Widok

smycz dla dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
co o tym myślicie?mam dwójkę małych dzieci, jedno niechodzące, drugie ma 2 lata i ledwo za nim nadążam, wychodzę z nimi na spacery z wózkiem bliźniaczym i oboje jadą w wózku. Lżej by było, gdyby starsze dziecko chodziło ale mam obawy, że może się wyrwać stąd moje pytanie, macie, korzystacie ze smyczy?Kiedyś się z tego śmiałam ale teraz jak sama mam dzieci wszystko się zmienia;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie korzystałam, ale uważam, że to bardzo dobry pomysł.
Śmiać, ani gorszyć się (że dziecko na smyczy jak pies) nie ma co.
Liczy się bezpieczeństwo - nie raz byłam świadkiem jak brzdąc wyrwał się matce i wpadł na ulicę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja mam bliźniaki i u nas sie nei sprawdziło, bo obcieralo skóre, po drugie jak ta smycz jest dluzsza to trzeba praktycznie biegac za dzieckiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nie korzystałam ,ale też nigdy się z tego nie śmiałam dla mnie to jest tragiczne ,dziecko na smyczy ,wciąż mam w pamięci obraz dwójki maluchów prowadzonych na smyczy przez matkę ,powiedziałam sobie nigdy w życiu nie założyłabym czegoś takiego dziecku,chociaż bym miała 'dzikie " dziecko i mam dzikusa bo w sekundę jest przy ulicy ,nie chodzi tylko biegnie wszędzie ale już opanowałam refleks i zanim on zrobi krok ja robię dwa .Ale jak uważasz jak będzie ci wygodniej a przede wszystkim bezpieczniej to załóż.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale tu nie chodzi o "psią" smycz, są takie plecaczki - jak one niby mają skórę obcierać? Przeciez to się zakłada na ubranie, jak szelki w wózku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Kinga Ty chyba do mnie tego nie piszesz ,ja wiem co to jest smycz dla dziecka i jak wygląda ,bo mam dzieci i zamulona nie jestem ,ale ja mojemu bym nie założyła i tyle .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
a gdzie można je dostać w gda? na allegro widziałam te plecaczki,rzeczywiście wyglądają lepiej niż te zwykłe szelki;)i pewnie dzieciom się spodobają:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam takie http://www.bobas-sklep.com/babyono-szelki-do-nauki-chodzenia-lub-wozka-kolorowe/

w Smyku po 9,99zł. Mają zaczepy do wózka jak i do chodzenia.
Kupiłam w sumie do wózka ( z wózkowych potrafił uwolnic sie) ale przy "sreberku" przydały sie.
Uważam że super pomysł, warto spróbować, a matki które to krytykują niech sie schowają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Kinga Ty chyba do mnie tego nie piszesz
==
Ty pisałaś coś o obcieraniu skóry? Moja wypowiedź była do mjakmama.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja też uważam że "smycz" dla dzieci jest troche obciachowa, raz widzialam jak szła starsza pani z psem na smyczy i obok matka z +/- dwuletnim dzieckiem w tych szelkach i smyczy, wyglądało to komicznie;).
Aczkolwiek jak bylismy z małym(2l.) przy porcie w gdyni i nie chcial juz siedziec w spacerówce bo sie darł jęczał i wił to zamarzyłam o takiej smyczy dla dzieci bo mialam wrazenie ze zaraz wpadnie do wody,cały czas sie stresowalam,musielismy za nim latac, a niechcielismy zmienic miejsca na spacer bo chcialam siostrze pokazac ten port.
Mysle ze w pewnych sytuacjach to sie przyda ale raczej nie na codzien;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to umknęła mi wypowiedź mjakmama .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dzięki dziewczyny:) zajrzę do smyka.
Ja widziałam na ulicy dziecko w takim plecaku.

http://allegro.pl/kid-keeper-plecaczek-plecak-szelki-smycz-2wzory-i3336396489.html

Nie wyglądało to tragicznie. Szczerze mówiąc wolę takie odpowiedizalne matki od tych, które jak im się dzieciak wpakuje na ulicę pod samochód to mówią: "dzieci tak mają, kierowca musi uważać".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na mojego działało postraszenie, że zaraz mu ubiorę szelki :PP :)))
http://allegro.pl/plecaczek-smycz-szelki-3w1-biedronka-nietoperz-i3333966899.html
wiem co to smycz dla dziecka i taka jak powyzej mielismy dla mnie tandeta zle zrobiona
te szelki u góry sa tak uszyte ze sa zbyt blisko szyi, poza tym jak dziecko bieglo w bok to odrazu przesuwalo sie po ciele gdzie koszulki nie bylo, nie wspominajac o tym ze to poliester byl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a i ten plastik z przodu szybko sie zlamal jak dziecko bieglo a ja nie nadarzalam ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro tandeta to wklej lepszy model plecaczka.
Wszystkie modele "felerne" i obcierające być nie mogą przecież.
Mnie dzieciak w biedroce się podobał. No i plus dla matki za odpowiedzialność.
Jasne, że dzieciak non stop w takim ustrojstwie chodzić nie może bo musi nauczyć się sam reagować, ale smycz można trzymać w kieszeni "na wszelki wypadek'" a plecak niech nosi.
Przechodnie nawet się nie kapną, że służy on do przypinania smyczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kinga przestań się pienić.
Pokazuje model który jest tandetny i pisze dlaczego. Wszystkei te nietoperze i biedronki sa szyte tak samo - miałam 2 szt.
Po użyciu jego w ogóle nei jestem przekonana do smyczy itp dla mnie wiekszy kłopot był jak dzieci były na smyczy niż bez.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kinga przestań się pienić.
==
To jest dyskusja :D nikt się nie pieni, no chyba, że Ty :D

Wszystkei te nietoperze i biedronki sa szyte tak samo
==
Nieprawda, tu masz inny model:

http://allegro.pl/biedronka-plecak-ze-smycza-skip-hop-plecaczek-zoo-i3307163571.html

Ale mnie średnio się podoba, poprzedni jest lepszy, na dodatek w tym zapięcie jest na dole.

P.S. jak to dziecko musiało się szarpać skoro klamra pękła, zresztą to można naprawić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry