Widok
spacerówka X lander - od kiedy można?
witam,
mój synek ma 4,5 m-ca i już zupełnie nie chce spokojnie leżeć w gondoli. na spacerach mało śpi więc generalnie często mam histerię na dworze.
mam spacerówkę x-lander i wiem ze ona ma 3 poziomy rozkładania. czy ten najbardziej płaski jest na tyle płaski że mogłabym już młodego do niej przerzucić czy to jeszcze za wcześnie. czy dziewczyny które mają ten wózek mogłyby mi cos podpowiedzieć?
będę wdzięczna za konstruktywne komentarze dotyczące spacerówki X lander i tego czy jest w niej w marę płasko, a nie o tym że 4,5 miesięcznego dziecka absotutnie nie powinno się sadzać. bo to wiem :)
mój synek ma 4,5 m-ca i już zupełnie nie chce spokojnie leżeć w gondoli. na spacerach mało śpi więc generalnie często mam histerię na dworze.
mam spacerówkę x-lander i wiem ze ona ma 3 poziomy rozkładania. czy ten najbardziej płaski jest na tyle płaski że mogłabym już młodego do niej przerzucić czy to jeszcze za wcześnie. czy dziewczyny które mają ten wózek mogłyby mi cos podpowiedzieć?
będę wdzięczna za konstruktywne komentarze dotyczące spacerówki X lander i tego czy jest w niej w marę płasko, a nie o tym że 4,5 miesięcznego dziecka absotutnie nie powinno się sadzać. bo to wiem :)
my przesadzilismy malego do spacerowki x-landera (xv) jak mial 4 miesiace. w gondoli mu sie nudzilo a gdy mial podnisiony podglowek, to zjezdzal. nasza spacerowka ma kubelkowe siedzisko (tzn. takie, w ktorym kat miedzy oparciem a siedziskiem jest zawsze taki sam). i dla nas bylo bombowe. maly jezdzil w pozycji polezacej, takiej jak w foteliku samochodowym i byl po prostu wniebowziety. gadal do ludzi, byl zaciekawiony a jednoczesnie bylo mu bardzo wygodnie, nie zjezdzal, nie przekrzywial sie. nie przebywal w tej pozycji wiecej niz 2 godziny za jednym razem wiec nie mialo to zadnego zlego wplywu. a ze juz wtedy nie sypial na spacerach, nie mielismy problemu zeby "zupelnie" lezal. teraz zmieniam wozek na podwojny i tez z siedziskami kubelkowymi. jesli zamierzasz zmieniac gondolke na spacerowke, tylko dlatego zeby maly wiecej widzial ale nadal ma byc w pozycji w pelni lezacej... to troche bez sensu, bo i tak bedzie widziec niebo. jedyny plus jest taki, ze spacerowka jest bardziej przewiewna w takie upaly :)
Jan w X landerze właśnie zaczął jeździc jak skonczył 6 miechów.
Ale spokojnie mógł już wcześniej, tylko mi było wygodniej z gondolką.
Jacek w Mutsy ale to też podobnie, jeździ od 4 miesiąca życia, na płasko zupełnie, teraz juz na półleżąco, na luzie.
Nie chciał w gondoli się wozić, podciągał czerep i krzyczał.Zresztą nogi już mu wystawały.
Myślę,że na spokojnie, na płasko przetransportuj młodego do spacerówki.
Ale spokojnie mógł już wcześniej, tylko mi było wygodniej z gondolką.
Jacek w Mutsy ale to też podobnie, jeździ od 4 miesiąca życia, na płasko zupełnie, teraz juz na półleżąco, na luzie.
Nie chciał w gondoli się wozić, podciągał czerep i krzyczał.Zresztą nogi już mu wystawały.
Myślę,że na spokojnie, na płasko przetransportuj młodego do spacerówki.
Też mam ten wózek i spacerówka nie rozkłada się zupełnie na płasko. Przeniosłam synka gdy miał prawie 6 m-cy bo już nie mógł nóg wyprostować w gondoli. Szkoda, bo chciałam jak najpóźniej to zrobić. Jeśli Twój maluch się wkurza a nie chcesz jeszcze przesadzać to może taki pałąk uniwersalny z zabawkami mu przyczepić? Moim zdaniem 4,5 m-ca to jeszcze troszkę za wcześnie...
AgaAmelka ile Twoja mała waży, że już się w wieku 3 m-cy nie mieści w gondoli? Mój synek przy urodzeniu miał ponad 4,5kg i jeździł prawie 6 m-cy..
AgaAmelka ile Twoja mała waży, że już się w wieku 3 m-cy nie mieści w gondoli? Mój synek przy urodzeniu miał ponad 4,5kg i jeździł prawie 6 m-cy..
Szymon nie mieści się w gondoli od dawna, przełożyliśmy go do spacerówki gdy skończył piąty miesiąc, konsultowałam się z neurologiem powiedział że można wozić takiego malucha w spacerówce ale max ustawienie oparcia powinno być takie, żeby młody leżał jak w foteliku samochodowym
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ