Widok
mysmy zaplanowali nauki u jezuitow- trzydniowka, bo na wiecej czasowo nie mozemy sobie pozwolic. To dobrze ze sie skladamy na te dekoracje bo juz sie martwilam ze bedzie z tym problem. My robimy weselicho w sopocie w kanjpce nad morzem:] wiesz moze cos wiecej o tych naukach , ile rwają ewentuakny koszt??
cześć !! Super !! bardzo soe cieszę ! Co do dekoracji - to słyszałam, że tam sie tym "ktoś'' zajmuje, wszytskie pary po prostu sie składają i tyle. ale mysle, ze to obgadamy jak się spotkamy w połowie lutego na naukach, bo pewnie bedziemy razem chodzić. Nie wime ile trwaja nauki..wesele mamy we wrzeszczu.. a Wy??
Ja tez mam tam slub 5 sierpnia n 15.00. Z tego co slyszalam to w tym dniu sa tylko 3 sluby na 15, 16 i 17 ale moze sie myle skoro wy piszecie o 19 w inne dni ??
Co do dekoracji to ksiadz mówil mi ze kazda z par daje po 100 zł i ktos ten Kosciół przystraja.
Co do ksieży to odprawia albo proboszcz - ks. Darek, albo jeszcze jeden ksiądz ale zapomniałam jego imienia - także jest dwóch z tego co sie dowiedzialam od proboszcza.
Zreszta dowiemy sie wszystkiego w polowie lutego , bo mamy sie zglosic na nauki.
A ktorym wejsciem sie wchodzi a ktorym wychodzi - podejrzewam ze tym glownym po schodkach sie wychodzi, a tym mniejszym bez schodkow sie wchodzi czy tak???
no i kto ma jeszcze slub 5 sierpnia.
Co do dekoracji to ksiadz mówil mi ze kazda z par daje po 100 zł i ktos ten Kosciół przystraja.
Co do ksieży to odprawia albo proboszcz - ks. Darek, albo jeszcze jeden ksiądz ale zapomniałam jego imienia - także jest dwóch z tego co sie dowiedzialam od proboszcza.
Zreszta dowiemy sie wszystkiego w polowie lutego , bo mamy sie zglosic na nauki.
A ktorym wejsciem sie wchodzi a ktorym wychodzi - podejrzewam ze tym glownym po schodkach sie wychodzi, a tym mniejszym bez schodkow sie wchodzi czy tak???
no i kto ma jeszcze slub 5 sierpnia.
podejrzewam ze dekoracjami sie powinna zajac pierwsza para w tym przypadku narazie Wy:] ale termin przed Wami tyz jest wolny wiec moze ktos go zajmie.:]
jeszcze w psrawie dekoracji powiem szczerze ze tak naprawde ten kosciol niewiele potzrbuje do ozdoby ewentualnie malutkie białe wstążeczki przypite do ławek
jeszcze w psrawie dekoracji powiem szczerze ze tak naprawde ten kosciol niewiele potzrbuje do ozdoby ewentualnie malutkie białe wstążeczki przypite do ławek
do stokrotki: Jak my sobie załatwialiśmy 19 sierpnia to były wolne wszytskie godziny przed nami i od 17:30. Co do odprawiania mszy - my bedzienmy mieć swojego księdza, on jest z innej parafii ale z uwagi na to, nalezy do bliskiej rodziny mojego chłopaka, nie myśleliśmy nawet o innym. Nie wiem czy wszytskie śluby odprawia ten sam ksiądz.
do stokrotki: narazie nic nie wiemy jak to wygląda tam z dekoracjami itd. też boje sie tego że to bedzie taki przerób: para za parą ale trudno, pocieszające jest to ze są dwa wejscia do kościóla :jedno jest ustalone jako te, kórym się wchodzi, drgim sie wychodzi więc nikt na nikogo nie powinien wpaść. Gdybyście zaklepali tam termin na 19 daj znać !!