Widok

smoczki do butelek z 1 dziurką/ z 2 dziurkami itd... który kiedy??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Będę dziś zamawiać smoczki Avent i zastanawiam się który kiedy stosować?
Na jednej stronie internetowej są smoczki:
- trójprzepływowe
- mini 0+
- wolny 1+
- średni 3+
- szybki 6+

Nie wiem które mam kupić. Wiem tylko tyle, że przy butelce 125ml jest smoczek z symbolem "1" a przy butelce 260ml jest smoczek z symbolem "2". Takie butelki mam w domu stąd to wiem. Ale który symbol odpowiada któremu z powyższego zapisu to już nie wiem :/

Na innej stronie internetowej widziałam same obrazki smoczków ale nie podpisane na nich były symbole od "1" chyba do "4" czy "5".

Które są które i do jakich posiłków służą???
maritiki@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wg mnie na poczatek kupujesz te 1+ (od od 1 pierwszego miesiąca zycia ) , potem w okolicach 3 m-ca mozesz zmienić na 3 + , wszystkie te smoczki mają taką róznicę że mleczko leci wolno, srednio lub szybko , wg mnie nadaja sie tylko do mleka/ herbatki
do kaszek - dla starszych niemowlaków muszą byc smoczki z duzą dziurką np. NUK ma takie nazywa się " do papek "
Do kaszek to chyba jest trójprzepływowy....

A tamte różnią się na pewno ilością dziurek.

Jak chcę z 2 i 3 dziurkami to które to będą??
maritiki@op.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ewela najlepsze Awentu są smoczki Trojprzepływowe ,odwracasz butelke wedle potrzeby wolniej szybciej ja miałam takie i byłam bardzo zadowolona
nicolas
A to o TO chodzi w trójprzepływowych!! ;)
A ja głupia myślałam, ze to te gdzie zamiast dziurek są 3 kreseczki, żeby szybciej leciało :)
maritiki@op.pl
trójprzepływowe to te gdzie są z boku kreseczki I II III ustawienie odpowiednia kreseczką (pionowo) daje nam tyle że na I leci najwolniej na II leci średnio na III leci szybko , smoczki do papek to zazwyczaj smoczki gdzie dziurka zrobiona jest w formie nacięcia na krzyż (taki X) tak ma NUK - tak zeby gęsta dosyc kaszka dała sie wypić przez smoczek zatem jest to sporawa dziurka w smoczku :-)
Smoczek trójprzepływowy nie nadaje sie do kaszek.
Ok :) dzięki, już wszystko wiem :)
A jakby komuś jeszcze takie info było potrzebne to tu jest dobrze wszystko opisane:
http://www.tomi.pl/szczegoly/1337/avent_smoczek_do_butwolny_silikon_powyzej_1_mca_2_dziurki_warszawa
maritiki@op.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy to normalne, że w butelkach Aventu mleko wypływa ze smoczka jak się przechyli butelkę? Na butli napisali, że jest przeznaczona do mleka i wody, nie do kaszek i soków. Moja córa krztusi się mleczkiem z butli Aventu. Mam smoczek "1", czyli dla wieku 0+.
A jak jest w butelkach innych firm? Mam też smoczek innej firmy (nie wiem niestety jakiej), na innej butelce, z 3 dziurkami, ale nic nie wypływa ze smoczka przy przechyleniu i mała ładnie ssie.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To chyba normalne, że mleko wypływa. Nam to zupełnie nie przeszkadza. Mała pięknie ssie. Jesteśmy zadowolone z butelek Avent.
maritiki@op.pl
Acha. To może moja córa jest po prostu za młoda na te smoczki? Założyłam osobny wątek http://forum.trojmiasto.pl/smoczek-na-butelke-z-ktorego-nie-kapie-t108107,1,16.html
image
image
Heeej! Dopiero spojrzałam. Twoje Maleństwo ma dopiero 8 dni!!
Moja jak się urodziła, to w ogóle nie miała wykształconego odruchu ssania. Ani z butli jej nie szło, ani z cyca. Koszmar przeżywałam. Położna ją karmiła bo ja nie potrafiłam.

Tak więc Twoja córcia nie jest za mała na TE smoczki, tylko po prostu jest jeszcze maleńka i musi się się nauczyć jeść w ogóle :)
Taki mały dzidziuś nie ma jeszcze dobrze skoordynowanego ssania z łącznym połykaniem i oddychaniem. Co dla Ciebie jest odruchem normalnym, dla niej w tej chwili może być czarną magią w biały dzień...
Musi się po prostu nauczyć.
maritiki@op.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może faktycznie o to chodzi... Chociaż mała je z tej malutkiej buteleczki, z piersi też już się nauczyła ssać. Sama nie wiem. No nic, może kupię butelkę TT, jedna z forumek pisała że w TT nie kapie dla rozmiaru 0+.
image
image
Ja kupowałam smoczki z większą dziurką tylko w momencie, kiedy zauważałam, że mała ma problemy z wyciągnięciem mleczka z butelki przez smoka. Zaczęłyśmy od 1 TT i w miarę zmiany mleczka (oraz gęstości) zmieniałyśmy smoczki (1, 2, a teraz 3).
Raz kupiłam zestaw 2 smoczków TT do kaszki. Dla nas się to nie sprawdziło. Smoczki leżą w szafce, bo do nich trzeba podać na prawdę gęstą kaszkę, którą praktycznie podaję łyżeczką z miseczki, bo tak jest wygodniej dla mnie i dla mojej córki. Pozatym moje dziecko kategorycznie odmówiło ssania gęstej kaszki z butelki.
image
image
Gosiu, butelki TT też mam. U nas się nie sprawdziły na samiutkim początku ze względu na kształt. W pierwszym, drugim tygodniu życia jak podawałam małe ilości mleczka 40-50ml to to mleczko pozostawało w zagłębieniach butelki TT i musiałam mocno potrząsać żeby spłynęło, co wybijało dodatkowo Małą z rytmu jedzenia.

Teraz jej wszystko jedno z czego je, ale jest już dużo starsza.
Butelek TT używam do herbatek. I powiem Ci, że jednakowo kapie z Aventu i TT.
maritiki@op.pl
Im wyższy numerek tym szybciej poleci :) Ja osobiście kupiłam po kilka z każdego rozmiaru na http://www.smykoland.pl/smoczki-do-butelek.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

do góry