Widok

ślub z wojskowym

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy ktoras z was wyszla lub zamierza wyjsc za wojskowego?
chcecie aby wasz wybranek wystapil w mundurze czy w zwyklym garniturze. a jesli w stroju sluzbowym to powinni koledzy zorganizowac musztre? prosze o podpowiedz
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to zależy TYLKO o niego ... dla jednych mundur jest ubraniem galowym, i wg wszytskich wygląda to pięknie, a dla niego jednego może to byc po prostu żenada ... w uniformie do ślubu, to tak jakby lekarz miał iść do ślubu w fartuchu ...

papilio1@op.pl
Wychodzę za wojskowego z Marynarki Wojennej, więc mundur będzie bardzo efektowny :-) Nie wyobrażam sobie, żeby poszedł do ślubu bez munduru, zresztą narzeczony jest tego samego zdania.

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
za mundurem panny sznurem!
oczywiscie, ze w mundurze, a jak inaczej? ;)
ale czy to jest ich decyzja czy wasza?

papilio1@op.pl
Mój pierwszy były mąż był wojskowym. Braliśmy na szczęście tylko ślub cywilny. On do ślubu szedł w garniturze.

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
moj ukochany takze pracuje w marynarce wojennej, na poczatku nie chcial isc w mundurze ale go namówilam:-)
bedzie to wygladało pięknie
:-)

image

image
ja nie neguję twojej decyzji, bo mi się munury tez podobają ... ale co to znaczy "namówiłam" a jakby on chciał cię namówić, byś poszła w czerwonej sukience, bo mu się takie podobają zgodziłabyś się? ...

ja tego trochę nie rozumiem, ubieranie własnego faceta do ślubu, mój na pewno kupi taki gajer w jakim się będzie dobrz eczuł, a nie jaki mi będzi edo sukienki pasował ... :)

papilio1@op.pl
pozwolisz tokio, ze się z tobą nie zgodzę. kitel to strój roboczy. wojskowi na codzień też mają stroje polowe, a na ślub zaklada siś strój galowy. i marynarka wojskowa ma najpiękniejsze mundury.
marynarka wojenna chyba

image
image
i przepraszam, ale trochę nie rozumiem, tu na forum jest wielka dbalość o kazdy detal, szczegół, zgranie wszystkich dupereli w jednej kolorystyce, a nagle się okazuje, że garnitur nie musi pasować do kiecki? trochę się dziwię.
tak bunika, marynarka wojenna. ale to chyba każdy się domyśla.
laba napisał(a):

> pozwolisz tokio, ze się z tobą nie zgodzę

oczywiście, to tylko moja opinia ... po prostu nasze (czyt. kobiece) wyobrażenie o stroju pana młodego może się znacznie różnić od ich zdania, więc zasugerowałam, że powinna to być jego decyzja ...

papilio1@op.pl
wlasnie moj tez jest marynarzem i sie zastanawiamy czy jesli wezmie slub w mundurze galowym powinny znalesc sie tez inne elementy wojskowe, czy wypadaloby aby zostal w mundurze do konca czy po polnocy przebranie sie w garnitur?
image
image
tu na forum to jedno, a życie to drugie ....
jesli mój przyszły mąż źle się będzie czuł w brązowym, kawowym, czy ecru prążki garniturze to go przeciez nie zmuszę ....

papilio1@op.pl
chciałaby zauważyć że to także jego ślub, a nie dodatek do mnie ....

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ładnie będzie gdy do ślubu pójdzie w mundurze galowym. Też uważam że szkoda zaprzepaścic takiej okazji. A później, po północy nie przebierze się w cos wygodnego, nawet nie cały garnitur, może eleganckie spodnie, koszula z krótkim rekawem i krawat.

image
image
Agata, przed oczepianmi, a nawet wcześniej powinien zmienić mundur na garnitur. wiesz, orzełki, symbole, lanie wódeczki i zabawa, to nie za bardzo w parze idzie. ale mundur marynarki tak bardzo pasuje do białej sukni. super!
nie chcę byście mnie źle zrozumiały ... bo wizę, ze moje posty wywołały lekkie oburzenie :)))

to sytuacja z życia, koleżanki mąż powiedział, że on nie chce iść w mundurze do ślubu, bo galowy czy nie galowy to jego służbowy strój (bądź co bądź ale stalowy mundur pilota też jest przepiękny) ale się uparł, że nie i już, że on jest na służbie prawie non stop, więc nie chce na własnym ślubie jak na gali wojskowej czuć tylko jak normalny człowiek :)

oczywiście i koleżanka i jego matka i teściowa i 100 doradców do okoła mówili, że MUSI iśc w mundurze ... ale nie chciał inie poszedł, wszytsko to decyzja indywidualna, stąd było moje pytanie :))) a nie by wam to z głowy wybijać, bo mi nic do tego :)

papilio1@op.pl
A, jeśli mundur, to również szpaler z kolegów.

image
image
do góry