Widok

sklep dla bezglutenowców

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej. właśnie się dowiedziałam, że córcia musi przejść na dietę bezglutenową, jeszcze nie wiem czy tymczasowo czy na resztę żywota, ale przeraziło mnie to bo gluten jest dosłownie wszędzie!

Mam pytanie do "bezglutenowców"
-gdzie w gdańsku znajdę sklepy z tą żywnością, bo patrzyłam w marketach i wybór produktów jest znikomy...
-czy jecie produkty które "zawierają śladowe ilości glutenu"?
-czy macie orzeczenie o niepełnosprawności w związku z tą chorobą?

będę wdzięczna za wszelkie info, pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Okruszku, co prawda to nie Gdańsk, ale niedaleko, bo w Pruszczu Gdańskim mamy młyn, w którym jest dużo różnych mąk bezglutenowych: http://www.mlynpruszcz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=87&Itemid=58
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w Leclercu na dziale ze zdrową żywnością jest dość spory asortyment dla bezglutenowców. Całkiem spory- w stosunku do pozostałych znanych mi marketów
Przeważnie kupujemy w sklepach ze zdrową żywnością np. Organic w Galerii Bałtyckiej lub Żółtym Cesarzu w Gdyni. Jest niestety problem z chlebem, bo nie ma super składu i zapakowany jest w folię. Szukam jakiegoś przepisu żeby sama zrobić.
Mój mąż jest też na tej diecie i tak naprawde najtrudniej jest na początku. Możesz dawać córce wafle ryżowe jako przekąskę. Uważaj na wędliny, parówki, pasztety - dużo tam glutenu.
image
Widziałam produkty bezglutenowe w Piotrze i Pawle.
W piekarni na Orunii przyjmują zamówienia na pieczywo bezglutenowe. Pyszne są wafelki ryżowe Hipp - z sokiem jabłkowym albo jagodowym (np. w Rossmanie)
kuchnia bez pszenicy- bardzo fajna ksiazka z przepisami. polecam. leclerk ma faktycznie dobra oferte.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W której dokładnie piekarni na Oruni przyjmują zamówienia na chleb bezglutenowy?
To jest chyba ul. Krzemowa.
Jarzębiński robi pieczywo bezglut ale na zamówienie. Siostra ma skórną postać celiakii i żywi się od paru lat bezglutenowo. Często zamawia produkty gotowe - /chleb ciastka drożdżówki/ lub mąkę i wówczas sama piecze chleb wysyłkowo z krakowa
i na okulickiego chyba tez

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

do góry