Widok

starające się XI :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
aby tradycji stało się zadość:) zapraszam do nowego i proszę zakończyć go maksymalnie za tydzień:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to jeszcze raz GRATULUJE :DDD
Melduję się w nowym i jeszcze raz ogromnie GRATULUJĘ Mar-chew!
Teraz MUSI być wszystko dobrze! Ale bdziecie mieli super święta i rodzina się ucieszy! Świetny prezent!

No u mnie za ok tydzień się okaże...na razie nic nie czuję ;-).
no, u nas to się powoli jakaś tradycja robi... wcześniej było na Boże Narodzenie:) banan mi z twarzy nie schodzi:)
Ja jeszcze nie mysle o tym bo to dopiero połowa cyklu...
A mąż już wie??
mąż wie... wczoraj przyszedł do domu, spojrzał na mnie i się zapytał, co mu chce powiedzieć;P
no to i ja się melduję. oby ten zakończył się jeszcze szybciej

mar-chew ile czasu sie staraliście?

jeszcze raz wielkie gratulacje:))))
chyba nie za długo... poroniłam 28 grudnia...
Mar-chew, serdeczne gratulacje!!!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
no ja zaczynam działania za kilka dni :)
Widzicie dziewczyny musiła przyjść wiosna :)) i mamy fasolkę :)
czyli w grudniu od razu za pierwszym razem sie udało..tylko poroniłam:( dobrze zrozumiałam?bo chodzi mi o całośc:)))
kurcze miało byc poroniłas....przepraszam za pomyłke
zgadza się...
buzia mi się za kazdym razem smieje jak wchodze i widze nowy wątek superrrrrrrrrr wielkie wielkie gratulacje!!!
GRATULUJĘ Mar-chew,BARDZO SIE CIESZĘ I ŻYCZĘ SZCZĘŚLIWYCH 9 MIESIĘCY!!! CUDOWNA WIADOMOŚĆ!
Przyszla wiosna,to i bociany zaczynają do nas przylatywać! ;)
ja lecę jeść śniadanko - tym razem bez kawki:)
SMACZNEGO!
Marchew super, super, super. Życzę Ci rewelacyjnego samopoczucia i zdrówka na całe 9 miesięcy dla Ciebie i maleństwa.
No...myślałam, ze po raz kolejny będziemy w jednym wątku mamuś ale nic a nic się na Ciebie nie gniewam :-D Całusy dla Was
w poniedziałek pójdę zrobić betę i w środę ją powtórzę, zobaczymy czy ciąża rozwija się prawidłowo:)
Jeszcze raz wielkie gratulacje Mar-chew:))))

A u mnie stresik... juz mialam spokojny zywot bo sie normuje wszystko a tu...sama na wlasne zyczenie serwuje sobie stres.
Wnioslam sprawe do sadu w stosunku do pracodawcy...Chodzi o bezprawne i bezpodstawne zwolnienie z pracy i walke o odszkodowanie. Nalezy mi sie to.Konsultowalam z prawnikiem.
dziewczyny wielkie dzięki:)

Z jednej strony stres... ale jak wygrasz...
slonko! I bardzo dobrze, mocno Ci kibicuje. Jak czasami slysze od znajomych jak pracodawcy traktuja czasem pracownikow, to az wlos sie jerzy... Ale o pozwach nie ma mowy, wszyscy sie boja i tacy pracodawcy mysla ze sa bezkarni... A tak byc nie powinno. Jest prawo i nalezy go przestrzegac.
Powodzenia! I nie stresuj sie, sady pracy ZAWSZE faworyzuja pracownikow i zawsze wychodza z zalozenia ze to pracodawca musi udowodnic ze jest niewinny. Jak masz mocne podstawy, dobrego prawnika i jestes przygotowana do "walki", to nie masz sie czego obawiac.
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Mar-chew serdeczne gratulacje przyszła wiosna i latają bociany oby do każdej z nas zawitał.Pozdrawiam wszystkie babeczki:)))))))))))))
Tzn nie mam zadnego adwokata czy cos, ale mam mocne podstawy, bylam w Panstwowej Inspekcji Pracy i ewidentnie pracodawca przegial... Chodzi o to, ze rozwiazal umowe z kodeksu pracy a bylam zatrudniona na karte nauczyciela :) Na dodatek na zcas okreslony a n-la na karte nie wolno zwalniac przed koncem umowy, chyba ze dyscyplinarnie (to nie dyscyplinarka) Takze racja na pewno jest po mojej stronie. Boje sie tylko jak ta sprawa bedzie wygladala bo nigdy o nic nie walczylam... Czy beda mnie o cos pytrac czy wystarczy to co jest w dokumentach, odpowiednie paragrafy... Wina jest ewidentna. A najlepsze w tym wszystkim jest ze niedosc ze mnie zwalnia z kodeksu choc bylam na karte to jeszcze sie rypnela w przepsiach samego kodeksu i w ogole ze zlego artykulu mnie zwalnia :))) PIP ja wysmial... i tacy dyrektorzy planuja w placowkach, gdzie posylamy dzieci...az sie wlos na glowie jezy. Pomnijam juz to ze w ogole zwolnila mnie bezpodstawnie, bo ja sie winna nie czuje ale nawet jak dostane odszkodowanie to stazu na nastepny stopien nie skonczylam (konczyl sie w czerwcu) i caly rok mam w plecy :( A tego sie chyba nie da naprawic...:(
Gratulacje, a czułaś się jakioś inaczej, jakie miałaś objawy?
nareszcie nowy wątk :)))

Marchew- wielkie gratulacje, dbaj teraz o siebie i przede wszystkim sie nie stresuj...
Mar-chew wielkie gratulacje!Super prezent na święta.Dbaj o siebie i maleństwo:-)
anka165 - pryszcze wyskoczyły mi wyjątkowo wcześnie;P bo na 5 dni przed @ a normalnie wyskakują na dzień przed... no i ten ból - jakbym już miała okres... może piersi trochę pobolewały... w sumie wszystko:D
jeszcze raz gratulacje :) no i teraz 3mam mocno kciuki za to, aby niedługo i ten wątek się zakończył dzięki Michałowej :)

ps. Mar-chew, jak będziesz miała bóle jak na @, to łykaj sobie coś rozkurczowego, np. nospę, bo pamiętam, że poprzednim razem też miałaś bóle jak na @.. A jak są częste to nie wróży nic dobrego, bo to normalne skurcze! Powodzonka i dbaj teraz o siebie szczególnie :)
melduję się w nowym wątku, z mocną nadzieją, że zakończy go wkrótce Michałowa! :)
Gabi - tylko, że nospę próbowałam i nie pomaga;/
w poniedziałek pójdę na betę i do lekarza, nie wiem tylko gdzie mogę się dostać... a może Wy możecie mi jakiegoś polecić?
dzięki za odpowiedż i gratujacje:) ja mam dostać @ za kilka dni, ale wczoraj miałam takie bóle jakbym miała dostać @i biegałam do toaltey patrzeć czy może dostałam wcześniej o kilka dni, w sumie nie czuje się inaczej jak zawsze przed okresem, biół piersi już chyba od 10 dni, krosty też mi wyskoczyły a zwykle raczej nie mam, ból brzuch ale nie codziennie, dziś jest normalnie, @mam dostać za 4dni dokładnie, ale te bóle przedmiesiączkowe które są myślę że to nie są objawy ciąży,tylko spodziewanej @ czas pokaże:)
Mar-chew - serdeczne gratulacje. Życzę szczęśliwych 9 m-cy. Będzie dobrze. Na pewno. :)
Michałowa - znowu Cię nakręcają. :) Mam nadzieję, że teraz to już tak ostatecznie. Serdecznie Ci życzę żebyś za tydzień założyła nowy wątek.
Ja na Clo, czekam do piątku i wtedy okaże się czy można robić zabieg. Obu tylko owu nie przesunęła się na Święta.
Mar-chew serdeczne gratulacje. Dbaj o Was. Ja co prawda się nie udzielam, ale cały czas podczytuję. Życzę powodzenia wszystkim.
jeszcze raz dziękuję:)
ponownie gratuluje, obym i ja tak szybko po stracie maluszka byla znow w ciazy:))melduje sie w nowym watku:)
No dobra dziewczyny-zaryzykuję. Od kilku dni coś przeczuwałam ale nie chciałam nic pisać bo myślałam, że mam jakieś urojenia. Otóż od ubiegłej niedzieli coś mi się działo z brzuchem-wywala mi go na maksa (szczególnie pod wieczór). Takie objawy miałam przy pierwszej ciąży, więc zaczęłam się filmować. Tempka podwyższona-tylko, że nie jest jakaś mega wysoka bo 37,0.
Dzisiaj miałam kontrole u gina z moimi wynikami po poronieniu. Jestem zdrowa, więc nadal nie wiem jaka była przyczyna.
Ginek zrobił usg i jest mała, czarna plamka. Jeszcze się nie cieszę bo jestem przed @ i wszystko się może zdarzyć. W poniedziałek pędze z samego rańca do invicty, żeby zrobić bete i mam powtórzyć w środę.No i duphaston.

Jestem pełna obaw i strachu. I proszę, żebyście przypadkiem nie gratulowały.
ja u siebie tez jakby coś przeczuwam ale sama nie wiem we wtorek zrobie test a @ powinnam jutro dostać ostatnio dziwnie mi w brzuchu było jak nigdy :P i teraz jakies pryszcze na szyi wyskakują gdzie ja nigdy pryszcza nie miałam....mam nadzieje ze sobie nie wkrecam :P Ale nadzieje mam i nikomu poza wami o tym nie mówie jak narazie
gosiar - to może zobaczymy się w Invicie:)
dziewczyny trzymam za Was kciuki:)
Marchew ja na pewno będę o 7, żeby obrócić szybko do domu- meżyk musi dojechać o przyzwoitej porze do pracy. Także jeżeli z Ciebie ranny ptaszek możemy się umówić :-)
gosiar a jakie obiawy czułaś, a jesteś już po dniach przyjścia@?, ja też czekam, ale sama nie wiem ma bóle takie przedmiesiączkowe od 2 dni,. jakbym zachwilę miała dostać@,a do terminu miesiączki to 4 dni, nie chcę się nakręcać, oczywiście bole piersi już od 10 dni, jakiś innych objawów nie odczuwam
Dziewczyny, nagla zmiana planow :)
Oczywiscie w dalszym ciagu czekamy na kurs adopcyjny ale od nastepnego cyklu rzucamy w diabla gumki :) Co ma byc to bedzie. Jak zaciaze to adopcje przelozymy na czas dalszy, przynajmniej bedziemy meli dzieci pzreciwnej plci, parke :) (bo nie zrezygnujemy) jak sie nie uda, zostanie adopcja...
Mysle ze po 3 cyklach stosowania gumek jak mial zniknac konflikt sluzu to zniknal, jak nie zniknal to nic nie zdzialamy... Taka decyzja na spontana :) Takze od nastepnego cyklu znow do Was dolaczam... teraz jeszcze nie przerywamy bo moze to za krotko?...

Jakos mam dziwne przeczucie, ze od teraz zaczna sie nam krotkie watki... widze ze kilka z Was ma ogromne szanse, a jeszcze Michalowa:)... ajj...pieknie :)))) Tez do Was dolacze...jeszcze troszke :))))
Tym co się udało - gratuluję
Tym, co się starają - trzymam kciuki
No dziewczyny - trzymam za Was kciuki!
U mnie jeszcze to potrwa - piątkowa diagnoza mówi sama za siebie:
z takim poziomem progesteronu ciąża byłaby cudem, a jej utrzymanie zupełnie niemożliwe.
Endokrynolog (za co bardzo go szanuję) przyznał, że tutaj kończy się jego rola (prolaktyna zbita na maxa) i kazał pójść do dobrego ginekologa, który skieruje mnie na monitoring i wtedy będę dopiero wiedziała, w jakich dniach brać Duphaston, no i czy w ogóle mam owulację (testy potwierdzają że nie mam).
Także długa jeszcze droga przed nami. Jedyne co mnie nastraja pozytywnie, to słowa mojego męża, że jeśli chcę - niezależnie od starań - możemy pójść do ośrodka i obdarować miłością maleństwo, które na to czeka...
anka: tak jak pisałam wyżej jestem przed @. Planowo powinnam dostać w tą środę.
A jakie objawy??? przede wszystkim intuicja, podwyższona temperatura, trochę większe piersi i ten rosnący brzuch na wieczór-takie dziwne uczucie ;-)
No nareszcie nowy wątek.

Mar-chewa GRATULUJE!!!

Ja- Dawisia i Michałowa trzymam mocno za Was kciuki, mam nadzieję że to ostatni wątek w którym walczycie o faspleczkę.
Gosiar - ja będę jutro o 8... także się miniemy...
Znowu zaczęłam się martwić... mam nadzieję, że wszystko będzie ok...
Słonko - trzymam kciuki aby się udało:)
i nam się udało teraz :) mamy piękny prezent na święta dwie kreseczki :) jaka jestem szcześliwa az trudno to opisac
Wow co sie porobiło :)
nie było mnie 2 dni a tu takie zmiany :)

asienkaj gratuluje :))) zakładaj nowy wątek !!! ale już :)

za pozostałe dziewczyny trzymam kciuki :)

ahhh ta wiosna :)
gosiar mocccno trzymam kciuki za Ciebie :)
asienkaj a jak długo sie staraliście?
asienkaj: :-DDDDDDDDDDDDDD pięknie!!!!! ale atek WOW!!!!!! gratulacje i życzę duuuuuużo zdrówka dla Ciebie i kruszynki
miało być "ale wątek" ale w mi zjadło.
Wieczorem mężyk odbierze bete także dam znać

nie dziękuje, żeby nie zapeszać.

Marchew: musi się udać!!! zobaczysz, że teraz będzie inaczej i musiss w to wierzyć. Stres będzie-bo jesteśmy już naznaczone tym co się stało...ale trzeba wierzyć. Buziaki
staraliśmy się od września także troszkę :) uśmiech nie schodzi mi z twarzy :)

a jaki wątek mam założyć ?
Mamy taką zasade, że każda staraczka, która zajdzie w ciąze zakłada nowy wątek starających sie :D
aha to już zakładam :) czyli XII :)
tak ...tak :)
Gosiar - powtarzam sobie cały czas, musi się udać:) ale później dopada mnie taki stres... Rano się obudziłam mocno zestresowana... nawet nie mogę nad tym zapanować... a to na bank nie jest dobre...

Asienkaj - a nie mówiłam!
a to pisałam ja Mar-chew ;P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry