Widok

staż z PUP- warto?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy w areszcie śledczym?, bursie? wydawnictwie, szpitalu? za 670 zl na reke? boje sie wyzysku:( czy zatrudnia póżniej pewnie marna szansa....czekam na opinie.........
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chciałam odnowić wątek;czy rzeczywiście warto?
zależy co rozumiesz przez "warto"? jesli pieniądze to zawsze jakiś "grosz" jest :) ale nie ma co się nastawiać na wakat, często firmy które z up mają umowę, nie zatrudniają stażystów :) choć nie powiem może się trafić inaczej :)
ja byłam i nie żałuję, przez pół roku miałam stypendium, poznałam kilka fajnych osób, a przede wszystkim utwierdziłam się w tym czego nie chcę robić i odnalazłam coś w czym się świetnie czuję :)
z ciekawości - ile się "zarabia" na stażu?

bo kiedyś słyszałam, że dosłownie symbolicznie :P
To zależy od aktualnej sytuacji z ilością etatów w danym urzędzie czy tez innym miejscu. U mnie w zespole dziewczyna dostała prace po stażu, bo akurat zwolnił sie etat. Moja siostra tez po stażu została w urzędzie. Także jesli ktos jest skłonny zaryzykować swój wolny czas na pracę za kilkaset zł to warto. Dodam, że w czasie stażu, stażysta może w dalszym ciągu szukac innej pracy (ma przecież status bezrobotnego) i wychodzić na rozmowy w sprawie innej pracy (w godzinach stażu).
ja 2 lata temu bylam na stazu w Zusie i dostawałam z funduszu europejskiego 860 zl :) nie zabierali mi z tego zadnego podatku ani odciagniec na zusy :) niestety nie zostalam zatrudniona chociaz bardzo chcialam zwgl na brak miejsc :(
w 2010 roku jak byłam na stażu dostawałam coś ok 1200 (z czymś)zł na rękę - myślę że to nie są małe pieniądze :) zależy jeszcze jaka atmosfera panuje tam gdzie masz staż i co musisz robić, ja mówię zatrudnienia nie dostałam, bo nie mieli miejsc (wiedziałam to od pierwszego dnia - 4osobowa firma), ale sama atmosfera, to co wyniosłam stamtąd warte było dojeżdżania :) baaaa z dziewczyną tam pracującą mam nadal kontakt i to bardzo dobry :) ja polecam bo akurat świetnie trafiłam :)
nie jest źle, ja zaraz po maturze poszłam na staż i miałam 500 zł ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry