Widok

sloiczki hipp gerber bobovita

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ktore najlepsze z danej serii (typu obiadki owocki ...)? ktore najtansze? wiem ze to kwestia wyboru rodzica ale ja jeszcze jestem przed wyborem i nie wiem wogole co jak gdzie i za ile! poradzcie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najtańsze słoiczki są w Auchan, jak masz daleko to jezdzij raz ale kup dużo, naprawdę się opłaca:)
Jeśli chodzi o obiadki - Gabryś najbardziej lubi BoboVitę :) Gerber - tylko 2 lub 3 smaki :P Hipp - nie chce jeść :) kiedyś kupowałam też Rossmannowskie obiadki i owocki - jadł ale bez większego przekonania :]

owoce - BoboVita lub Gerber(ostatnio miewa promocje po ok 1,89zł)

ale np. jak Młody ma problem z zatwardzeniem - pomaga soczek jabłkowy lub gruszkowy Gerber :) (inna firma się nie sprawdza)
dzieci tez maja juz swoje upodobania kulinarne takze musisz popróowac wszystkiegi i zobaczysz. moj synek np nie tknie bobovity, gerbety z biedy a hippy rąbie aż się uszy trzęsą ;)
u nas obiady tylko z hippa bo są rzadsze, niż np Bobovity czy Gerbera, które nawet po podgrzaniu są gęste aż łycha stoi w słoiku :)

natomiast twarożki, jogurty, owoce młóci wszystkie :)))
Mimii po ile słoiczki Hippa w auchan ?
U nas praktycznie Gerber króluje. Jeśli moje dziecko raczy cokolwiek zjeść to zupkę jarzynową, jarzynki z cielęciną, zupki z królikem nie lubi - zapewne przez małe grudki i koperek - ale obiadek z królikiem uwielbia.
Hippa za to je dynię z ziemniakami. Na początku rozszerzania diety nie lubiła jabłek, nadal za nimi nie przepada chyba, że z jakimiś innymi owocami.
moja ma niestety uczulenie na jabłko , czerwonych plam dostaje. Kupuje głównie hippa słoiczki z literka A bo są niby mało alergizujące ale jak cos ma uczulić to mu nawet A nie pomoże ; jabłka hippa są kwaśne a bobovity słodziutkie i te bardziej mojej małej podchodzą no ale nie może jeść . od 3 dni testujemy gruszkę i na razie ok .Marchew również podaję ale jest zatwardzająca wiec nie mogę dać małej całego słoiczka , daje po trochu (nazywa się pierwsza marchewka i je z apetytem). Mam plan wprowadzić gruszki i podawać pół na pół z marchewką żeby nie było problemu z kupą. Moja ziemniaków z dynia nie lubi . Więcej nie napiszę po dopiero wprowadzamy słoiczki
U nas z owoców to w sumie wszystko jak popadnie, co jej dam to zje ;)
z obiadkami gorzej, a nawet tragicznie ;)
Jak już mam robić podejście z obiadkiem, to najchętniej :
Hippa
i kilka z innych firm.
Uwielbia dynię i wszystko co z nią jest. Rosołek z kluseczkami, ale pod warunkiem, że tam sa kluseczki a nie makaron, bo tak już trafiliśmy niestety.

Nie cierpi wszystkiego co ma pomidory ;)
U nas Szymek wcinał wszystko jak leci, problemy pojawiły się przy słoiczkach od 6 mca - Bobovita już wtedy ma wszystko z grudkami, moim zdaniem zbyt dużymi jak na początek (inni producenci grudki dają od 7 mca) i cały zapas Bobovity musiałam zostawić, aż się brzdąc nauczył gryźć.
u nas wszystko,kada firma,kazdy słoik:) ot taki głodomorek
u nas też wszystko równo idzie:) jedynie wybrzydza przy soczkach-najbardziej smaukją bobovity które dla mnie osobiście są nie do przełknięcia (janbłko+winogrona, jabłko+koper i coś tam jeszcze)
Czyli trzeba eksperymentowac:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry