Widok

smerfy 2 czy to film dla trzylatki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałabym zabrać córkę pierwszy raz do kina:) czy smerfy 2 to odpowiedni film dla niej? no i czy trzylatka wysiedzi w kinie?
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam z pięciolatką i zaśmiewała się do łez, film świetny myślę,że trzylatkę tez wciągnie, smerfy to smerfy:D
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
o jak dobrze że założyłaś ten wątek ;) czy ten film nie jest bardziej dla rodziców niż dzieci? , nie ma głupich tekstów np wyzywania się itp ?
podbijam i jeszcze dopytam...a jak z tzw"nawalaniem się"?Gargamel nie biega z maczugą za smerfami (niektóre wrażliwe dzieci mogą potem całą noc takie sceny przeżywać) i jak poziom dzwięku-nie za głośno?
Moja córa (3 lata 9 miesięcy) była z tatą dzisiaj. Właśnie wypytałam: co do głosu to JEST trochę za głośno. Od siebie dodam że dziecko po seansie nadal słyszy. ;) Jest trochę scen dla dziecka strasznych, mała bała się i na jedynce oglądanej pierwszy raz, i teraz na dwójce też.
Ogólnie bardzo jej się podobało, jednak nie wątpię że niejedno dziecko i młodsze, i starsze może chcieć wyjść z sali.
Nie wiem czy trzylatka wysiedzi prawie 2 godz. w kinie bez reklam bo tyle trwa film,nagłosnienie takie samo jak na każdym seansie,jest głośno.Moje w tym wieku wytrzymywało max 60-70 min. i był to sukces ,może na pierwszy raz zacznij od czegoś krótszego,to wszystko tak naprawdę zalezy również od wrazliwości dziecka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
właśnie tyle wytrzymywało większość małych dzieci, po godzinie znudzone przeszkadzały innym dzieciom :(
wszystko zależy od dziecka, w kinie jest bardzo głośno
Potwierdzam w kinie jest głosno, wg mnie za głośno. Byłam z 7latka i 4,5l. Bardzo długie reklamy przed filmem. Syn tez był pierwszy raz (jakos sie tak złozyło) - w domu ogladaja dłumetrażowe filmy np. Scooby doo - w kinie sie kręcił 25min przed koncem - własnie za długo było o te reklamy. Ogolnie film i dla rodzicow i dla dzieci. Smielismy sie czasem na cały głos. 3latkę zaprowadziłabym najpierw na poranki dla dzieci.
Nie, nie dla trzylatki. Dla maluchów w tym wieku są poranki, a nie filmy pełnometrażowe z jeszcze bardziej tasiemcowymi blokami reklamowymi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
hm
Byłam dziś w kinie poprostu zapytać w jakich lub do jakich godzin mogę przyjść z dziećmi na Smerfy(4latka i niemowlak niespełna roczny)
i Pani zapewniła mnie że na seanse o 10tej mogę spokojnie wejsć bo jest ciszej i teraz nie wiem co zrobić.Obiecałam starszej kino i niema siły muszę wziąść niemowlaka.
Pracownik kina zapewnia mnie ze rano jest ciszej,ale z tego co piszecie to wypad byłby bezsensu
Moja córa dwa latka i 5 mies była już dwa razy w kinie Potwory i Spółka jej sie podobały Minionki nie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

do góry