Widok
Wiper a ile masz wzrostu?? ja mam jakieś 164 i raczej zakładam średnie lub niskie buty; czy to była jedyna wada tego wózka??
Ania czytałam te opinie, są niestety bardzo podzielone,w wózkach w 2010 roku zrobili już regulowany podnóżek, a jego brak w poprzednich rocznikach to często wskazywana wada. jedne dziewczyny piszą, ze dobrze się prowadzi nie tylko na równym chodniku inne twierdzą, ze to porażka....
liczę na więcej opinii w tej kwestii...
przekonuje mnie do tego wózka niska waga, całkiem spore siedzisko, małe rozmiary po złożeniu i niska cena (390 zł)
Ania czytałam te opinie, są niestety bardzo podzielone,w wózkach w 2010 roku zrobili już regulowany podnóżek, a jego brak w poprzednich rocznikach to często wskazywana wada. jedne dziewczyny piszą, ze dobrze się prowadzi nie tylko na równym chodniku inne twierdzą, ze to porażka....
liczę na więcej opinii w tej kwestii...
przekonuje mnie do tego wózka niska waga, całkiem spore siedzisko, małe rozmiary po złożeniu i niska cena (390 zł)

ja mam 168 :) i raczej noszę obcasy
więc dla Ciebie moze być ok
co do prowadzenia...każdy wózek tego typu niestety gorzej się prowadzi...małe kółka, plastikowe, brak/gorsza amortyzacja itp
ale za to ma inne zalety, jest lekki, składa się do niewelkich rozmiarów itp
najlepiej przejść się do sklepu i samemu pojeździć z bejbisiem..
zresztą...zawsze będą i pozytywne i negatywne opinie, bo kazdy ma inne wymahania i czego innego oczekuje
więc dla Ciebie moze być ok
co do prowadzenia...każdy wózek tego typu niestety gorzej się prowadzi...małe kółka, plastikowe, brak/gorsza amortyzacja itp
ale za to ma inne zalety, jest lekki, składa się do niewelkich rozmiarów itp
najlepiej przejść się do sklepu i samemu pojeździć z bejbisiem..
zresztą...zawsze będą i pozytywne i negatywne opinie, bo kazdy ma inne wymahania i czego innego oczekuje
Maja hehe ta cena wcale niska nie jest ;P mi akurat osobiscie sie nie podoba jakies te kola dziwne maja ustawienie ;)
nie wiecz czy pokonujesz duzo schodow ale jesli tak to takim wozkiem naprawde ciezko z nich korzystac :/
ja odchorowalam maclarena i teraz mam takei typy
http://dino.sklep.pl/nowy/hauck-esprit-flash-2009-kurier-gratis-p-4317.html tez jest lekki tak zwykly :]
na allegro sledze aukcje z wozkami mamas and papas... sa fajne nie takie drogie ok 300 zl lekkie i wytrzymale.
nie wiecz czy pokonujesz duzo schodow ale jesli tak to takim wozkiem naprawde ciezko z nich korzystac :/
ja odchorowalam maclarena i teraz mam takei typy
http://dino.sklep.pl/nowy/hauck-esprit-flash-2009-kurier-gratis-p-4317.html tez jest lekki tak zwykly :]
na allegro sledze aukcje z wozkami mamas and papas... sa fajne nie takie drogie ok 300 zl lekkie i wytrzymale.
Hauck Esprit Flash 2009 - ten u mnie odpada, zależy mi aby choć dwa koła nie były podwójne i na stałe nieskrętne, fakt, że lekka, ale węższe siedzisko, no i kółka malutkie, w magic 4 mają 15 i 17 cm, więc w sumie podobnie, fajną promocje na ten wózek zrobili
Inglesine trip też ma 4 podwójne koła, podobnie te m&p które znalazłam na allegro…
Dzięki dziewczyny za pomoc, ale to są typowe spacerówki, ja na razie jeżdżę jeszcze maritą ale jak śnieg zniknie chciałabym się przesiąść na małą zgrabną spacerówkę, która wystarczy mi już do końca, ale nie będzie to parasolka, bo te mają właśnie zazwyczaj 4 podwójne koła no i zalezy mi na cenie do 400 zł
Inglesine trip też ma 4 podwójne koła, podobnie te m&p które znalazłam na allegro…
Dzięki dziewczyny za pomoc, ale to są typowe spacerówki, ja na razie jeżdżę jeszcze maritą ale jak śnieg zniknie chciałabym się przesiąść na małą zgrabną spacerówkę, która wystarczy mi już do końca, ale nie będzie to parasolka, bo te mają właśnie zazwyczaj 4 podwójne koła no i zalezy mi na cenie do 400 zł

witajcie mamusie, decyzja zapadła, zakupiliśmy Magic 4
co do zarzucanych mu wad:
*mała budka - moim zdaniem wcale nie jest mała i ma dodatkowy daszek "przeciwsłoneczny"
*mały kosz - rzeczywiście jest mały i dostęp do niego jest utrudniony nawet jak dziecko siedzi a nie leży, ale podręczne zakupy się mieszczą
*podnóżek - w kolekcji 2010 jest podnoszony
*wysokość rączek - jak dla mnie jest ok (165 cm), w niskich butach nawet mógłby być niżej (przyzwyczaiłam się tak po Roanie) w wyższych butach jest ok, trudno mi się tylko przyzwyczaić, ze nie jest tak szeroka jak w moim głębokim ;-)
*podbijanie - nie ma najmniejszego problemu, gorzej jest ze schodami - pod górę praktycznie nie da się go podciągnąć, w dół dużo lepiej ale ma się wrażenie, ze cierpi na tym konstrukcja wózka, mieszkam na 4 piętrze bez windy, wózek zostawiam w bagażniku auta, albo targam złożony na górę jedną ręką, a w drugiej synek, ale jest mi dość ciężko
*parasolka - mam nadzieje, że się nie przyda, bo nie ma jej jak przymocować
*amortyzacja - super, pomimo dość małych kółek, nierówne chodniki nie sa problemem, nie testowałam jeszcze na leśnych dróżkach - wszystko przed nami ;-)
*siedzisko spore, Kostek pomimo, że do małych chłopców nie należy ma dużo miejsca, nawet w zimowej kurtce
to tyle, jeśli ktoś ma pytania chętnie odpowiem
co do zarzucanych mu wad:
*mała budka - moim zdaniem wcale nie jest mała i ma dodatkowy daszek "przeciwsłoneczny"
*mały kosz - rzeczywiście jest mały i dostęp do niego jest utrudniony nawet jak dziecko siedzi a nie leży, ale podręczne zakupy się mieszczą
*podnóżek - w kolekcji 2010 jest podnoszony
*wysokość rączek - jak dla mnie jest ok (165 cm), w niskich butach nawet mógłby być niżej (przyzwyczaiłam się tak po Roanie) w wyższych butach jest ok, trudno mi się tylko przyzwyczaić, ze nie jest tak szeroka jak w moim głębokim ;-)
*podbijanie - nie ma najmniejszego problemu, gorzej jest ze schodami - pod górę praktycznie nie da się go podciągnąć, w dół dużo lepiej ale ma się wrażenie, ze cierpi na tym konstrukcja wózka, mieszkam na 4 piętrze bez windy, wózek zostawiam w bagażniku auta, albo targam złożony na górę jedną ręką, a w drugiej synek, ale jest mi dość ciężko
*parasolka - mam nadzieje, że się nie przyda, bo nie ma jej jak przymocować
*amortyzacja - super, pomimo dość małych kółek, nierówne chodniki nie sa problemem, nie testowałam jeszcze na leśnych dróżkach - wszystko przed nami ;-)
*siedzisko spore, Kostek pomimo, że do małych chłopców nie należy ma dużo miejsca, nawet w zimowej kurtce
to tyle, jeśli ktoś ma pytania chętnie odpowiem

hmm.. to wiesz co wycofaj się z zakupu, ja przez internet wózka nie kupiłam tylko w sklepie w Gdyni - w cenie 390 zł dostałam jeszcze gratis osłonę przeciwdeszczową, właściciel ma serwis na miejscu więc jakby się coś działo z wózkiem, to nie musisz go wysyłać do "internetowego sklepu" i siedzieć w domu 3 tyg bez wózka.

Witam. Bardzo prosze o informacje na temat uzytkowania tego wozka. Zamierzam go kupic. Jeszcze zastanawiam sie nad BABY DESIGN PONY, ale ten jest juz wiekszym i ciezszym wozkiem. A duzy i ciezki wozek to juz posiadam - X-LANDER XA. Potrzebuje glownie wozka do samochodu. Ten ESPIRO MAGIC 4 jest bardzo zgrabny i lekki. Ciekawe jaki bedzie w uzytkowniu z dzieckiem. Bardo prosze o pomoc w wyborze. Dziekuje. Pozdrawiam.
kupiłam magica 4 z 2010r dwa dni temu, jak narazie nie moge za duzo powiedziec ale jestem zadowolona! Na minus brak regulowanej raczki a jestem dosyc wysoka i moglaby by ciut wyzej i maly kosz. Ale wozek ma bardzo obszerne siedzisko , super podbija, jest lekki i sklada sie do malych rozmiarow. Dzis bylam na spacerze w lesie i spisal sie super;-)
Polecam;-)
Polecam;-)
jolga przepraszam, długo nie zaglądałam,
wózek po śniegu radzi sobie całkiem nieźle pod warunkiem, ze śnieg jest w miarę ubity i nie ma chlapy
używam już sporo czasu i jak najbardziej mogę polecić jeśli komuś nie przeszkadza mały kosz i nieregulowana wysokość rączki oraz nie pokonuje dużej ilości schodów to na pewno będzie zadowolony
wózek po śniegu radzi sobie całkiem nieźle pod warunkiem, ze śnieg jest w miarę ubity i nie ma chlapy
używam już sporo czasu i jak najbardziej mogę polecić jeśli komuś nie przeszkadza mały kosz i nieregulowana wysokość rączki oraz nie pokonuje dużej ilości schodów to na pewno będzie zadowolony
Hej...mam pytanko do dziewczyn które są posiadaczkami wózka Espiro magic, jaką folię przeciwdeszczową macie?Ja mam Espiro magic 3 niestety w zestawie nie było folii, chciałam dokupić oddzielnie ale nigdzie nie ma, a uniwersalna jak jest wiatr to cała mi fruwa :/ Może wiecie gdzie można kupić oryginalną folię?
maya może zbyt pionowo ustawiasz oparcie?? bo faktycznie jak bardzo się je podciągnie, to siedzisko również się lekko podnosi, podnoś oparcie tylko do poziomu takiego aby siedzisko było poziomo.
mój mały zsuwał się wcześniej w roanie również i na początku w magic 4 ale teraz jak jest większy to już nie, może to kwestia wieku właśnie. na zsuwanie pomagało jak podkładałam pod pupę złożoną pieluszkę flanelową albo cienki mały kocyk, ale jak synek siedział "leniwie" w wózku, tzn. sam nie trzymał pionu to i tak się zsuwał,a el to chyba normalne. teraz ma 20 m-cy i nie ma z tym problemu
co do folii - ja mam taka uniwersalną i dostałam ją w sklepie za darmo do wózka i w sumie używałam ją aż raz :-) ale była ok
mój mały zsuwał się wcześniej w roanie również i na początku w magic 4 ale teraz jak jest większy to już nie, może to kwestia wieku właśnie. na zsuwanie pomagało jak podkładałam pod pupę złożoną pieluszkę flanelową albo cienki mały kocyk, ale jak synek siedział "leniwie" w wózku, tzn. sam nie trzymał pionu to i tak się zsuwał,a el to chyba normalne. teraz ma 20 m-cy i nie ma z tym problemu
co do folii - ja mam taka uniwersalną i dostałam ją w sklepie za darmo do wózka i w sumie używałam ją aż raz :-) ale była ok