Widok
z mojego punktu widzenia też nie warto - pracowałam na stażu - tyrałyśmy z dziewczynami jak woły - zatrudnili nas na odczepnego na 3 miesiące i potem nie przedłużyli - dodam tylko że była to administracja publiczna - byłyśmy potrzebne na pewien okres i potem won dosłownie...szkoda czasu na staż bo według mnie to wyzysk
lepiej robić cokolwiek niż siedziec w domku - przynajmniej zdobywasz doświadczenie!
ja na stażu byłam kilka lat temu i dostawałam na rękę ledwo 400zł, ale to tam poznałam ludzi, którym moja praca się spodobała i po niespełna 3 miesiącach stażu przerwałam go, bo dostałam propozycję pracy, w której jestem do dzisiaj - gdyby nie ten staż mogłabym o tej posadzie tylko pomarzyć!
ja na stażu byłam kilka lat temu i dostawałam na rękę ledwo 400zł, ale to tam poznałam ludzi, którym moja praca się spodobała i po niespełna 3 miesiącach stażu przerwałam go, bo dostałam propozycję pracy, w której jestem do dzisiaj - gdyby nie ten staż mogłabym o tej posadzie tylko pomarzyć!
kwestia priorytetów; jeśli nie masz pracy ani szans na nią to ja bym skorzystała bo teraz jest naprawdę ciężko o prace nawet z doświadczeniem; ja np. miałam praktyki na studiach czyli niedawno w sumie, jako że nie pracowałam wtedy zawodowo poszłam na praktyki normalnie na 6 godz. dziennie za darmo! trzy razy (różne miejsca) po miesiącu każdy (choć dowświadczenie zawodowe mam kilkuletnie) i warto było bo teraz czyli po 2 latach dzięki nim dostałam pracę w urzędzie miasta i jestem bardzo zadowolona :)
Z mojej strony wyglądało to tak, że pracy zaczęłam szukać w takim dość trudnym momencie gdy trudno było coś znaleźć. Dodatkowo wszędzie było wymagane doświadczenie, doświadczenie i jeszcze raz doświadczenie. Pomyślałam wtedy o stażu, który da mi jakieś tam doświadczenie właśnie. Pieniędzy wielkich z tego nie było, ale ja trafiłam w bardzo fajne miejsce, nie mogę też powiedzieć o jakimkolwiek wyzysku. Staż miałam półroczny, miesiąc przed końcem stażu zaczęłam szukać pracy i znalazłam taką, gdzie było wymagane chociaż pół roku stażu w księgowości. Jak dla mnie było warto.
Moim zdaniem staż bardzo warto odbyć. Ja po studiach licencjackich odbyłam pół roczny staż w przedszkolu- w tym czasie kontynuowałam naukę na studiach magisterskich. Na stażu zdobyłam duże doświadczenie zawodowe, p.dyrektor wystawiła mi super rekomendacje. Nie zawsze tak ważne są pieniądze, ale zdobyte doświadczenie.