Widok

smoczek!! co robić???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny opadam już z sił.

Patrycja była ogromnym krzykaczem - kolki ;/ i marzyłam o tym by ją po prostu " zatkać" :) po 2 miesiącach polubiła smoczka, teraz potrzebuje go do zaśnięcia. Wieczorem i w nocy po karmieniu potrafi zasnąc bez ale po 1,5h się budzi i jedynie jak dam jej smoczka to zasypia znów, i zaczynają się pobudki co 30min , podam jej smoka pare sekund possie wypluwa i śpi dalej i za 30 min to samo. Dzis w nocy naliczylam 22 pobudki na smoczka!!

Co robic???? najlepiej by było odzwyczaić ale jak takie małe dziecko odzywczaić?? aż mnie ciary przechodzą jak sobie pomyśle o tym ryku :(((

Wczoraj probowałam bez smoczka to aż się cała zanosiła , jak jej tylko dałam w sekunde zasnęła.

W dzien nie potrzebuje smoczka ( chyba że na drzemki) ale ta noc!!!! co zrobić aby "bolało" jak najmniej ją i mnie :))

Co robić?
przeczekać to, niby do 6 miesiaca jest najwiekszy instynkt ssania
odzwyczaić ale jak???
co zrobić jak będzie się budzić w nocy?? ja już probowałam, głaskania, przytulania nie skutkuje
myslalam by dawac np wode ale to jak z deszczu pod rynne, przyzwyczai sie i bedzie sie budziła bo wie ze dostanie cos do picia ;/
Jeśc chce dopiero zazwyczaj ok 4-5 , a do tej pory budzi się tylko by pociumkać.
Czasem nie wypluwa i moze przyzwyczaić i jak tylko zaśnie wyjmować???

Trwa to już niecały miesiąc.

Proszę o darowanie sobie tekstów trzeba było nie dawać, bo ja to doskonale wiem, gdybym wiedziała to bym nie dała :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może większy smoczek lub inny kształt nie będzie wypadać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry