Widok
sposób na podanie 4 miesięcznemu dziecku lekarstwa
witam, moja córa ma obecnie 4,5 miesiąca i nie mam pojęcia jak jej już podawać lekarstwa :/ wszystko wypluwa :/
miała przepisany Debridat na ulewanie, nie chciała, wypluwała. myślałam, że smak może jej nie pasuje bo jest niezbyt. Poprosiłam lekarkę o przepisanie czegoś innego. Ma teraz brać Gastrotuss baby. tez nie idzie jej tego podać :/
Ostatnio miała lekką wysypkę, miałam podawać wapno i co? nic... wszystko natychmiast lądowało poza buzią :/
Młoda jest tylko na piersi. smoka nie weźmie, butli też nie, bo tak to bym wlała lekarstwo do mleka i już...
próbowałam łyżeczką, strzykawką, po palcu ..
macie jakieś sposoby ?
miała przepisany Debridat na ulewanie, nie chciała, wypluwała. myślałam, że smak może jej nie pasuje bo jest niezbyt. Poprosiłam lekarkę o przepisanie czegoś innego. Ma teraz brać Gastrotuss baby. tez nie idzie jej tego podać :/
Ostatnio miała lekką wysypkę, miałam podawać wapno i co? nic... wszystko natychmiast lądowało poza buzią :/
Młoda jest tylko na piersi. smoka nie weźmie, butli też nie, bo tak to bym wlała lekarstwo do mleka i już...
próbowałam łyżeczką, strzykawką, po palcu ..
macie jakieś sposoby ?
Też miałam wielki problem z podawaniem lekarstw, co udało się do buźki dać to zaraz wypluwał, do wody, do mleka też się nie udawało bo wyczuwał inny smak i wypluwał, później nawet z jedzonkiem mu mieszałam żeby chociaż trochę lekarstwa wziął, ale też nic nie dawało.
Antybiotyki można np. w zastrzykach podawać, małe wkłucie igły w skórę i już, ale czy inne lekarstwa też tak można to nie wiem.
Ja na swojego synka nie znalazłam sposobu.
Przez 4 lata miałam z tym kłopot, bo jak trzeba było dać lekarstwo to nie było jak.
Nawet raz spróbowałam mu siłą dać, ale też wypluł więc więcej tak nie próbowałam, bo jeszcze gorszy płacz był.
Aż pewnego dnia po prostu dał się namówić na syrop i teraz bierze.
Życzę, aby jakiś sposób zadziałał :)
Antybiotyki można np. w zastrzykach podawać, małe wkłucie igły w skórę i już, ale czy inne lekarstwa też tak można to nie wiem.
Ja na swojego synka nie znalazłam sposobu.
Przez 4 lata miałam z tym kłopot, bo jak trzeba było dać lekarstwo to nie było jak.
Nawet raz spróbowałam mu siłą dać, ale też wypluł więc więcej tak nie próbowałam, bo jeszcze gorszy płacz był.
Aż pewnego dnia po prostu dał się namówić na syrop i teraz bierze.
Życzę, aby jakiś sposób zadziałał :)
Wlać lek w smoczek do karmienia z butelki, kiedy śpi i ciągnie cyca, szybko podmienić na smoczek z lekarstwem i "zatkać" cycem, żeby dalej ciągnęła z piersi. Robiłam tak przy synku, który nigdy nie ssał smoczka, ani butelki, nie chciał ani z łyżeczki, ani ze strzykawki. Tego leku jest stosunkowo mało objętościowo, więc jedno zassanie że smoczka i przełknie, zassie potem pierś. U nas działało bezbłędnie.