Widok
sklep dla bezglutenowców
hej. właśnie się dowiedziałam, że córcia musi przejść na dietę bezglutenową, jeszcze nie wiem czy tymczasowo czy na resztę żywota, ale przeraziło mnie to bo gluten jest dosłownie wszędzie!
Mam pytanie do "bezglutenowców"
-gdzie w gdańsku znajdę sklepy z tą żywnością, bo patrzyłam w marketach i wybór produktów jest znikomy...
-czy jecie produkty które "zawierają śladowe ilości glutenu"?
-czy macie orzeczenie o niepełnosprawności w związku z tą chorobą?
będę wdzięczna za wszelkie info, pozdrawiam
Mam pytanie do "bezglutenowców"
-gdzie w gdańsku znajdę sklepy z tą żywnością, bo patrzyłam w marketach i wybór produktów jest znikomy...
-czy jecie produkty które "zawierają śladowe ilości glutenu"?
-czy macie orzeczenie o niepełnosprawności w związku z tą chorobą?
będę wdzięczna za wszelkie info, pozdrawiam
Okruszku, co prawda to nie Gdańsk, ale niedaleko, bo w Pruszczu Gdańskim mamy młyn, w którym jest dużo różnych mąk bezglutenowych: http://www.mlynpruszcz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=87&Itemid=58
Przeważnie kupujemy w sklepach ze zdrową żywnością np. Organic w Galerii Bałtyckiej lub Żółtym Cesarzu w Gdyni. Jest niestety problem z chlebem, bo nie ma super składu i zapakowany jest w folię. Szukam jakiegoś przepisu żeby sama zrobić.
Mój mąż jest też na tej diecie i tak naprawde najtrudniej jest na początku. Możesz dawać córce wafle ryżowe jako przekąskę. Uważaj na wędliny, parówki, pasztety - dużo tam glutenu.
Mój mąż jest też na tej diecie i tak naprawde najtrudniej jest na początku. Możesz dawać córce wafle ryżowe jako przekąskę. Uważaj na wędliny, parówki, pasztety - dużo tam glutenu.