Widok

spacerówka X lander - od kiedy można?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam,

mój synek ma 4,5 m-ca i już zupełnie nie chce spokojnie leżeć w gondoli. na spacerach mało śpi więc generalnie często mam histerię na dworze.

mam spacerówkę x-lander i wiem ze ona ma 3 poziomy rozkładania. czy ten najbardziej płaski jest na tyle płaski że mogłabym już młodego do niej przerzucić czy to jeszcze za wcześnie. czy dziewczyny które mają ten wózek mogłyby mi cos podpowiedzieć?

będę wdzięczna za konstruktywne komentarze dotyczące spacerówki X lander i tego czy jest w niej w marę płasko, a nie o tym że 4,5 miesięcznego dziecka absotutnie nie powinno się sadzać. bo to wiem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co wiem większość spacerówek jest od 6miesiąca.
imageimage
Myśmy przesadzili naszego jak miał jakieś 7mc ale wiem,że znajome miały podobne sytuacje i około 5mc jeździły w spacerówkach ale u nas była inna sytuacja,bo to dzieci z lata i tyle miały zimą...
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zależy jaki typ xlandera ja miałam xt gdzie oparcie regulowane było na pasku i do pozycji leżącej, ma amortyzatory? xlandery chyba nie mają, ważne żeby nie jeżdzić po lesie-dziurach bez amortyzatorów z takim maluszkiem...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
no moja weszla tez od 6 miesiaca, a tak chcialam w gondoli jak najdluzej, ale jak zaczeła mi wstawac to mialam stracha ze fiknie, i jest spokojnie :)
x lander xa - w opisie jest ze rozklada sie do pozycji lezacej no ale nie chcialabym małemu zaszkodzic... a z drugiej strony w gondoli juz sie ledwo miesci :)
my przesadzilismy malego do spacerowki x-landera (xv) jak mial 4 miesiace. w gondoli mu sie nudzilo a gdy mial podnisiony podglowek, to zjezdzal. nasza spacerowka ma kubelkowe siedzisko (tzn. takie, w ktorym kat miedzy oparciem a siedziskiem jest zawsze taki sam). i dla nas bylo bombowe. maly jezdzil w pozycji polezacej, takiej jak w foteliku samochodowym i byl po prostu wniebowziety. gadal do ludzi, byl zaciekawiony a jednoczesnie bylo mu bardzo wygodnie, nie zjezdzal, nie przekrzywial sie. nie przebywal w tej pozycji wiecej niz 2 godziny za jednym razem wiec nie mialo to zadnego zlego wplywu. a ze juz wtedy nie sypial na spacerach, nie mielismy problemu zeby "zupelnie" lezal. teraz zmieniam wozek na podwojny i tez z siedziskami kubelkowymi. jesli zamierzasz zmieniac gondolke na spacerowke, tylko dlatego zeby maly wiecej widzial ale nadal ma byc w pozycji w pelni lezacej... to troche bez sensu, bo i tak bedzie widziec niebo. jedyny plus jest taki, ze spacerowka jest bardziej przewiewna w takie upaly :)
image

image
Jan w X landerze właśnie zaczął jeździc jak skonczył 6 miechów.
Ale spokojnie mógł już wcześniej, tylko mi było wygodniej z gondolką.

Jacek w Mutsy ale to też podobnie, jeździ od 4 miesiąca życia, na płasko zupełnie, teraz juz na półleżąco, na luzie.
Nie chciał w gondoli się wozić, podciągał czerep i krzyczał.Zresztą nogi już mu wystawały.

Myślę,że na spokojnie, na płasko przetransportuj młodego do spacerówki.
image

image
Te xa mają minimalne, dosłownie chba prawie niezauważalne lekkie uniesienie.
Na spokojnie!
image

image
dzieki wielkie za opinie - za niedlugo sprobujemy go przeniesc - zobaczymy jak to wyjdzie :)
no moja ma tyle ile w suwaczku i nogi ma juz ugiete w gndoli ;) chyba w weekend zloze spacerowe ;D tez mam xa ;)
image
image
Też mam ten wózek i spacerówka nie rozkłada się zupełnie na płasko. Przeniosłam synka gdy miał prawie 6 m-cy bo już nie mógł nóg wyprostować w gondoli. Szkoda, bo chciałam jak najpóźniej to zrobić. Jeśli Twój maluch się wkurza a nie chcesz jeszcze przesadzać to może taki pałąk uniwersalny z zabawkami mu przyczepić? Moim zdaniem 4,5 m-ca to jeszcze troszkę za wcześnie...
AgaAmelka ile Twoja mała waży, że już się w wieku 3 m-cy nie mieści w gondoli? Mój synek przy urodzeniu miał ponad 4,5kg i jeździł prawie 6 m-cy..
My w gondoli jeździliśmy do 3miesiąca potem był w spacerówce w pozycji pół lezącej. Ale nie mieliśmy na początku typowej spacerówki tylko wózek wielofunkcyjny. Wyjełam gondole (ważył 7kg i sie nie miescil) i mały nadal na leżąco był do póki nie zaczął sam siadać.
imageimage
wazy ok.7.5 kg :) za tydzien mam wizyte .. tylko ze nogi ma juz zgiete w gondoli :)
image
image
Szymon nie mieści się w gondoli od dawna, przełożyliśmy go do spacerówki gdy skończył piąty miesiąc, konsultowałam się z neurologiem powiedział że można wozić takiego malucha w spacerówce ale max ustawienie oparcia powinno być takie, żeby młody leżał jak w foteliku samochodowym
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
no więc wypróbowałam dziś spacerówkę. jest kubełkowe siedzenie i rozkłada się praktycznie na płasko. młody zachwycony bo jak zatrzymaliśmy się żeby usiąść na ławeczce to mu podniosłam trochę oparcie, wszystko widział, zachwycał się kaczuszkami w stawku - jednym słowem bomba!
czesc.moj mały ma 5miesięcy i juz od 3tygodni jedziemy w spacerówce tez mamy xlandera.teraz bardziej mu sie podoba bo wszystko widzi i nie jest jemu juz gorąco jak w gądoli,
image

Moją małą przełożyłam do spacerówki x-landera, jak skończyła 5 m-cy. Mała jest z końca stycznia, więc kiedy zaczęło się lato miałam wrażenie ,że jej za goraco w gondoli...poza tym przestała się mieścić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

do góry