Widok

ospa - pradźcie co na swędzenie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Odebrałam córkę z przedszkola i po drzemce wstała z krostkami. Jutro idziemy do lekarza ale to raczej ospa. Posmarowałam małej krostki maścią cynkową. Czym mogę jej to jeszcze posmarować w nocy żeby nie drapała przez sen? Tą maścią można 2 razy dziennie. Boję się że przez sen porozdrapuje sobie krostki. Macie jakiś sposób? Proszę podpowiedzcie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja jestem załamana. nie myślałam że będzie aż tak źle :( młoda się strasznie drapie, najgorzej pupę. No nic trzeba poczekać. mam nadzieję że jutro będzie lepiej.
My też tym pudrem smarowałyśmy i nic kompletnie się nie działo. Ładnie przysuszał krostki.
Fioletem też smarowałam tylko buzię i kroczę ;). To potem chodziła jak z podbitym okiem bo tam ją wysypało ;).

Nie przejmuj się tym wychodzeniem krostek, u każdego dziecka inaczej to przebiega, u jednych schodzi szybciej u innych wolniej, u jednych jest to kilka krostek, inne dzieci są całe wysypane ... to kwestia indywidualna bardzo.

I ja nie wiem jak jest z tym swędzeniem, ale moja Młoda wcale się nie drapała ;)
5 dni !!!!!! o nie to mnie załamałaś :(
u nas zaczęły się w poniedziałek. o rety !!!
ale później jak się goją to już chyba tak nie swędzą co???
my uzywalismy pudrodermu ladnie zasuszał krotski
krosty wylazila jakies 5 dni ale goily sie kolejne 10
dziękuję Wam bardzo za rady. Lekarka przepisała ten syrop hydroxizynum i puder płynny i gencjanę (ale to na stosowanie na cipuszkę lub w buzi). Tylko sobie poczytałam trochę i chyba ten puder odstawię i gencjaną maznę małą. Trudno że brudzi - ważne żeby się nic nie porobiło gorszego.
I jeszcze pytanie do doświadczonych mam. Ile czasu te krosty wychodzą, kiedy zaczną znikać a nie wychodzić? Dzisiejsza noc była straszna. Młoda się cały czas drapie. Najbardziej po pupie. Jeszcze kąpiele zastosujemy i po gencjanie może ulży to.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na swędzenie bardzo pomaga kąpiel w roztworze nadmanganianu potasu-tylko dodaj kilka kryształków-tak aby woda była lekko rozowa-mojemu synkowi dawalo to dużą ulgę.a ospę przechodził dość ciężko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córcia ma prawie 4-lata więc malutka nie jest. Zobaczę co jutro będzie jak wstaniemy rano (ile nowych krostek) i co powie lekarz. Dziękuję Wam za rady. Faktycznie mam gencjanę ale to pewnie tą na wodzie trzeba żeby nie piekło.
mi lekarz przepisał dla synka (przedszkolaka) TANNO HERMAL LOTIO do smarowania + Hascovir w tabletkach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gencjane polecam(tylko brudzi) ,mozna robic kapiel z Nadmanganianem potasu
Pudrodermu się NIE STOSUJE!
U małych dzieci może spowodować sepsę, bo zakleja ranę, powoduje stan zapalny na skórze, w krostce.
Smaruj gencjaną, daj fenistil w kroplach.
pudroderm ,mozesz kapac w kalii a na swiad dobra hydroxyzyna ale to lekarz musi na recepte dac

moj syn ale byl starszy bo mial 4 lata i dostał heviran lek p.wirusowy co zmniejszylo ilosc krost i świad
Wykwity ospowe smaruje się Pudrodermem
ospy w zyciu nie mialam,ale jak mnie komary pozjadaly to smarowalam pasta mietowa,ulge daje ale nie na dlugo :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry