Widok

staż z PUP- warto?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy w areszcie śledczym?, bursie? wydawnictwie, szpitalu? za 670 zl na reke? boje sie wyzysku:( czy zatrudnia póżniej pewnie marna szansa....czekam na opinie.........
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi sie wydaje ze nie. ja akurat szukam pracy w administracji publicznej i jestem pewna ze nie warto jest dosc duzo ogloszen i lepiej od razu zaczac pracowac:]
z mojego punktu widzenia też nie warto - pracowałam na stażu - tyrałyśmy z dziewczynami jak woły - zatrudnili nas na odczepnego na 3 miesiące i potem nie przedłużyli - dodam tylko że była to administracja publiczna - byłyśmy potrzebne na pewien okres i potem won dosłownie...szkoda czasu na staż bo według mnie to wyzysk
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie w firmie dziewczyna po pólrocznym stażu dostała pracę - tak więc szanse są .........
jak dla mnie warto...

ja po 3 miesięcznym stażu dostałam pracę więc się opłacało :)
...ja tez po stażu dostałam pracę "po znajomościach"...
Dziewczyny dzieki, a powiedźcie, czy w areszcie, jako pracownik biurowy jest ciężko się dostać później?
Moja kuzynka miała staż w skarbówce, ale jej nie przyjeli pózniej.
Risika, tak zjade z tematu. Sliczna córeczka, normalnie przeurocza :)))
ja mialam polroczny staz za 460 zł,co ja przezylam to nie da sie opisac,masakra ale po prostu trafilam do wariatów.pracy oczywiscie nie dostalam.bylo o kilka lat temu.niczego sie nie nauczylam,ale wpis w cv zawsze jest
Maggda dziekuje:))

wiesz co najlepiej po prostu idz na rekonesans.. heh ja mam zamiar tak zrobic mieszkam kolo um w gdyni i tu bede szukac pracy.. po prostu zaczepie jakies dziewczyny i sie popytam:))

lepiej robić cokolwiek niż siedziec w domku - przynajmniej zdobywasz doświadczenie!
ja na stażu byłam kilka lat temu i dostawałam na rękę ledwo 400zł, ale to tam poznałam ludzi, którym moja praca się spodobała i po niespełna 3 miesiącach stażu przerwałam go, bo dostałam propozycję pracy, w której jestem do dzisiaj - gdyby nie ten staż mogłabym o tej posadzie tylko pomarzyć!
w sumie jak sie nie ma doswiadczenia to warto. ja 5 lat dziennie studiowalam ale juz3 lata pracy mam za soba ;) i mi by sie nie oplacalo isc na staz.. bo musialabym pewnie 2 tyle doplacac do opiekunki :/
A na czym dziewczyny to polega? trzeba być studentem czy jak?
zalatwiasz to przez odpowiedni urzad pracy. albo oni sami cie kieruja albo znajdujesz firme ktora sie zglasza do up i mowi ze potrzebuje kogos na staz. bo pieniadze za staz placi up. nie wiem czy sie nie myle ale chyba trzeba miec status bezrobotnego...
aha dzięki Ci bardzo:) a to 400zł to faktycznie trochę wyzysk...
teraz to jest jak ktos posal ponad 600 zl:] ale to chyab tez zalezy od budzetu danego urzedu pracy
kwestia priorytetów; jeśli nie masz pracy ani szans na nią to ja bym skorzystała bo teraz jest naprawdę ciężko o prace nawet z doświadczeniem; ja np. miałam praktyki na studiach czyli niedawno w sumie, jako że nie pracowałam wtedy zawodowo poszłam na praktyki normalnie na 6 godz. dziennie za darmo! trzy razy (różne miejsca) po miesiącu każdy (choć dowświadczenie zawodowe mam kilkuletnie) i warto było bo teraz czyli po 2 latach dzięki nim dostałam pracę w urzędzie miasta i jestem bardzo zadowolona :)
Z mojej strony wyglądało to tak, że pracy zaczęłam szukać w takim dość trudnym momencie gdy trudno było coś znaleźć. Dodatkowo wszędzie było wymagane doświadczenie, doświadczenie i jeszcze raz doświadczenie. Pomyślałam wtedy o stażu, który da mi jakieś tam doświadczenie właśnie. Pieniędzy wielkich z tego nie było, ale ja trafiłam w bardzo fajne miejsce, nie mogę też powiedzieć o jakimkolwiek wyzysku. Staż miałam półroczny, miesiąc przed końcem stażu zaczęłam szukać pracy i znalazłam taką, gdzie było wymagane chociaż pół roku stażu w księgowości. Jak dla mnie było warto.
Moim zdaniem staż bardzo warto odbyć. Ja po studiach licencjackich odbyłam pół roczny staż w przedszkolu- w tym czasie kontynuowałam naukę na studiach magisterskich. Na stażu zdobyłam duże doświadczenie zawodowe, p.dyrektor wystawiła mi super rekomendacje. Nie zawsze tak ważne są pieniądze, ale zdobyte doświadczenie.
jak myslicie, gdzie lepiej odbyc staż, w areszcie, czy w urzedzie, jako pracownik biurowy? to znaczy gdzie wieksze perspektywy zatrudnienia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry