Widok
slub koscielny na zachrysti ....
pizse na tym forum bo tu juz doswiadczone mezatki a na weselniku raczej o przygotowaniach :)czy któras spotkała sie z czyms takim jak slub koscielny na zachrystii jestem po cywilnym nie stac nas w tej chwili na koscielny i taką forme slubu na zachrystii zaproponował nam ksiądz na koledzie czy ktoras spotkała sie z ''czyms'' takim ???? dodam ze głównie chodziło nam o ochrzczenie dziecka ale po cywilnym to problem;( pozdrawiam
A ksiądz Wam powiedział, jak to miałoby wyglądać? zaciekawiło mnie to :) hmm nie rozumiem czemu ślub miałby sie odbyc na zachrysti a nie normalnie przed ołtarzem w kościele, moi znajomi brali "cichy" slub ze względu na brak pieniażków, mieli tylko świadków, rodziców i rodzeństwo i slub był normalnie przed ołtarzem, ksiądz znał ich sytuacje i nie wziął od nich żadnej opłaty
Dziewczyny a to jestem zaskoczona....... Jestem po rozwodzie (Ślub konkordatowy), teraz jestem po ślubie cywilnym i w pierwszej ciąży.
Nie miałam pojęcia że ksiądz może robić problemy z ochrzczeniem dziecka? Szok przecież dzidzia niczemu niewinna. Może im czytaj kościołowi nie zależy na nowych "owieczkach"? Czy któraś z was miała problemy w tej sprawie? Pozdrawiam.
Nie miałam pojęcia że ksiądz może robić problemy z ochrzczeniem dziecka? Szok przecież dzidzia niczemu niewinna. Może im czytaj kościołowi nie zależy na nowych "owieczkach"? Czy któraś z was miała problemy w tej sprawie? Pozdrawiam.
Witam ,ja wlasnie taki slub bede brala ,poniewaz mamy juz cywilny a chcemy tezkoscielny to ksiądz nam zaproponowal nam w kaplicy i jestesmy z tego rozwiazania zadowoleni poniewaz tez nie mamy zbyt duzo pieniazkow wiec nam to pasuje a impreza byla juz przy cywilny,m tak wiec u nas beda tylko swiadkowie :)Pozdrawiam