik i potem dziecko mialo awersje do publicznych toalet czy krzaczkow i byl kryzys z zalatwianiem sie - skonczylo sie u lekarza bo potrafila nie zalatwiac sie przez 1,5 tyg
siusiu załatwiamy pod krzeczkiem oczywiscie a na plazy gdzies dalej na wydmie lub w lesie
grubsza materie w domu a w ostatecznosci jak nie ma jak ro trzeba po sobie posprzatac i juz..

a na plazy z dwójka maluchów to ja wziełabym jednak te worki na wiadro bo inaczej nie dasz rady.. potem zawartosc mozna gdzis pod krzaczkiem zutylizowac - chyba bym jednak nie wrzucała tego do smieci

lub jak pisza dziewczyny rozkładałabym na wiadrze pieluszke

co do zbierania zasikanego piasku lepszym pomysłem wydaje mi sie sikanie do worka i zasypywanie tego piaskiem - jak ktos nie chce nosic samych sików
bo zasikanego piasku sie az tak nie wyzbiera..

jesli zalatwianie bedzie udziwnione tylko na plazy to raczej potem nie bedzie jakis awersji..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

do góry